Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е осъждан за грабеж

Николов твърди, че дрогата му била сипана в чашата
Обновена: 6 окт 2020 10:24 | 6 окт 2020 10:23, Елка Василева
114
Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е осъждан за грабеж
Снимка: архив, БГНЕС

Пет месеца след катастрофата, при която загина Милен Цветков, стана известно, че обвиненият за смъртта му Кристиан Николов има извършени две престъпления през 2016 г.

22-годишният сега Кристиан Николов е бил осъден на 5 месеца условно за грабеж на вещи и пари на стойност над 300 лв. от бензиностанция през юни 2016 г. Тогава той все още бил непълнолетен.

“Давай парите, това е обир”, извикал Кристиан към касиерката в търговския обект. Адвокатът му сключил споразумение с прокуратурата, което било одобрено от Софийския районен съд, пише „24 часа“.

Месец по-късно през юли 2016 г. Кристиан имал още едно престъпление. Той не изпълнил полицейско разпореждане да спре с автомобила си и избягал, за което и бил наказан с глоба от 2000 лева.

Кристиан Николов признал пред разследващия, че е шофирал автомобила, който помля колата на Милен Цветков. Той обаче лансирал защитна версия, че не разбрал как вместо спирачка натиснал педала за газта.

Още по темата

Младият мъж твърдял още, че не употребява наркотици, а дрогата му била сипана в чаша с напитка.

Самопризнанията му не са направени пред съдия и не е ясно дали няма да се отрече от тях в съдебната зала.

Разследването за катастрофата завърши в края на септември. Сега предстои написването на обвинителния акт, внасянето му в Софийския градски съд и насрочване на делото. Предстои с доказателствата трябва да се запознаят Кристиан и адвокатът му Любомир Таков. Младежът е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което законът предвижда от 10 до 20 г. решетки, но и доживотен затвор.

Милен Цветков загина навръх Великден, на 19 април тази година, малко след 18 ч на кръстовището на ул. “Хенрих Ибсен” и бул. “Черни връх”.

22-годишният шофьор е зад решетките от 19 април. От прокуратурата и съда са категорични, че не са верни разпространени в петък твърдения, че Кристиан е под домашен арест. Въпреки няколкото му опита да излезе на свобода, до момента нито един съдебен състав от Софийския градски и Софийския апелативен съд не е променил мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека.

Първоначално Кристиан отказал да дава обяснения. Приятелят на младежа Георги Иванов обаче свидетелства, че е бил зад волана.

В автомобила били още Георги Иванов (син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов) и годеницата на Кристиан - Симона. Георги седял на седалката до Кристиан, а Симона на задната седалка. След катастрофата двамата изчезнали от местопроизшествието. По-късно Георги обяснил, че избягал, защото не искал баща му да разбере, че е в България.

През април те бяха обвинени заради отказа да свидетелстват. Материалите срещу тях са в СДВР.

Химическата експертиза пък категорично доказала, че Кристиан е шофирал под влиянието на три вида дрога - марихуана, амфетамини и кокаин. Те били употребявани между 12 и 24 часа преди катастрофата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
.....Все германски!
85
0
 
1
 
! Отговори
НАПРАВО... преди 3 години
До анонимен- 68, Какво ще я съжаляваш. Подай и направо кочана.
84
0
 
1
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До МВР - 76 ! Сополанко, какво " МВР" си, какво Белене те гони, за какви "нормални " хора ми дрънкаш, когато още баща ти е бил в тестисите на дядо ти, "който може би е бил" надзирател в лагерите на смъртта, построени по сталински-хитлетистки образец! В тези лагери затваряха неудобните на комунистическата власт, наречени от тях врагове на народа! Тези същите хранеха прасетата с труповете на убитите невинни българи! Някой задава ли си е въпроса, после кой е похапвал от свинските пържолки?!Сопо...
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 години затвор? От убийството минаха вече 6 месеца.Вместо да е в зандана, а защо не и на ешафода, тук го чакаме да се обясни, че някой му бил сипал 3 вида наркотици в питието преди да насътпи с 200...
82
0
 
4
 
! Отговори
герберско отроче преди 3 години
Кристиян е герберско отроче - пръв приятел със сина на Лъчо (без) Мозъка , майка му натрупала милиони с помощта на бившият земеделски министър Порожанов (който още си е в ГЕРБ) , тя самата член на ГЕРБ.От герберски отрочета това може да се очаква.
81
0
 
2
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Веско ! Васко, условната присъда се дава за определен срок / както ефективната /, но в този срок, ако извършиш същото престъпение или друго, излежаваш в затвора условната плюс новата, присъдена от съда. Второ, ако срока на условната присъда е изтекъл, тази условна присъда не влиза за излежаване с новата. Това е в общи линии!!!
80
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Човек който употребява наркотици за нищо не става Никога няма да се оправи
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обирът на бензиностанция през юни 2016 г. е извършен в съучастие с Георги Иванов - лъчкомозъчков. Тези келеменца трябва да се озаптят сериозно и завинаги!
78
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Признавам, не съм запознат с НК, ама идеята на условната присъда не е ли при следващо нарушение да става ефективна?
77
0
 
2
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До ГРОБ за ГЕРБ - 59! Хей, Гробарче, оказа се, че НАРКОМАНЧЕТО е синче на честните червени милионери, от кръга на алкохолните босове, които разследват, в този кръг е и майката на Кристиян с многото фирми! Малкото БЕСЕПАРЧЕ може да тегли тези лакърдии на беленските прасета, по твоите думи, Гробарче, и точно тук няма да се съглася с теб! Комунистите храниха беленските прасета с човешки трупове, ние от ГЕРБ сме по - цивилизовани от тях! ГЕРБ, казва НЕ на издевателствата!!!
76
0
 
5
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До ?- 85 . Правораздавателните органи, не трябва да се влияят от милионите на майката на наркоманчето, които развява наляво и надясно, придобити по незнайно, какъв начин?! Адвокатът му Любомир Томов, добре го е подучил, но до кога ще вървят тези адвокатски номера. Маминото синче, заслужава яка присъда, и всичко зависи от съдиите! Протестиращите на жълтите павета, не трябва да крещят оставка за г-н Гешев, а да искат ОСТАВКАТА на съдеите които издават съдебни решения,най-вече несправедлив
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може да отгледаме такива *** в такива елитни и богати семейства....
74
3
 
2
 
! Отговори
111 преди 3 години
Смъртта на Милен Цветков си е умишлено убийство организирано от хората на Илюминатите-Сатанисти. Вероятноста да се случи точно такава катастрофа и точно на Милен Цветков е изключително малка. Милен говореше против маските за ковид и го нарочиха.
73
5
 
14
 
! Отговори
? преди 3 години
родители -червени милионери , синът рецивидист -всичко това събрано дава повод да мислим че убивайки журналиста е изпълнявал нечия поръчка?
72
4
 
16
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 3 години
Малкото герберастче може да тегли тез лакардии на беленските прасета!!!
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като се разбра кои и какви са му родителите,защо се хабите да пишете по случаят ? Дори и човек да беше убил при въоръженият обир,той пак щеше да е на свобода,нали така? И пак щеше да мине през някоя кола с 200.А дали Милен или друг,за тези хора е все тая.Освен това забравихте да споменете,че е хващан да кара държавна кола без книжка.Тогава майка му го е оневинила казвайки че той е откраднал ключовете,и майката не носи вина,което означава че и синът не носи вина.
70
0
 
24
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
Трепане с дълбоко заравяне , всичко друго ще му е награда !
69
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха след 5 месеца разбраха е бил осъждан това обаче не пречи да кара джип ауди купен с евросредства които българите много добре оползотворяват според великия вожд
68
0
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ето какво означава дефектен ген от това човек няма да стане
67
6
 
19
 
! Отговори
МВР преди 3 години
Такива като Кристиан имат Име в Закона - Рецидивист .От време на време откача и Убива или Ограбва .По времето на Соца имаше място за такива - Белене - след 1989 година много Убийци избягаха от там и станаха Политици от СДС . А иначе тогава Нормалните Хора подкрепяха Белене и Присъдите за там .Лошото беше че Милиционерите даваха за Храна на Прасетата Убийци , Изнасилвачи , Партийци който са Корумпирани .