Борисов обяви: Ще има детски надбавки за всички деца догодина!

"Ще разширим подкрепата за всички родители във време на пандемия"
Обновена: 7 окт 2020 13:57 | 7 окт 2020 13:41, Веселина Йорданова
438
Борисов обяви: Ще има детски надбавки за всички деца догодина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки.

Това ще бъде заложено в бюджета за догодина, обяви премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа след днешното заседание на правителството.

Още по темата
За семейства с едно дете - 40 лв., за семейства с две деца - 90 лв., за семейства с три деца - 135 лв. Помощта ще обхване 1 200 000 деца.

По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия, заяви той.

Правителството удължи срока за изплащане на компенсации на работодателите за запазване на заетостта от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

"Всички пострадали предприятия от кризата могат да разчитат на подкрепата ни, като за нея сме предвидили 450 млн. лв. от Фонд "Безработица". Компенсациите ще са в размер на 60% от осигурителния доход и 60% от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец август 2020 г. До момента мярката 60/40 работи отлично, запазихме над 300 000 работни места, а с новия й дизайн ще сме помогнали на общо 500 000 души", обобщи премиерът.

"Само с активна подкрепа към бизнеса ще запазим ниските нива на безработица у нас. За нас е изключително важно българските граждани да са спокойни, че имат работа и препитание", заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
35
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
моят внук е на 7 години и никога не е получавал детски надбавки защо точносега се сетихте мен ще ме купувате с 50 лева а него с 40 лева хаиде стига стераздавали пари защото пандемията настъпва и няма да се справим с разходитеизборите идват и ще опразните касата
3
6
 
35
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Ама защо само предизборно се сещат да правят такова неща. Другото което е сега има едни пари ще се изхарчат и като не спечели изборите какво ще се прави?????? Грам не му вярвам на този дебелата тиква. Много отдавана трябваше да си замине!!!!!
2
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 50 лв за пенсионерите, това му гарантира успех на изборите
1
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Догодина няма да си на власт, за да определяш надбавките.