Кунчев предупреди: Може да има допълнителни мерки при скок на случаите

Няма да се затварят градове, категоричен е той
193
Кунчев предупреди: Може да има допълнителни мерки при скок на случаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При продължително нарастване на инфектираните с коронавирус е възможно да бъдат въведени нови мерки, съобщи за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Както е известно, днес страната ни отбеляза антирекорд от началото на пандемията, като общо 436 са потвърдените нови случаи за изминалото денонощие при направени 5 431 PCR теста.

Още по темата
8 души са починали, 131 са излекуваните, а в болница остават общо 971 пациенти, като 57 са в интензивни отделения.

Според Ангел Кунчев високият брой новозаразени се дължи основно на вълната, която тръгна в Европа преди около 3 седмици.

"Очевидно става въпрос за така очакваната есенна, втора вълна. Друг е въпросът колко бързо ще се развие тя, колко ще бъде интензивна, така че да не допуснем здравната система да бъде до такава степен натоварена, че да не може да отговаря на търсенето на медицинска помощ", уточни Кунчев.

Той призна, че при продължително нарастване на инфектираните с Covid-19 у нас е възможно да бъдат въведени допълнителни мерки. „Но веднага искам да успокоя, че те в никакъв случай няма да бъдат по модела на пролетта с блокиране на големи селища“, категоричен бе главният здравен инспектор.

Той посочи, че на този етап няма опасност за здравната ни система, въпреки че в болницата с коронавирус в страната има близо 1000 души. По сметките на Кунчев това прави около 10-12% заети легла в отделените за COVID-19 отделения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
6
 
! Отговори
е*ати клоуна преди 3 години
можело да има мерки... то можеше и над 100 заразени да се връщат мерките, можепе да има два метра разстояние в кафенетата, можеше да има тестове на домовете, можеше и да си мъж, ама си *****
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрьинфектантите се спестяват разсеяно в ред частни магазини, контрол нула. Отделно по откритите пазари е въпрос на късмет да не лепнеш нещо. Женският пазар е плачевен. Празни бутилки от дезинфектант фигурират непукистки из разни обекти с върволица от посетители. Мерки? Кога? Следварително.
121
1
 
13
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Ако на Боко му стиска, може да пусне нови мерки! Ама едва ли??
120
0
 
7
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Е,нема да се плашите,бе-Арена Армеец май си остана оборудвана с легла.не съм чул да са махнати!
119
0
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
... ами за селата отнася ли се ?
118
5
 
11
 
! Отговори
Калин преди 3 години
Ааа няма да се вържем пак не не
117
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Според мен се канят да въведат отново маски при излизане на вън или нещо подобно."да въвеждат и да затварят, ще изпълняват само малодушните бaлъци, както и сега..
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БачкаторчеНикой няма да ни затваря по къщите.Все пак хората вече не се страхуват от вируса а март месец градовете бяха пусти.Разхождаш се и я срещнеш един човек я не.
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен се канят да въведат отново маски при излизане на вън или нещо подобно.
114
1
 
1
 
! Отговори
до118 преди 3 години
Няма да скочиш ,ама може да те хвърлят...
113
1
 
1
 
! Отговори
Тръмпича не го-- преди 3 години
--излекуваха с някакво ,,легло,, в зала Армеец ! Излекуваха го със свръх модерна техника която на момента му анализира всички показатели ниво на кислород в кръвта и кой знае какво още и спецовете при всяка промяна са атакували или променяли дози и прочие.....и тука има някои работи , но за тях ще се уредят определена бройка хора ,дано ьа са оборудвали и залите така.....
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ти не си човека , който да казва , че няма да се затварят градове ако ЕС каже затваряй ще затваряш ."Ако ЕС каже да скачаш от покрива на блока, ще скачаш ли?
111
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом ще има втора вълна на арести, поне ще има ли корона кючек 2?Много ми е важно, и на един приятел също!
110
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дядо от селоБългарина е *** и не знае какво е дисциплина .
109
11
 
5
 
! Отговори
дядо от село преди 3 години
Като няма ред и дисциплина,има мор..Сами си го избрахме и направихме
108
1
 
26
 
! Отговори
Бачкаторче преди 3 години
Само посмели да ни затварат като доббитък по къщите!!! За протестите на умните и красивите не знам, ама ако излязат гладните и грозните на улицата, тулупитте ще бъдат изметени за два дена. Няма да ги спасят ни Вебер, ни Меркел.
107
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре да затварят университетите, а на 8-ми декември всички студенти да се изсипят полупияни в Банско и Боровец с автобусите. Е, те това ще спре коронавируса и ще спаси икономиката ни и здравната ни система.
106
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти не си човека , който да казва , че няма да се затварят градове ако ЕС каже затваряй ще затваряш .
105
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерки просто трябват.Европа ще ги сервира.Но... Европа да развърже кесията с големите дажби. И с якия контрол. Иначе не става. Просто не.
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 Коринтяни 3:18А ние всички, с открито лице, като в огледало, гледайки Господната слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, както от Духа Господен.На мен религията не ми позволява да нося маска. Къде да ги съдя, преди да ги осъдят горе!?