Кунчев предупреди: Може да има допълнителни мерки при скок на случаите

Няма да се затварят градове, категоричен е той
193
Кунчев предупреди: Може да има допълнителни мерки при скок на случаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При продължително нарастване на инфектираните с коронавирус е възможно да бъдат въведени нови мерки, съобщи за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Както е известно, днес страната ни отбеляза антирекорд от началото на пандемията, като общо 436 са потвърдените нови случаи за изминалото денонощие при направени 5 431 PCR теста.

Още по темата
8 души са починали, 131 са излекуваните, а в болница остават общо 971 пациенти, като 57 са в интензивни отделения.

Според Ангел Кунчев високият брой новозаразени се дължи основно на вълната, която тръгна в Европа преди около 3 седмици.

"Очевидно става въпрос за така очакваната есенна, втора вълна. Друг е въпросът колко бързо ще се развие тя, колко ще бъде интензивна, така че да не допуснем здравната система да бъде до такава степен натоварена, че да не може да отговаря на търсенето на медицинска помощ", уточни Кунчев.

Той призна, че при продължително нарастване на инфектираните с Covid-19 у нас е възможно да бъдат въведени допълнителни мерки. „Но веднага искам да успокоя, че те в никакъв случай няма да бъдат по модела на пролетта с блокиране на големи селища“, категоричен бе главният здравен инспектор.

Той посочи, че на този етап няма опасност за здравната ни система, въпреки че в болницата с коронавирус в страната има близо 1000 души. По сметките на Кунчев това прави около 10-12% заети легла в отделените за COVID-19 отделения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, тия до кога ще ги търпим?Ясно е на всеки с 5 грама мозък, че всичко е инсценирано,въпросът е защо 7млн човека не се опълчат на шепа продажници?В чужбина пак са им въвели маски навсякъде, в Италия,забележете,министерството на здр.наредило стаите в училищата да са с постоянно отворени прозорци,заради което учениците масово боледуват и нали се сещате какво следва. Няма ли да ви писне да ви правят *** м***ймуни?
142
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локални карантини и маски навсякъде ще са новите мерки.Другия начин е, като в Мадрид - 6 милиона под карантина . Пълен блокаж на населените места.
141
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не разбраха че никой не им вярва и тролската кампания и тя няма ефект. Кажете там на господарите си че няма да се получи, най-малко защото авторитета ви е НУЛА на групичката тпнари дет са ви събрали там.. бклуци долни продажни без грам достойнство .. пфу ..
140
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще затегнете дедовия, ***
139
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При епидемия първото нещо е каква е целта. В България целта е да се осигурят достатъчно легла в болниците, а нормалното е целта да е ограничаване и спиране на епидемията, както направиха редица държави в Източна Азия. Второто неще са кои са подходящите мерки, а подходящи мерки за ограничаване (без спиране) на епидемията са строг контрол на границите и недопускане на вноса на заразата в България, което мутрите не го направиха. Мерките в България зависят от ситуацията - карантина, маски, дистанция
138
12
 
19
 
! Отговори
Хайде да си го кажем преди 3 години
Извинявайте, ама Благоевградско от месеци държи първенството по заразени, а колко лекари им умряха, не е за разправяне! И защо? От дивотия и простотия и неудържимо стаден бит и нрави. Пак се извинявам, ама си е така. Затова трябва да се втвърдяват мерките от типа глоби и забрани на масови събития по места, щом няма съзнание!
137
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките трябва да са подходящи, а тяхната строгост не е мерило за това. Досега мутрите прилагаха строги и неподходящи мерки. Единствената подходяща мярка на мутрите е носенето на маски, но мутрите управляващи в България не осъществяват необходимия контрол за носенето на маски.
136
4
 
6
 
! Отговори
Ужасен преди 3 години
До УжасенаА за теб е най-важно да има свежа паша, нали?
135
3
 
11
 
! Отговори
до 135 преди 3 години
До Ужасена Ама ти вярваш ли в НОЩ и че някой е спазвал мерките? Още от Цветница народа го удари на живот! К19 е раздут балон!Нямаше първа вълна, няма да има и втора!
134
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има да полива марули да ходи да полива че другата седмица незнам какво ще пише в декларацията на КПП то!
133
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е от крякащите проституиращи, в София са към 150 заразени! Забранете масовите мероприятия, кина, театри и нощни заведения!!!
132
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те КПП-тата са готови и чакат, чисто нови с вода и тоалетна
131
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев и Вълчев нарочно набутаха учениците от горните класове да посещават училище присъствено. По 30 деца в класна стая пътуващи по два пъти на ден и то в поковите часове с нередевният градски транспорт. Нормално е да има голям скок при гъстотата на жители в София.Новите случай в Столицата само за 24 часа са 135 Адекватното беше от 7 клас нагоре дистанционо, така щеше да се освободи място за малките ученици да се разделят на класове от по 10-15 деца максимум в стая.
130
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре ще са 500 до събота 700 и другата седмица под ключ
129
18
 
6
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Защо плюете по НОЩ?? Ако не беше НОЩ щяхме да станем като Италия! Вие нищо не заслужавате освен пълно заключване и сопа!)+#&/(
128
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом живееш в общество, трябва да спазваш здравните изисквания. Точка. Ако не отивай самостоятелнов гората на някой клон и в някоя пещера.
127
3
 
6
 
! Отговори
Ангел Кунчев преди 3 години
Веднага искам да успокоя, че в никакъв случай няма да бъдат по модела на пролетта с блокиране на големи селища. Ще има много по-модерен модел, не КПП-та, а КНП-та и филтровъчни пунктове за дегазация, дезактивация, дератизация, декомпресия, дезинфекция и дебилизация.
126
2
 
11
 
! Отговори
Пане преди 3 години
Без майтап ама у кокошките ми откриха коронавирус и сега требва да ги карантинирам за 14 дена а петело требва да го тествам допълнително щото беше в контакт с тех ама беше и с мене в контакт и май требва и аз да влезнем у кокошарнико за 14 дена и да носим маска кво ша ме посаветвате от оперативнио щаб
125
0
 
8
 
! Отговори
професор Витанов преди 3 години
Утре новозаразените ще бъдат 590, а до неделя ще станат 1255.
124
2
 
7
 
! Отговори
МЛАДЕЖИ ГЕРБ преди 3 години
Няма да затваряме градовете. Обещаваме !