Кунчев предупреди: Може да има допълнителни мерки при скок на случаите

Няма да се затварят градове, категоричен е той
193
Кунчев предупреди: Може да има допълнителни мерки при скок на случаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При продължително нарастване на инфектираните с коронавирус е възможно да бъдат въведени нови мерки, съобщи за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Както е известно, днес страната ни отбеляза антирекорд от началото на пандемията, като общо 436 са потвърдените нови случаи за изминалото денонощие при направени 5 431 PCR теста.

Още по темата
8 души са починали, 131 са излекуваните, а в болница остават общо 971 пациенти, като 57 са в интензивни отделения.

Според Ангел Кунчев високият брой новозаразени се дължи основно на вълната, която тръгна в Европа преди около 3 седмици.

"Очевидно става въпрос за така очакваната есенна, втора вълна. Друг е въпросът колко бързо ще се развие тя, колко ще бъде интензивна, така че да не допуснем здравната система да бъде до такава степен натоварена, че да не може да отговаря на търсенето на медицинска помощ", уточни Кунчев.

Той призна, че при продължително нарастване на инфектираните с Covid-19 у нас е възможно да бъдат въведени допълнителни мерки. „Но веднага искам да успокоя, че те в никакъв случай няма да бъдат по модела на пролетта с блокиране на големи селища“, категоричен бе главният здравен инспектор.

Той посочи, че на този етап няма опасност за здравната ни система, въпреки че в болницата с коронавирус в страната има близо 1000 души. По сметките на Кунчев това прави около 10-12% заети легла в отделените за COVID-19 отделения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов имаше половин година време да осигури чували за труповете и сега пак ще приказва, че няма да стигнат чувалите. Какво се мота половин година, какво прави, че едни чували да няма в тая държава? Какво изработи тоя човек, каква Европа, какви 50 лв,, за какво иде реч?
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато коронавирусът вилнее и ежедневието ни се отваря и затваря като мексиканска вълна, водата, оарното и токът трябва да бъдат таксувани поне наполовина. Щото може и без таксуване през зимата. Разбира се, не се отнася запроцента с егати-и- огромните-доходи.
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сега няма да се блокира с КПП-та. Жена ми е учителка и още преди началото на учебната година директора ги събра и им каза под сюрдинка, че от октомври отново ще карат на обучение в електронна среда. Това ще са мерките за които Кунчев говори. Те ще постигнат двойно действие. Хем обществото ще се успокои, хем учителите ще вземат 25% увеличение към заплатата за време на дистанционно обучение.
100
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кунчев.. Няма кой вече да те слуша"Ами няма. Изгърмяха си патроните рано-рано без мисъл. Сега и да има нужда от мерки, няма да стане. Българска работа.
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев.. Няма кой вече да те слуша
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Много е забавно как смятат леглата, а не лекарите. Ако трябва да направят сметка на тях, щеше лошичко да им стане, когато разберат, че само едни легла си имат"А как смятат апаратурата, която имат? И как купуват жизненоважна апаратура за лечение, когато всичките заеми отиват за покриване на неосъществените печалби на мутрите по морето и по планините? И как лекуват само с маски, без никаква апаратура? Да не говорим, че само от мухъла в болниците по провинцията може да си заминеш, без ковид.
97
4
 
14
 
! Отговори
2222 преди 3 години
Тъкмо наредени за автоматен откос. Всичките га дни мут ри
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Щом Домуса и Тръмп ги оправят за три дена,значи лекарство има и не е страшно."Абе, тях ще ги спасят, ама ти ако нямаш техните пари и власт, ще си пуккнеш.
95
1
 
8
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Тези добре знаят как се варят жаби!!!
94
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията отново иска да ограни4и правата на хората с измислено увели4ение на слу4аите на вируса!
93
3
 
17
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Ще направят отново безумието както пролетта.Въпрос на време е.
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем, казаха че когато случаите надхвърлят 100 дневно, ще има допълнителни мерки. Когато надхвърлиха, казаха, че като надхвърлят 200 случая дневно, ще вземат нови мерки. Когато надхвърлиха и 200 се поумълчаха и сега като са повече от 400 на ден пак запяха същата песен.
91
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Домуса и Тръмп ги оправят за три дена,значи лекарство има и не е страшно.То натъртено минава за 7 дена така,че..Ама за нас карантини и тръби в гръцмуля.
90
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не се повтори безумието от пролетта. Мерките са си мерки, но живота си продължава. Първият път изтърпяха хората, нямаше информация какво, защо, как, но сега е различно. Това, да ни затворят в къщи месеци без доход, особено зимата, просто няма да го бъде. Ббахти живота без пари.
89
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е забавно как смятат леглата, а не лекарите. Ако трябва да направят сметка на тях, щеше лошичко да им стане, когато разберат, че само едни легла си имат
88
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Става дума за така очакваната втора вълна"?Брей,голяма радост бе Кунчев,най-после дойде! Сакън да не ни прескочи .
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама гроб като падне, този да не лежи у затворо после?
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При оставка на правителството и Кунчев излита"И на негово място ще дойде Мунчев и той ще прави същото като Кунчев и ще яде държавните (демек нашите) пари. За народа промяната ще е никаква.
85
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Затягай здраво, олабвай до омазване леко, заплашвай, затягай!Един път, два пъти на третия кой ще ти повярва!?Ставаш лъжливото овчарче и те налазват твоите недоволни хора!Тая сценка вече играхме през април с Великден и чувалите с трупове, май-юни с абитуриентите и мачовете!За ресторантите просто няма какво да говорим!От март месец са заговорили за "вълна","пик"... през есента и ето на!
84
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правото на избор, Санчо!Който иска да се страхува си стои вкъщи. Смелите си продължават живота. Няма как смелите да заразят страхливите, защото страхливите са си у дома!Отнеме ли се iзбора на хората, следва световен кютек WW3, a може и това да е плана.