По-тежка мярка и обвинение за шофьора на тира, който се удари с бус

Днес предстоят операции на някои от пострадалите при катастрофата
Обновена: 10 окт 2020 13:35 | 10 окт 2020 13:22, Елка Василева
78
По-тежка мярка и обвинение за шофьора на тира, който се удари с бус
Снимка: bTV

Наложиха по-тежка мярка на украинския шофьор на тира, който се удари с микробус в петък.

Той вече е задържан за 72 часа и е обвиняем за причиняване на смърт на пътя

Още по темата

Окръжната прокуратура в Ямбол обвини шофьорът на украинския тир за възникването на катастрофата край Лесово, при която вчера загинаха 3-ма души, а 16 бяха ранени.

На задържания 51-годишен молдовски гражданин Бекиян Октавиян е повдигнато обвинение, информира окръжният прокурор Дойчин Дойчев - за причинена смърт на повече от едно лице и за причинените средни телесни повреди на други лица. Най-тежкото наказание, предвидено от закона, е от 5 до 20 години.

От събраните до момента доказателства от прокуратурата става ясно, че тежкотоварният автомобил е бил паркиран неправилно на пътното платно, което е довело до тежкия инцидент. Шофьорът на украинския тир е с удължена мярка за задържане от 72 часа. Във вторник ще му бъде поискана постоянна мярка „задръжане под стража”.

При инцидента загинаха трима души - шофьорът на буса и двама пътници, а други 16 пострадаха.

Днес предстоят операции на някои от пострадалите, които са с по-леки фрактури. Две жени са в реанимация на ямболската болница, а две - в „Пирогов“. Състоянието на всички е стабилно.

От сливенската фирма, организирала пътуването обясниха, че загиналият шофьор е опитен и че е познавал маршрута от години. Бусът е минал технически преглед, а пътниците са имали застраховки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
11
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ТИРЪТ ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ОБОЗНАЧЕНИЯ ОТЗАД ЗА ИДВАЩИТЕ ШОФЬОРИ В МЪГЛАТА. ТОЧНО ТИРАДЖИЯТА ИМА ВИНА В ГОЛЯМА СТЕПЕН. А ВОДАЧЪТ НА БУСА - ДА СЕ ПРОВЕРИ СКОРОСТТА, С КОЯТО Е КАРАЛ.
23
0
 
30
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Значи мога да се размажа в паркирана кола и ако е неправилно паркирана даже мога да съдя собственика.
22
1
 
38
 
! Отговори
Красимир преди 3 години
Тира може да е спрял по сто причини но шофьора отзад си е отговорен за действията си,затова му е дадена книжката да кара а не да се блъска в първото препятствие на пътя
21
7
 
11
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
е че на дълъг път свикваш, че всички се движат , губиш представа за скорост и като настигнеш някой спрял или каращ с 40км/ч и не усещаш кога си влязъл в багажника му.
20
1
 
23
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Преди години като разминавах неправилно спрял бус му забърсах огледалото и виновен(според полицая, застрахователното и по закон) бях аз. Обяснението беше , че си длъжен да си нащрек и да предотвратяваш инциденти. Та стига фантазии, точно защото е опитен и редовно минава от там трябва да е бил наясно че има опасност от спрели ТИР-ове.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са катастрофиралите, че Земята стана плоска?
18
1
 
28
 
! Отговори
Затворко преди 3 години
Отново прокуратурата показва простото си лице, по указанията на каскета. Шофьора на тира няма никаква вина.
17
1
 
15
 
! Отговори
дада преди 3 години
тъжен и много тежък случай но само да споделя опит от пътуванията си по Европа тук в България и Румъния сме най зле като пътища и магистрали и устроени паркинги с място за Тир-ове и коли зле сме и като култура на шофиране и като хора сме доста злобни това се ъсеща лесно само като преминеш границата и започваш да долавяш четук правилата за движение важът за едни за други не а КАТ полицаят дебне зад храста а знакът с ограничението често е скрит от обрасли клони на дърво и разбираш че в тая държава
16
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водачът на задната кола е с голямата вина за катастрофата. На нашата улица младеж блъсна стълб и никой не обвини стълба.
15
2
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТИРА Е СПРЯЛ НЕПРАВОМЕРНО ТОВА ВСИЧКИ ГО НАПИСАХА ВЕЧЕ!ИМА МНОГО ПРИЧИНИ ЗАРАДИ КОИТО НА ВСЕКИ МОЖЕ ДА МУ СЕ НАЛОЖИ ДА СПРЕ НЕПРАВОМЕРНО!!АКО ПОЧУВСТВАМ , ЧЕ МИ ПРИЛОШАВА ЩЕ СПРА И НА КРЪСТОВИЩЕ АКО СЪМ-----------ОТ ТАЗИ ИСТОРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ ПОУКА, ЧЕ ШОФИРАНЕТО Е НЕЩО МНОГО ОТГОВОРНОВЯРНО ЗАДНИЦАТА НА ТИРА Е ЗЕЛЕНА И СЕ СЛИВА С ПЕЙЗАЖА НО ВИНА ТУК ИМА ШОФЬОРА НА БУСА И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА Е КОСТВАЛО ЖИВОТА ДА ДРУГИ ХОРА!
14
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
задния винаги е виновен. да е карал по-бавно тоя с буса!
13
0
 
18
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Ако камиона току що е аварирал или водача е по нужда ,спре по същото място и отново стане ПТП,как трябва да се процедира?
12
1
 
28
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Пилота на буса е от същия тип като убиеца на Милен Цветков - лети и не вижда нищо, не може да види спрял ТИР. А каруци, колоездачи, пешеходци как ли ще ги забележи?
11
3
 
32
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ей това е наглост!!!!...УНИКАЛНА!Да показваш СНИМКА на спрял ТИР,в който отзад се блъска некакъв бус и да заявяваш,че.."Тира се блъснал в буса" е...то просто нема думи!Безочие,наглост,ГАВРАСХОРАТА!..но така е в Мутроландия-ако си мутра,си невинен,каквото и да си направил,а останалите са виновни "по презумпция"..ОООТВРАТ!!!..Сега ще изкарат Земята "плоска" и дъжда да "вали" от земята към облаците,само за да спасят мутрата,собственик на фирмата,чийто бус уби хората.А и "застрахователя" им
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах как ТИР-а се е ударил в буса?На заден ход ли е карал? А премазания челно бус не говори ли за голяма скорост,неспазване на дистанция и слаби рефлекси на починалия шофьор?
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да е заспал.. До колкото знам се е събудил към 4:00 сутринта
8
1
 
34
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Най-голямата манипулация на ПТП, която съм виждал досега. Разбирам, ТИР-а е спрял неправомерно, но това не е причина за катастрофата. Зор да изкарат някой виновен заради това, че някой е карал пиян или дрогиран или откровенно заспал, обаче понеже е мъртъв и значи е невинен.
7
4
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОГАТО ПРЕД ТЕБ ИМА ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО ТИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАШ С НЕГО!!! АКО ТО НАМАЛЯВА И ТИ НАМАЛЯВАШТИРА НЕ Е СПРЯЛ РЯЗКО А Е БИЛ СПРЯЛ.ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ БУСА КАЗВАТ, ЧЕ ШОФЬОРА НЕ БИЛ ВИДЯЛ , ЧЕ Е СПРЯЛ И СЕ ВРЯЗАЛ В НЕГО НА ПРАВ УЧАСТЪК И ТО ДЪЛЪГВИНАТА Е И НА ДВАТА ШОФЬОРА
6
0
 
29
 
! Отговори
абе преди 3 години
абе едва ли е карал тоя бус със 150 ама е дремал или зяпал нещо със 110км и понеже е минавал от там хиляди пъти не е очаквал отпред да има спрял тир и белята готова а тирът пък сигур не е успял да си намери паркомясто и кой крив кой прав отиде коня у ряката
5
2
 
17
 
! Отговори
офф преди 3 години
мани мани кофти ситуация ама много обичаме да разпъваме на кръст чуждите тираджии а то не е лека професия кой знае как мразят да минават през България - магистралите и пътищата са лоши няма хубави паркинги и тоалетни хората са зли правила на пътя много много не се спазват ама то и така е направено че нямаш всички условия да си спазваш правилата за движение с усилия ги спазваш и понякога усещаш че си по-добре като не ги спазваш ама чужденците още нямат тоя БГинстинкт като нас и става някоя беля