Пореден мирен протест на арменската общност в София

Те искат военните действия в Нагорни Карабах да спрат
Обновена: 12 окт 2020 19:27 | 12 окт 2020 19:16, Камелия Цветанова
72

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Арменци излязоха на протест в центъра на София.
Още по темата
Те тръгнаха на шествие през централните улици в София до сградата на Европейската комисия, където ще се внесе декларация с искания за прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах.

Арменската общност у нас се обедини в подкрепа на сънародниците си в размирния Нагорни карабах. Арменците в Пловдив организират благотворително събитие, а целта - да се съберат средства за медицински консумативи, които да бъдат изпратени на фронтовата линия.

Според отец Сахрач Мурадян в конфликта участват терористични организации.

"Всичко, което се случва в Нагорни Карабах мога да го определя с 1 дума - варварство. Това е втори геноцид над арменския народ. Най-тъжното е, че тази война не се води от 1 държава, а от нейните съюзници, сред които и терористични организации. А нашите братя и сестри, които се бият в Нагорни Карабах, се бият срещу терористи", казва той.

Въпреки всичко обаче молитвити на арменците у нас са за мир и по-малко жертви и от двете страни.

Благотворителният базар започва в неделя от 11:00 часа в двора на арменската църква в Пловдив.

Вижте повече в репортажа Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: протестарменци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
10
 
13
 
! Отговори
Гневен на Гневен преди 3 години
Виж как турците защитават азерите, защото са от една вяра, браво ! А ние, приютили дедите през 1915 г. и след това на днешните напълно ИНТЕГРИРАНИ и ОБРАЗОВАНИ АРМЕНЦИ в България, сме "гневни", че протестирали и не заставаме на тяхна страна. СРАМОТА ! Впрочем и в Армения има автономна област НАХИЧЕВАН, заселена предимно с азери, но Армения не им отнема правото на автономия.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАма те и вашите С 400 ,са руско производство,които използвате в Турция,това,че някой е закупил или използвал някакво оръжие,нищо не означва
39
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Арменци,Яворов - 4виждам че си ме изпреварил с цитатите,но ти благодаря!..И НЕ,не съм арменец !
38
10
 
9
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
Военните действия все още се водят в международно признатите граници на Азербейджан. Но след като освободи окупираните си територии, Азербейджан не трябва да спре, а да анексира южната част на Армения като компенсация за 30 годишната окупация на земите им от страна на арменците.
37
6
 
4
 
! Отговори
flach преди 3 години
1. Ако армията се оттегли, цялото население ще бъде избито ...2. Ако войната продължи малко по малко, никой няма да остане3. Право на самоопределение.4. Емиграция САЩ, така или иначе ще им помогнем.
36
11
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До 34Хмм, не съм казал азербейджанците да са суните. Казах, че азербейджанците етнически са турци. И те така се самоопределят - азербейджански турци. А, може да са шиите, може да са християни, но ние сме една кръв с тях и сме братя. Някой друг умен въпрос?
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Izstrelqnata ot armencite raketa v azerskiya grad GENCE se ustanovi che e rusko proizvodstvo ELBRUS,kadeto ima nad 10 jertvi i stotici raneni v radius ot 1 kilometur ima porajeniya ,eto tova sa placheshtite armenci
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам Турция да бъде изключена от НАТО,това ще реши проблема и с Гърция,Франция и с Армения и Азърбайджан! И без това Турция само *** европейски пари на европейските данъкоплатци и след това се зъби непрекъснато на европейците и на Европа и злослови срещу запада и християните.
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйт, че Арменците имат голяма и силна Диаспора в САЩ и Франция.
32
12
 
6
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
Абе тука всеки е решил, че може да протестира за каквото му скимне. Специално па тия да си ходят и да се бият за който си искат. Седнали да протестират у нас. *** да не сме ви нападнали ние бе????Деееааа ваща маааа, пусна ми на ура бе един спокоен ден нямаме от всевъзможни протестиращи орифлейми.
31
3
 
7
 
! Отговори
до 28 от славянин преди 3 години
''Явно не си чувал, че отношенията между Турция и Азербейджан се формулира като "Две държави, един народ!"Азерите са шиити като иранците, вие сте сунити и обикновено едните не се понасят с другите!
30
5
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До 30Е, добре ... отказвам се да споря - ти спечели! ПроЗсто няма как един човек може да обори тази супер гениална мисъл на гениалня военен страгег от от 9 век, дето ще взривява язовири да спре напредването на ... самолети! Направо ме свали в нокаут с тези язовири! Между впрочем, ти що не си в даскалото бе хлапе, ами висиш по форумите?
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я...протурцките диван-бабаити са се развихрили. Тия...дето се бият с чужди животи зад екрана....
28
6
 
10
 
! Отговори
до Ястреба преди 3 години
Успокой се малко, че ако ви почнем от всички страни (Сърбия, Гърция, България, че и Румъния, Унгария, Черна Гора, Хърватско -от едната, Армения и Русия от другата ) много бързо ще клекнете. Нашите ИТ-та първо ще ви хакнат комуникациите, после ще взривим Язовирите и цяла Източна Тракия ще в под вода, ще ви затънат танковете. Таке, че си помисли малко какво говориш. А де да знаем, може да са се запазили няколко СС 23, за Истанбул и Анкара де.
27
4
 
9
 
! Отговори
до 21 от славянин преди 3 години
''Ястребе, ти азърбайдбжанец ли си, че казваш "НИЕ" ? Все едно, аз като православен българин да кажа НИЕ си взехме Крим''За анадолския наглец и *** всичко що е р.зано е анадолец, толкова им е акъла и особено наглостта на тези! Скоро ще започнат да твърдят, че на Земята живеят милиард и половина анадолци, понеже р.заните са толкова!
26
9
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До21Явно не си чувал, че отношенията между Турция и Азербейджан се формулира като "Две държави, един народ!"
25
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕПРЕСТАННО СЕ ВОДЯТ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ В АФРИКА И ЗА ТЯХ ЛИ ТРЯБВА ДА НИ ПУКА!!НАНАДОЛНИ КАРАБАХ НЕ Е В ЕВРОПА! ДА СИ СЕ ТРЕПАТ НЕ ВЗИМАМ СТРАНА ИЗОБЩО!
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tova e greshkata na azera ili turchina ubiva samo voenni a ne kato armencite ili ASAD v Siriya izbivane na civilnite
23
8
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До ПП АТАКЛАРЪНапомни за вица с Иванчо, де казва на баща си: "Тате, днес мама такъв бой му тегли мама на пощаджията, че я биеше с гъззаа си по ташшацците и беше му запушила устата със сцтицците си за да не вика за помощ!"
22
7
 
9
 
! Отговори
славянин преди 3 години
В действителност талибана ердоган подкокоросва и въоръжава азерите към война с Армения!