Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19

Мангъров е бил контактен с водещият Георги Любенов, който е заразен с COVID-19
14 окт 2020 09:00, Ния Христова
221
Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Ще се изследвам, ако имам симптоми, или ако някой ми нареди да се изследвам". Това каза доц. Атанас Мангъров в ефира на bTV.

Преди ден водещият от националната телевизия Георги Любенов, обяви, че е дал положителен тест за коронавирус. В последното му предаване в неделя Мангъров е бил гост в предаването му. Това повдигна въпросите дали и доцентът не е заразени с вируса и кога ще се изследва.

Още по темата
"Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена да е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност - той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано", обясни Мангъров.
 
Той е на мнение, че няма смисъл хора, които нямат симптоми, да се изследват, защото "това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица".
 
По думите на Мангъров в ежедневието си човек контактува със заразени без да подозира. Той обясни, че няма да се тества, защото има пациенти, за които трябва да се грижи.
 
"Тази информация не се предава правилно - колкото повече тестове се правят, толкова повече тестове се откриват. Истниските болни хора са в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова го е грижа дали ще си зарази пациентите или не. После рев, че в болниците имало зараза.
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До който вярва на този Май си описало себе си много успешно.
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството че това е някаква умишлена провокация от страна на медиите и на мястото на доцента повече няма да се явявам там освен ако не му плащат солидно разбира се.
105
9
 
9
 
! Отговори
До 113 преди 3 години
Нито е прав нито е човек!!!!
104
2
 
5
 
! Отговори
До 111 преди 3 години
Да, те в лабораторията са ти изкарали счетоводен отчет. Повтарям - дали са ти счетоводен отчед та да тръбиш навсякъде колко оборот генерират, колко им е печалбата. Ходи ти вземай кръв и изследвай проби от хора болни от какво ли не за без пари бе, многознайко!!!
103
7
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Е ми прав е човека!
102
14
 
13
 
! Отговори
Dido преди 3 години
Еми направи си тест за бременност, може да е положителен, психопат болен! Не знам за какво ограничаване на свободата на словото в БГ се говори, като всеки луд може да развива зловредни за обществото теории и да е по новините всеки ден! Ако имаш симптоми си болен бе! Ако нямаш и носиш вируса можеш да натръшкаш една камара народ.В твоя случай деца с придружаващи заболявания в болницата в която работиш!!! Рядко болен мозък е този!!!
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди месец ми с наложи да си правя обикновенни изследвания в лаборатория Цибалаб,за един астрономически час лабораторията генерира 6 000 евро от ковид тестове оборот.Повтарям за 1 час -6 000 евро !!!!
100
5
 
6
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Ако имал симптомите Мангъров щял да се изследва за ковида...!!! Какво прозрение само,каква гениална идея ! Браво Мангъров,ти си нашата надежда в тия тежки времена !
99
2
 
8
 
! Отговори
До 95 Чоко преди 3 години
Трябва да си прави тест, защото е контактен с доказано болен .Не е сложно.
98
8
 
3
 
! Отговори
Тарикат преди 3 години
Аз си продадох апартамента в софия за 250 000, защото всички знаем, че след година ще струва 150 000 и си купих къща в с. Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света.. няма римляни само млади хора, детето ходи на детска и има биопазар и вече ям канцерогените на кауфланд и останалите вериги, които продават отрова,вместо храна.. цените на имотите за 1 година тук скочиха с 80% имотбг ipark.bg ;) и си работя хоум офис
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да правят каквото искат, да облъчват денонощно по твто, уплашените да си бият по колкото ваксини искат, само да не затварят пак всичко защото последиците ще са ужасяващи откъм фалити и безработица и няма да има възстановяване . Ваксините на няколко големи американски и китайски компании вече са готови, за масово пускане ще са напролет
96
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз не съм съгласен с всичко, което казва Мангъров. Въпреки това е добре, че има такъв като него, който е контрапункт на останалите специалисти, голяма част от които са си угодници и медицински миссирки. А като цяло си ни клатят, ама страшно много ни клатят със статистиките и изявленията за коронакризата, особено с тези протести. Поне така има някой да играе ролята на опозиция и да опонира на опитите за промиване мозъците на хората.
95
1
 
2
 
! Отговори
До 94 преди 3 години
И после като си на умирачка и искаш някой да те излекува, ама си се сетил в последния момент, някой от горе ще ти покаже червен картон и *** после обяснявай, че не лекарите са виновни, а сам си е бил ***
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A ако няма симптоми ще си заразява на воля .*** !
93
11
 
2
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Да са живи и здрави всички Мангър и Мангърки и малки Мангърчета все така да ни завръщат в правия път че ако чакаме само на Бойковите Червенотиквеничковчета живи ще си умрем.
92
9
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Освен това този вирус ще премине през всички, колкото и да не искат някои да го признаят.По-добре ужасен край отколкото ужас без край, който ще се точи още 10 години и ще живеем в един апокалипсис.
91
8
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
И защо трябва да си прави тест. И аз от миналия четвъртък имам симптомите на грип - болки в гърлото, хрема и кашлица. Вече ми минава. Защо да се тествам, като може да е обикновен грип ? Защо да пълна гушите на някой хора , които станаха милионери с тези тестове ? Каква е гаранцията за точност на тестовете? Веднъж си позитивен, два пъти не, ама карантината и затварянето вкъщи не ти мърдат. Ще се тествам само ако не ми мине и се влоша, евентуално.
90
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете само проверяват нещо в ДНК или РНК някакъв хромозом дали имал нещо си, и тогава можело хайли лайкли да си заразен, а може и хайли лайкли изобщо да не си заразен с новия вирус който още никой не е изолирал.Видеото в ютюб показват документи където признават, че вируса не е изолиран и никой не знае дали изобщо има такъв вирус: "THE MOST IMPORTANT Video on Earth Right Now"
89
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС има сключен договор за 1 милиард ваксини и вече отдавна да ги бяха пуснали на пазара и да бяха ваксинирали цяла Европа по два пъти, ако не беше руската ваксина която струва поне 10 пъти по евтина и е ефективна, а в ЕС смятаха да пуснат нещо безвредно, но и напълно не-ефективно.

Спонсорирани публикации