Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19

Мангъров е бил контактен с водещият Георги Любенов, който е заразен с COVID-19
14 окт 2020 09:00, Ния Христова
221
Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Ще се изследвам, ако имам симптоми, или ако някой ми нареди да се изследвам". Това каза доц. Атанас Мангъров в ефира на bTV.

Преди ден водещият от националната телевизия Георги Любенов, обяви, че е дал положителен тест за коронавирус. В последното му предаване в неделя Мангъров е бил гост в предаването му. Това повдигна въпросите дали и доцентът не е заразени с вируса и кога ще се изследва.

Още по темата
"Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена да е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност - той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано", обясни Мангъров.
 
Той е на мнение, че няма смисъл хора, които нямат симптоми, да се изследват, защото "това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица".
 
По думите на Мангъров в ежедневието си човек контактува със заразени без да подозира. Той обясни, че няма да се тества, защото има пациенти, за които трябва да се грижи.
 
"Тази информация не се предава правилно - колкото повече тестове се правят, толкова повече тестове се откриват. Истниските болни хора са в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин им обърка плановете с руската ваксина. Това беше огромен удар за запада и още не могат да се съвземат... сега се чудят какво да измислят и решиха да протакат. Червеите се гърчат!
87
0
 
10
 
! Отговори
Боцка преди 3 години
В студиото имаше и други гости. И в събота също. Защо за тях никой не приказва и не ги пита дали ще се тестват?
86
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Земята е плоска.Коронавирус няма.Няма да се изледвам.Тестовете не работят.Маските запушват усти.Самолетите ни обгазяват.САЩ са виновни за мизерията на България и те докараха БКП.Не чета научни новини, аз правя науката, БКП така ме е научило- аз съм винаги прав.Късам дипломата, ако вирусът не умре юни!!!доц. Мангъров
85
11
 
7
 
! Отговори
Ковид разумен преди 3 години
Отказът да се направи тест да се третира като отричане на Холокоста и да се наказва със затвор както е в повечето цивилизовани демократични западни държави в ЕС!
84
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангьрката ще умори - лошия матрял , всичко е в негови рьце вьв момента
83
6
 
10
 
! Отговори
до 86 преди 3 години
сега вируса ще скъса мангъра! преди мангъра да си скъса дипломите!!
82
9
 
28
 
! Отговори
диплома преди 3 години
Мангърче, остави ги сега симптомите настрана. Я кажи, ти нали щеше да си скъсаш дипломата, ако до юни вирусът не изчезне? Я кажи какво стана с тая работа, а?
81
3
 
21
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Този ***, ако е заразен ще ходи и ще заразява пациенти 1 седмица, преди да му се появят симптоми. Прав е, че теста няма да покаже резултат сега. Затова да се карантинира за 10 дни и тогава да си направи тест, а не да ходи да ръси зараза.
80
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е заразен ще положи страхотна грижа за пациентите си, като предаде заразата и на тях. Нали ако вируса беше продължил след лятото щеше да си къса дипломите? Какво стана? Гледам даже имаме в пъти повече случаи.
79
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво му пука, че ако е просто носител, ще изпозарази сума ти вече болни деца в отделението си, че и възрастни!!! Важното е нарциса да цъфти!
78
3
 
14
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
няма нужда да се изследваш, за това са аутопсиите!
77
6
 
5
 
! Отговори
прави са управлява-- преди 3 години
--щите ! Защото си знаят какви бъркотия и какви мизерни заплати получават поне по закон медиците ,не говоря за определени специалности лекари ! Знаят ,че изгониха толкова много персонал ,че сега няма кой ! Сега могат да лекуват само с карантина през пет месеца ,ама те си напълниха шкафчетата и това не ги притеснява ,че другите ще са без работа и пари !
76
3
 
5
 
! Отговори
Хах до псевдобиолог преди 3 години
Разбрахме, че си общак със жена санитарка, хайде вече хващай баданарката и стига си се правил на биолог по форумите :))
75
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, стига бе!Цяла България ще се занимава дали Мангъра ще се изслдва.Ще ни занимават с един откровено неннормален.Да не говорим за всички, които го боготворят.
74
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
новина за *** да бълват жупел
73
15
 
9
 
! Отговори
Биолог преди 3 години
Аз пак ви казвам, че в провинцията в пулмологиите (хайде за умниците да се успокоят, пулмонологичните отделения) приемат масово болни със симптоми без PCR тестове. И това е много по-опасно, отколото разни богати обезкосмени софийски дупeта да тичат да си правят тестове всеки ден. Мангъров им го казваше още март, че тия мерки бяха излишни, но дойдоха на неговата чак юни. Апропо, какво стана с Швеция, измряха ли всички там?
72
15
 
6
 
! Отговори
Ако има преди 3 години
ПРАВИЛНО. Браво професоре!Отново сложихте глу.паците в малкия си джоб!
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Съчко се разболее за него ще има и лек и апаратура и всякакви екстри ,дето за простия народец няма !
70
15
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Единствения трезвомислещ и здраво стъпил на земята !!!
69
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения специалист, който казва нещата с истинските им имена и не плаши населението за разлика от мафията, която в един глас повтаря заръките на китайското СЗО и комунистическите им съвети - затваряй всички като ***.

Спонсорирани публикации