Алибегов: Затварянето на заведения има нулев здравен ефект

Без нови мерки, да се спазват тези, призова той
15 окт 2020 12:11, Анисия Иванова
118

Заведенията, баровете и ресторантите остават отворени. Здравният министър обяви, че от спазването на мерките зависи как страната ни ще премине през пандемията въобще.

"Стараем се въобще да не мислим в посока затваряне. Ако спазваме мерките, които имаме, няма да се налагат нови", категоричен бе председателят на Съюза на заведенията Ричард Алибегов в "България сутрин".

По думите му затварянето на заведения в Европа не дава ефект.

"Имаме затваряне на цял отрасъл в нощния живот, загуба на работни места, загуба на финанси в икономиката, а здравният ефект е нулев. Нямаме нито едно установено огнище в заведение", коментира още той.

Последната справка на РЗИ показа, че най-често противоепидемичните мерки се нарушават в болниците и заведенията.

"Трябва да се направи организация и да се контролират всички барове, ресторанти, дискотеки. Създали сме ясни правила за спазване. Който не ги спазва систематично, или да бъде глобен или затворен. Но не това да става локално за дадения обект", категоричен бе Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че спадът в оборота на заведенията е между 40-45% и се дължи на свитото потребление и противоепидемичните мерки.

Председателят на Съюза на заведенията допълни, че мерките за намаленото ДДС, мярката 80/20 и увеличаването на минималната работна заплата в сектора са помогнали на представители на бранша да не фалират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
21
 
4
 
! Отговори
Хахахах преди 3 години
Баси колко *** бъзливци има... Ми като ви е страх седЕте си у дома ве и хОдете пеш.. Баси пак няма може си купи човек тоалетна хартия от тия...
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 54 Много често патент вади този , който е по-хитър и по-бърз от конкуренцията Колко от изобретенията на Едисон са негови - нищожна част , колко е откраднал - да питаме Тесла Кой е изобретил радиото - Маркони ли , Попов , Тесла , Херц или кой . Маркони се усетил и си взел патента , той ли е изобретил радиото - ами не
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да, няма лаурети за Нобелова награда от Русия."Не ми се вижда като въобще да няма:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Russian_Nobel_laureates
56
4
 
19
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Нямало огнища в заведения? Кой нормален човек ходи всяка вечер в едно и също заведение, било то ресторанти или дискотека? Минават през заведението, заразяват и си заминават. Пълен *** е този.
55
9
 
6
 
! Отговори
До смешко 56 преди 3 години
Дай линк за руските учени, номинирани за Нобел ;)Ами нямат никакви постижения - свиквай :)Ти затова и не караш Лада, нали бе, шсшалига :))))
54
7
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Да, няма лаурети за Нобелова награда от Русия.Те не са създали нищо .Можеш да провериш.
53
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив , всяка нормална държава пълно с редуциране на работното време на барове , дискотеки , нощни заведения , ресторанти . Ако и това няма ефект - затварят ги Особено в барове и дискотеки не се спазва нищо Няма нормален човек , който да мисли , че хората ще отидат на дискотека и ще спазват физическа дистанция и ще носят маски
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ричардчо дядо ти е от тайните ченгета на бай Тошо.Ти как стана бизнесмен ?Луканов ли те назначи за такъв ?
51
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Руските учени не са измисляли нищо ново от 1917 година насам."А ти поглеждал ли си колко руснаци са Нобелови лауреати? Демек признати и от Запада за постижения в науката. А колко са българските мутри Нобелови лауреати? Нали имат пари, колко Нобелови награди си купиха?
50
4
 
5
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Не се напъвай толкова.Руските учени не са измисляли нищо ново от 1917 година насам.Виж кой държи патентите на всичко, което използва света от 100 години насам ;)
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе видя се, че в Булг аристаната най-ефективно е затварянето на училища и градини. Не за друго, а защото са най-маловажни за управляващите и масата народ - тук образованието е нищо, което е и причина за дереджето на държавата.Ми като искат да отчитаме мерки насветовно ниво - образованието е най-лесно да се жертва. Закривай! Ама не образованието.
48
2
 
24
 
! Отговори
X преди 3 години
Неподстриганият наглец отново има трибуна.
47
4
 
29
 
! Отговори
енейпи преди 3 години
А пък отварянето на заведения има почти нулев ефект за бюджета. Публична тайна е защо...
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве руснаците нали направиха ваксина ? Кви мерки ? Ми да ваксинират дъртите ***.
45
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов я разкажи за свъкъра от ДС ?Как ти помогна в бизнеса ?
44
4
 
10
 
! Отговори
Пресиян преди 3 години
Разликата между днешните роби и тези преди векове е тая, че вторите са правили често въстания. А между днешните и ония робовладелци, че вторите не са имали възможност да са толкова нагли
43
1
 
6
 
! Отговори
От бореца преди 3 години
Какъф - такъф, много бързо ги приключвам беговете, от утре Алгебров, рунтав ибрик .!.
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нали алкоххолиците от Русия измислиха три ваксини ;)"А алкохолиците българи колко ваксини "измислиха"? Или от ходене по кръчмите да спасяват икономиката не им остана време с ваксини да се занимават? А нашите мутри като имат толкова много пари и са толкова умни, къде им е ваксината? Наливат се по кръчмите и чакат немците да измислят нещо, умниците им с умници.
41
11
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания г-н Алибегов, ГЕРБ се гордее с Вас
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов, що не се свържеш с руските пишман медици и да продаваш техните менте-ваксини ;)Много ще спечелиш ;)