Алибегов: Затварянето на заведения има нулев здравен ефект

Без нови мерки, да се спазват тези, призова той
15 окт 2020 12:11, Анисия Иванова
118

Заведенията, баровете и ресторантите остават отворени. Здравният министър обяви, че от спазването на мерките зависи как страната ни ще премине през пандемията въобще.

"Стараем се въобще да не мислим в посока затваряне. Ако спазваме мерките, които имаме, няма да се налагат нови", категоричен бе председателят на Съюза на заведенията Ричард Алибегов в "България сутрин".

По думите му затварянето на заведения в Европа не дава ефект.

"Имаме затваряне на цял отрасъл в нощния живот, загуба на работни места, загуба на финанси в икономиката, а здравният ефект е нулев. Нямаме нито едно установено огнище в заведение", коментира още той.

Последната справка на РЗИ показа, че най-често противоепидемичните мерки се нарушават в болниците и заведенията.

"Трябва да се направи организация и да се контролират всички барове, ресторанти, дискотеки. Създали сме ясни правила за спазване. Който не ги спазва систематично, или да бъде глобен или затворен. Но не това да става локално за дадения обект", категоричен бе Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че спадът в оборота на заведенията е между 40-45% и се дължи на свитото потребление и противоепидемичните мерки.

Председателят на Съюза на заведенията допълни, че мерките за намаленото ДДС, мярката 80/20 и увеличаването на минималната работна заплата в сектора са помогнали на представители на бранша да не фалират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42Верно ли бе?*** ги тествай.
38
8
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Няма заразени ученици и учители, защото никой не ги тества. Ако ги тестваха поне в столицата където са средно по 25-30 деца в класна стая по 6 часа без маска 800 дневно ще ни се вучижда мираж.
37
8
 
9
 
! Отговори
Смяааах преди 3 години
Какво стана с ваксините ?!Нали алкоххолиците от Русия измислиха три ваксини ;)Защо пак най-много заболели са в Русия?Нсли щяха да спасяват света :)))))))))
36
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от експерти като Алибегов ;)Света загуби милиарди, а този стана спец по болестите :)))
35
9
 
5
 
! Отговори
Еврошанс преди 3 години
Прав е Ричи, при Свинският грип имаше доста жертви, но такива като сегашните мерки не е имало.Може би защото нямаше ЕУРОсредства?!
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Та Колко ще са финансовите загуби за държавата не разбрах?
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагедията е, че разни министри и депутати, които трябва да взимат важни решения, са на неговото умствено ниво и са също толкова алчни и мързеливи. Могат да приказват само простотии по телевизиите и нищо друго не знаят да свършат като хората, но са с големи претенции и мнение за себе си. Катастрофата е сигурна.
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам 20 човека от кръчма в кръчма влизат. Ни един не хвана короната досега.
31
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В инвестор го питах Колко ще са финансовите загуби на държавата ако се наводнят болниците ,независимо дали с К19 , грип или друго?? Измислен бизнесмен който ме убеждава ,че днес ако не продаде 100 кафета и 200супи и не внесе 200 лв данък държавата губи !?!Давайте му трибуна да му слушаме небивалиците--той се вълнува единствено от собствения си джоб
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като измрат 10-15 хил. души, после ще се чудите как да накарате останалите да идат на кръчма. А това ще стане, ако не се вземат мерки. Някак трябва да се живее и след Нова година, не само да се мисли за бърза печалба по време на чума.
29
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не са кръчмите къде ще се храним, жените вече са миски и плеймейтки и не могат да готвят
28
3
 
30
 
! Отговори
от мен преди 3 години
Тоя верно да вземе да си измие косата и после да ми сервира пици!
27
4
 
19
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Тоя пък какъв е че ше обяснява дали затварянето на кръчмите има ефект или не?! Очевидно е че хич не му дреме дали някой ще умре, гледа да си пълни джоба и тва е.
26
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aлибегов, и ти ли стана експерт по Covid-19 ?Я млъквай, печалбар!
25
4
 
6
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Я кажи ми ковидче летяло,бате Бичко, де си говидяло ?!Ресторанти смело даотвори,за еФекта нулев да говори !
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да не им нещо като говорител?! Сигурно толкова е спечелил от бизнеса, че вече само консултира, кое е правилно и кое не. Вече и вирусолог стана:)))))))))). А някаква касичка с помощи не искат ли да им направим- ей така всеки от сърце по 100 лв. Ада им даде. Да фалират тия кръчми, че само реват.
23
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С настъпването на зимния сезон ще стане опасно. Тия мислят само за печалби и не си дават сметка, че техните ресторанти и дискотеки са събирателен пункт на много хора. Достатъчно е един болен да присъства за да зарази всички. Ама нали икономиката не трябва да се "затваря". То като се поболее населението сигурно са роботи ще работят? Не мислят изобщо, важното е бизнесът им да върви.
22
2
 
25
 
! Отговори
Diesel power преди 3 години
Тоя Рашид Алибаба май ще трябва да продаде чисто новото БМВ Х6, което си купи с печалбата от намаленото за кръчмите ДДС и силния летен сезон.
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов, затварянето на устата има значителен здравен ефект. Колкото по-малко простотии се приказват, толкова по-голям е здравният ефект.
20
2
 
20
 
! Отговори
Рамазан Кадиров преди 3 години
Колко познания - икономика, вирусология, серторантьорство, управление на риска...