Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства

Премиерът обяви, че още 40 млн. лв. са заделени за църкви и манастири
Обновена: 18 окт 2020 12:34 | 18 окт 2020 12:34, Ния Христова
265
Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства
Снимка: БГНЕС
Над половин милиард лева са отделени за подпомагане на млади семейства. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проврека във ферми и животновъди, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейслук, предаде Агенция "Фокус". 
 
На посещението с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
 
"504 млн. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15% ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата", каза премиерът. 
 
"Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места", допълни той. 
 
Допълнителни 40 млн. лева са заделени и за ремонт на църкви и манастири. Това още каза премиерът Борисов по време на проверките.  
 
"Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо за момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират", заяви премиерът. 
 
"За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включил, за да продължат и да направят цялото крило", допълни Борисов. 
 
Десислава Танева посочи още, че по първия прием 91 църкви са обновени, а сега други 133 са кандидатствали. "ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е изградено с помощите на СИВ и откраднато от комунистите - най-крадливото племе на планетата.
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което имаме сега е изградено при соца - и пътища, и електроснябдяване, и вода и язовори. За да си поснеш тока или водата това всеки дължи на соца. За да пътуваш - пътищата са от соца, сега 200 километра не могат да направят толкова години. И всичко беше продадено за стотинки на западняците и американците, вече нищо българско не е останало.
120
1
 
1
 
! Отговори
Не съм врачка преди 3 години
Борисов трябва да се откаже и партията на гробарите трябва да се поднови изцяло, тогава може да има бъдеще
119
1
 
1
 
! Отговори
До140 преди 3 години
Ти пък къде го чу това бе,Дюбел?Бойко ли ти го каза?
118
0
 
1
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 3 години
Боко гледа зло.
117
0
 
3
 
! Отговори
ГЕРП преди 3 години
Нас червеното знаме роди ни...
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ???
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СоцаВсичко това беше изградено от Съвецкия съюз при нас и в ГДР, защото бяхме единствените соц държави с обща граница с НАТО.Мързеливите комунисти могат само да крадат, справка пожарникаря на спимката.
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са ясни.И тях никой не ги иска.Те показаха одана какво могат.Аналог са на ГЕРБ,или по просто казано ешалон- резервен на комунистическия герб.
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да сме на ясно, БСП не е алтернатива на мафията, а техен родител. Трябва промяна.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от 30г. сме в ямата на капитализма и живеем като във феодализма.
111
2
 
10
 
! Отговори
Соца преди 3 години
- закрити над 1200 училища в последните 25 години- последната една година над 100 хил. българи са емигрирали- раждаемост по-ниска от времето на Втората Световна- най-бедната страна в ЕС - 2.4 милиона живеят под прага за бедността- най-корумпираната и най-обезлюдената страна в Европа- първо място по смъртност в в света- над 2,7 милиона работещи бедни- над 2 милиона пенсионери, едва оцеляващи с пенсия от 200 лева
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От бронзовите българки ли?
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднократната парична помощ при раждане на второ дете до 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.). При това решението ще се прилага със задна дата от 1 януари 2020 г. И една добра новина за много рускини еднократна помощ вече ще се дава и за първо дете тя ще е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 2600 българки са направили аборт по желание по време на извънредното положение.
107
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди 30 г бяхме в ямата на комунизма,..----Добре е да си спомним, преди да критикуваме.
106
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купуването на Ф-16 е началото на изграждане на качествени ВВС
105
0
 
7
 
! Отговори
Соца преди 3 години
"Такава страшма криза идва, такива страшни времена...."Бойко Борисов по телевизията.
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди 30 г бяхме в ямата на комунизма, а днес при деморакцяита и ЕС икономиката се развива, заводите никнат като гъби, българинът се замогна, забогатя, купува амолед и кулед форка, пет ка и 8К да гледа мачовете, върти западна кола по магистралите и прави тапи по празниците като пътува за чужбина, а пенсионерите меткат пачки с хилядарки от балконите. В своята 1300г история българите никога не са живяли толкова добре както днес при демокрацията и ЕС, ЕС е най-прекрасното място за живот.
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вожде Винету.Требва да си одиш вече.Стига си ни лъгал.Лошото е че ако това стане не знам кой ще ни води към светлите бъднини.Не виждам такива за момента.В една обрулена и оглозгана държавакойто и да дойде на власт все тая.След 30г.,години на разграбване и краденене виждам защо се натискат толкова много партии за власт.Не остана нищо за гепене освен от евросредства и заеми.Но и това ще има край.