Купуват 150 бронирани машини за Специалните сили

Те ще струват около 50 млн. лв., правят ги у нас
Обновена: 18 окт 2020 17:07 | 18 окт 2020 16:28, Веселина Йорданова
95
Купуват 150 бронирани машини за Специалните сили
Снимка: МО

Одобрен е и предстои да се реализира проект за бронирани машини на Специалните сили. Той е на стойност около 50 млн. лева и предвижда закупуването на около 150 машини, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата
По думите му машините ще се правят в България. 

Военният министър участва в тържествения ритуал в чест на Деня на военния парашутист и 76-ата годишнина от паметната битка на Парашутната дружина на височината Стражин.

Церемонията се състоя пред паметника на героите-парашутисти на площад "Народно събрание" в присъствието на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери, представители на военно-патриотични организации и граждани.

Пред журналисти министър Каракачанов подчерта усилията, които в последните години се полагат за модернизирането на Специалните сили. Той даде висока оценка за нивото на окомплектованост:

"Когато се обяви конкурс за военнослужещи, за едно място при Специалните сили се явяват най-много хора. Обществото оценява значението и възможностите на Специалните сили и службата там в очите на много млади мъже и жени е предпочитана".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
11
 
! Отговори
Значи преди 3 години
Ще харчите пари за части.Това са таралясници стари.
36
5
 
13
 
! Отговори
мхм преди 3 години
сега ще убиват хора ли?
35
11
 
13
 
! Отговори
До анонимус преди 3 години
Става въпрос за специалните сили на армията - парашутната бригада в пловдив. Не за полицията.Наистина елитно подразделение е там - аз съм служил там като войнк преди 20 години.Ама как да знаете като вече и в казарма не ходите.
34
13
 
16
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Бронираните машини няма да ви спасят дебелите г*зове от Народната Любов!! Скоро ще ви цъфнем пред вратите, магнолчовци и магнолийки!
33
15
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Снощи Лавров се молеше на Азарбейджан за Хуманитарно Примирие , и Какво ,Азарбейджан изпрати 604 трупа - по куриер на Армения , и Примирието трая - 2 минути,Уважиха Лавров за 2 минути и си продължиха ,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
32
5
 
11
 
! Отговори
hahah преди 3 години
тва са вероятно некви бусове, не виждам инак как ще е толко малко пари на бройка 330 000
31
20
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Арменските войници Бягат - пушек се вдига,Пашинян ги заключил с белезници за волана на машините - за да не избягат , защото бягат пеша - оставяйки танковете и камионите,Някои изкарали волана - и бягат с волана,Байрактарите ще ги ударят и бягат пеша ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
30
10
 
9
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До Анонимен 27 .....НЕ ЛЪЖИ !!! Лъжеш като КОРНИ ( имате ли общо ??? ) . ...БВП за миналата год беше 56 милиарда долара . Самолетите са 2 мил....бронетранспортьори + 2 кораба = около 0.8 мил....ЗНАЧИ за 2 год под 3 мил.....или по 1.5 мил = 1.5% от БВП......УЧИ се в ПЪРВИ КУРС на иконом. инстит " К.МАРКС " !.....а ти си ***-Т !
29
18
 
10
 
! Отговори
истина преди 3 години
Место бронирани машини, да купим няколко Грипена. Там комисионата е огромна, Радев ще се успокои, и ще започне една любов между Дондуков 1 и 2.
28
8
 
10
 
! Отговори
А, СТИГА ,БЕ... преди 3 години
КАКА ВИ КОРНИ С ТЛЪСТОТО ДУПЕ , ШЕ ОВАРДИ ЦЕЛАТА НИ ГРАНИЦА , БЕ....!ЗА КВО СА ВИ ТИЯ БОЙНИ МАШИНИ...??!!!ТЕ , *** , КАТО СЕ НАМУА С БОБ....ШЕ ВИДИТЕ ВИЕ....!!!!!!
27
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембе Воеводо какви ги вършиш.Армия няма.Защо разхищаваш пари.Малко ли комисионни взе от поръчкиТа изтребители та еди кво си.Напъваш се много но то е разбираемо.Остават ти още 4-5 месеца да си до кацата с меда.
26
13
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... в Европа похарчи тази година около 8 % от БВП за оръжие и е номер 1 в света по разходи спрямо БВ.... Защо лъжеш за 8% военни разходи бе русоид? Но ако трябва и толкова ще дадем въпреки саботажа на руските агенти на влияние като Радев. За сведение по време на соца военните разходи са били около 10%.
25
7
 
14
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
В една съвременна война,"бронираните" машинки ще играят ролята на панички за отстрелване....без никакъв стратегически ефект!!!
24
8
 
14
 
! Отговори
8 преди 3 години
Бронирани машини за протестите !
23
9
 
15
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Бронирани машини,срещу кого? Логично,срещу недоволните, беззащитни и без оръжие хора!!!
22
5
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
"До Един от СеверозападаПоризвеждаше, защото и беше предоставена тази възможност и имаше кой да купува."---Все ми е на акъла, че имаме все още и специалистите, и техниката, и технологиите, да си произведем наши, собствени, взимайки най-долрите решения от вече съществуващи модели по света.Което не можем да произведем , като двигател, въоръжение, специална електроника, можем да го купим.Така хем ще излезе по-евтино, хем ще пазим кондиция в проидводство на техника, хем може и да продаваме.
21
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-бедната държава в Европа похарчи тази година около 8 % от БВП за оръжие и е номер 1 в света по разходи спрямо БВП за въоръжение. Благодарим ти, Каракачанов.
20
6
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Днес гледам разклонител. Български уж - 11лв. Китайски (и в детайли отвън изглежда същия - 5лв.В чужбина 2 от същите китайски - 3 евро.Средната заплата в Китай за 2020г е доста по-висока от средната заплата в България.Може ли каракачанката да гарантира, че качеството у нас е толкова по-високо, че да оправдае харченето на държавни средства за произведеното у нас (защото в противен случай не се насърчава българското, а некачественото и се предполага корупция).
19
1
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
И 80те % индийско население ли ще пазят тез бронирани машини?То ако стане война първо те ще се чупят по съседните държави!Някой да е чувал някога индиец да е участвал във война?
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще се правят в България" означава, че някаква част от работата ще се върши тук - примерно боядисването.