Радев отдаде почит пред паметната плоча на героите-парашутисти

Днес се отбелязва Празника на военните парашутисти
Обновена: 18 окт 2020 14:33 | 18 окт 2020 14:02, Ния Христова
81
Радев отдаде почит пред паметната плоча на героите-парашутисти
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев прие почетния карул и след това отдаде почит пред паметната плоча героите-парашутисти, предаде "Фокус". 

По повод 76-годишнина от паметната битка за Парашутната дружина на височината Стражин и Празника на военните парашутисти в знак на почит цветя и венци поднесоха президантът Румен Радев, министърът на отбараната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, военнослужещи, народни представители от ПГ та "БСП за България" и цивилни.

 
Висши офицери от Българската армия, представители на военно-патротичните съюзи и ветерани взеха участие в тържествения ритуал. 
 
Почести пред паметника отдадоха и военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции. 
 
Патриотични песни и военни маршове съпроводиха церемонията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
10
 
! Отговори
Войник преди 3 години
А Фигурантът направил ли е едно "коремно" по случай празника ?
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парашутистите са избити при пехотна атака, ген. Стойчев ги хвърля на верна смърт.Изобщо атаката е била безсмислена, както и цялото участие на Българската армия в края на войната, като щит на руската армия.Загиват безсмислено десетки хиляди, но като истински войни.Вечна слава!!
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:D хахаха истина ене помръдва слайдавижда ли снимка на Радев и то в овална форма като на некролозите :D Кой измисли тази презентация? То е само 1 слайд наистина хахаха Вероятно щото няма какво да покаже другоизвинявам се зяпах на втори екран страницата на президента и пиша с краката
53
2
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 3 години
:D хахаха истина ене помръдва слайда вижда ли снимка на Радев и то в овална форва като на негролозите :D Кой измисли тази презентация? То е само 1 слайд наистина хахаха Вероятно щото няма какво да покаже друго
52
3
 
3
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Чибуррашкин пак се разлива все знае много е компетентен.Само негови коментари.Щом поше за българофоби значи или е евреин или е резнак.
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и той продължава военната си кариера, като по-късно е издигнат за шеф на Военновъздушните сили. После дезертира от армията, за да се хвърли в президентската битка.Военни пилоти обаче са категорични, че именно той е бил сред основните отговорници за инцидента, тъй като е отговарял за летателната подготовка на ВВС по това време като зам.-командир. Той лично е ръководел и учението, на което се е случила катастрофата - българо-американската съвместна тренировка Тракийска звезда 2012.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....получава се искра и машината почва да гори. Двамата насочват самолета към землището между две села - Царимир и Голям Чардак, за да избегнат жертви, и катапултират.Никой обаче не споменава името на ръководещия учението и полетите в конкретния ден - Румен Радев, който сякаш потъва вдън земя, въпреки че е прекият отговорник и за разпределението на екипажите, и за организацията на полетите.Така това черно петно не влиза в биографията на Радев и той продължава военната си кариера, като по-късно
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев избегна с връзки военен съд за зловеща катастрофа с боен самолет за 180 млн. лв.Инцидентът става на 26 април 2012 г. - катастрофира военен самолет МиГ-29. Машината е за близо 180 млн. лв. и се разбива зловещо, като по чудо няма жертви.Минути след излитането си в 10,35 часа учебно-бойният МиГ-29УБ с екипаж майор Илия Дойчинов и капитан Петър Методиев пламва.Според военни летци причината е, че вместо да приберат фаровете, те прибират по-рано колесника, получава се искра и машината....
48
4
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
10 години е бил извън професията а и преди това не е блестял с някакви пълководчески качества. Просто е бил удобен за комунистите.
47
4
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... прав си за атаката. Защо на са пратили помощник-командири.... Генерал Стойчев се оправдава, че единствено парашутната дружина била най - подготвена. Истината е, че дотогава тя не е участвала в бойни действия, за разлика от други части от Македония. Стойчев всъщност, както казва колегата по-долу е уволнен през 1934 година а през 1944 стана пръв ОФ деятел и активно участва в преврата на 9 септември. Затова и го повишават от полковник /чин от запаса/ в генерал-майор. 10 години е
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев публикува вчера в своя Фейбук Лекция пред Европейската организация за публично право.Преди седмица когато беше при студентите в България - Радев каза, че ако няма нищо зад себе си на стената му е трудно да говори.Беше по повод когато попита студентие дали познават програмата пауър пойнт.Та в тази връзка сега ви препоръчвам да видите какво има предвид Радев.На стената има статичен слайд от пауър пойнт.Дори не премести слайда със следващ.А питаше студентите дали познават програмата.
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашка, прав си за атаката. Защо на са пратили помощник-командири или един полк партизани да покажат едно славно превземане?
44
5
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Тая..... не става ти не си българин и войник...... Най-големите българофоби и национални предатели сте слугите на Москва, товарищ.
43
4
 
10
 
! Отговори
Парашутиста Радеф преди 3 години
отдаде почит на жертвите на комунизма...хахахаххааа
42
8
 
4
 
! Отговори
Тая преди 3 години
ЧЕБУРАША и за *** не става ти не си българин и войник не си бил.Духай на сат-нато.
41
5
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ние....Не искаме НАТО те са окупатори.... Окупиран ти е мозъка от руската хибридна пропаганда. България е член на НАТО с решение на българският парламент, независимо дали ти харесва или не. Противниците на НАТО са национални предатели!
40
15
 
6
 
! Отговори
Ние преди 3 години
Не искаме НАТО те са окупатори.Вие продължавате да ни набивате Нато.Нищо не щем от тях.Искаме МИР.
39
4
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Владимир Стойчев е бил един лигльо, изгонен от армията през 1934 г за участие в преврата срещу Борис Трети. Десет години до съветската окупация е бил цивилен. Комунистите го произвеждат от подполковник генерал-майор и нисичкият комплексар Стойчев е пращал българските войници във фронтална атака срещу германските картечници. През цялото време демонстративно е носел фуражката си накриво като руски казак. Заради лакейството си комунистите го изкараха някакъв легендарен герой.
38
6
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Като си помисля че на този ден пред паметника на парашутистите се покланяше генерал Стойчев а сега плужека радеф направо ми се плаче------ "Генерал" Стойчев е бил един обикновен кьпут, имитатор на Жуков. Полубългарин, между другото, майка му е сръбкиня. Продал се на СССР. За разлика от него, Радев е истински български генерал.
37
1
 
8
 
! Отговори
Norway преди 3 години
100% от българите вярват повече на Баба Ванга отколкото на натрапваните от мутренските медии Кри-Сталинка Георгиева "Свети отец" М-у-н-ч-о с фланелка СССР бутик Болшевик, четирима евроТъпутати и "Световната революция" на с-о-р-о-с-о-идите.