Бройката заразени с COVID-19 е притеснителна, но повечето не влизат в болница

Маските намаляват с 30% новозаразените с коронавирус
113
Бройката заразени с COVID-19 е притеснителна, но повечето не влизат в болница
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Носенето на маски може да намали до 30% честотата на новозаразените е един от изводите на анализ, направен в Канада от българин, съобщи пулмологът д-р Александър Симидчиев пред Нова тв.

Според него мерките, които са въведени у нас, са достатъчни.

Още по темата

„Трябва да бъдем разумни, за да ги спазваме, тъй като това ще позволи да намалим скоростта на разпространение”,  призова той.

Симидчиев призна, че подобно на шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, през главата му е минавала мисълта, че коронавирусът е създаден в лабораторни условия.

„Нека се концентрираме върху нещата, които можем да променим. Дали е лабораторен вирус, или не, не можем да го променим. Можем да променим нашето поведение – да ходим повече с маски, да спазваме дистанция и да си мием повече ръцете. Тези неща са в рамките на това, което всеки един от нас може да направи. Вместо да говорим за неща, за които не знаем или не можем да променим”, апелира пулмологът.

„За огромно съжаление вече имаме четирицифрена бройка на новооткрити. Добрата новина е, че процентът от тези, които влизат в болница от тази бройка, е по-нисък, тъй като основната част на разпространението е през училищата, където има по-млади хора. Общата бройка обаче е много притеснителна. ”, каза още Симидчиев.

Той сподели, че в МВР болница обстановката е по-спокойна, тъй като лечебното заведение е ведомствено. Той изрази огромна благодарност към екипите, които се борят с коронавируса, за стриктното спазване на протоколите.

„От февруари досега опознахме по-добре вируса. Имаме протоколи, с които го лекуваме много по-ефективно, поради което, въпреки че има повече бройки, част от хората не стигат до болници. Трябва ни повече време, за да изследваме и въздействието на новите медикаменти и ваксините, за които се надяваме да могат да работят”, добави д-р Симидчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Работяга А защо малките бацили не носят маски в училище. Учителите с маски учениците без маски, ми това освен че е абсолютно нелогично е и не възпитателно. По което и време на деня да отида да си пратя сметките в мола е пълно с ученици и боже прости ама с ***. И двете категории не спазват дистанция, говорят високо пръскат капки имат хрема и кашлят яко. Вторите не носят маска а дори и да носят когато някой се изравни с тях я смъкват и се изкашлят яко. Защо бе хора не спазвате дистанция.
60
3
 
4
 
! Отговори
професор Сапунджиев преди 3 години
Носенето на маски може да намали до 30% честотата на новозаразените е един от изводите на анализ, направен в Нова Гвинея от една жена.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И все още никой корифей не е отговорил на въпроса,как при липса на ваксина и лекарство за лекуване на този универсално разболяващ и непрекъснато мутиращ вирус,има толкова много излекувани пациенти?!Това явно е някакво природно чудо - хем "болестта" "ковид-19" е нелечима,хем пък има толкова излекувани!...Или някой баламосва световното стадо,с цел поставянето му под тотален контрол и оВчовечаване!
58
1
 
3
 
! Отговори
професор Халваджиев преди 3 години
Носенето на маски може да намали до 30% честотата на новозаразените е един от изводите на анализ, направен в Мозамбик от една жена.
57
2
 
5
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
Има една мярка, която ба 100% ще ограничи заболяването и която е елементарна за прилагане, с минимална вреда за икономиката - дистанционно обучение за учениците след 5 клас. Прилага се например в Русия, където населението е 140 милиона, а миналата седмица имаха по-малко заразени от Великобритания или Испания, които са с 2 пъти по-малко население. Освен това там има лекарство в аптеките - Арепливир (ФАВИПИРАВИР), при леки или средни симптоми пиеш хапчетата 5-6 дни и си готов, лекува също грип!
56
2
 
6
 
! Отговори
Работяга преди 3 години
Спирайте малките бацили от училище, че измряха лекарите. Смачкайте тези паразитчета. Свят без деца е най-добре.
55
1
 
3
 
! Отговори
професор Симидчиев преди 3 години
Носенето на маски може да намали до 30% честотата на новозаразените е един от изводите на анализ, направен в Канада от една жена.
54
1
 
12
 
! Отговори
111 преди 3 години
Света се управлява от психопати , а не от политиците които ви показват. Прочетете за американския стоунхендж. Там е написано че населението на Земята трябва да се подържа под 500 милиона човека. Паметника е направен още 80те години на миналия век. Срещу човечеството се води геноцид.Очаквам да пуснат нови генномодифицирани вируси, отровни ваксини, отровни храни.По всякакъв начин ще опитват да ни съкратят живота.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българин Добре бе чак сега ли тия професори се сетиха че вируса е лабораторен. Аз защо се сетих веднага ми то по всичко си личеше от самото начало. Обявяват пандемия без да има епидемия. Налагат на хората мерки които са алогични, да не се разхождат в парка но да разхождат кучета, тоест кучкарите са хора а хората не са. Вие да сте видели човек с голямо куче и с маска. Аз не ми кой смее да иде и да го глоби. Тръмп го разправя от няколко месеца нашите уважавани иначе професори сега се сетиха.
52
3
 
6
 
! Отговори
Работяга преди 3 години
Спирайте малките бацили от училище, че измряха лекарите.
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори не ми се ходи в Кауфланд макар че има разнообразие от промишлени стоки за бита, но там контингента се прави че не разбира български, малцинствата не носят маски и не спазват дистанция. Даже хората доброволно им отстъпват реда си само и само да не се блъскат и навират но пак се блъскат. Като им отправиш молба за дистанция се правят на чужденци на бежанци хилят се че мерките били за българите и за опозицията.
50
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
Симидчиев си е признал, че и на него му е минавала през главата мисълта, че коронавирусът е създаден в лаборатория, подобно на шефа на Пирогов - Асен Балтов.Искам да дам за пример аналогията с "Чайника на Ръсел" - измислена от английския философ и математик Бъртранд Ръсел. Той твърди, че някъде между орбитите на Земята и Марс гравитира около Слънцето един чайник. Кой ще му повярва? Вероятно никой.Но как ще докажете че е невъзможно? Така и с вируса - може да е изкуствен, ама не е.
49
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носенето на маски е вредно като носенето на прашки.Eдното парче плат влиза в устата и носа на носещия а другото в дупето на насещия.Едното парче плат може да доведе до кожни проблеми и бактериална пневмония а другото до урологична инфекции или често срещанат цистит
48
4
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Вируса мутира, всички ще измрем......
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста хора кашлят предимно мъже и младежи, ученици от горните класове но си се разхождат спокойно по хипермаркетите и моловете. Дори и да са с маска това не ме устройва защото не спазват дистанция и не знам дали е нарочно или не но тези които кашлят го правят винаги и задължително в друг човек защо така бе хора не можете ли да кашлите дискретно и да не плюете точно на спирката и където има хора.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И колки са в интензивните отделения?
45
0
 
5
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 3 години
Проблемът е че като не са в болница се имат за безсмъртни не сядат у тях си, а сееят заразата сред останалите
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези маски голяма пропаганда.Значи ако седим 3 часа в един киносалон и заразения кашля в маската си то няма да се заразим понеже и кашлял в масаката ама то въздуха не седи на едно място и скоро може да обиколи всички в салона
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ще се заразим неизбежно е,въпрос на време.Само случаите в интензивно отделение имат значение.Колко заразени са открили няма никакво значение,неоткритите са в пъти повече.Щом откритите са 25-30%,то неоткритите са още толкова поне,което пък означава,че 50-60% от хората са го имали в телата си,но повечето не са и разбрали.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква Мая Манолова бе не видиш ли че това е Фандъковс