Маската на открито намалявала заразените с 30%

Медиците ни са на изчезване, важно е, настоя специалист
Обновена: 21 окт 2020 13:39 | 21 окт 2020 13:37, Веселина Йорданова
53
Маската на открито намалявала заразените с 30%
Снимка: БГНЕС

На базата на международния опит се смята, че носенето на маски ще доведе до 30% намаляване на заболяемостта на населението.

Още по темата
Това заяви Мариана Шиякова, председател на Софийската колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), пред Радио София.

По думите й това е особено важно за България. Медицинските специалисти у нас вече са на изчерпване и на изчезване, каза Шиякова.

Тя посочи, че коронавирусът е по-устойчив от досегашните, а по улиците са виждат и много говорещи помежду си хора.

"Нашето общество трябва да е по-дисциплинирано. Разболяват се специалисти от Ковид и реанимационните отделенията, спешните звена. Хората трябва да разберат, че в един момент няма да има кой да се грижи за тях", акцентира Шиякова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
откъде ги взе тези 30% или биби й ги прошепна снощи?
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям бизнес с тея салфетки с ластички. Страшна работа
4
5
 
14
 
! Отговори
Истина и оравда преди 3 години
Това е измама! само а да могат корумпираните управляващи да ограбят еправоемрно повече хора! Маската на открито е вредна и пречи на дишането и трябва да се поставя само ако наблизо има други хора да предпази тях! Но на открито слънччевата светлина и богати на кислород вздухсъдействата както за доброто здраве така и за срещу всякакви вируси! А и само ако правителството осигири на всики социално слаби безплатни маски дезинфектанти и кислородни апарати а носвеите маски млое да въвежда такива мерки
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бълвайте още фалшиви новини по поръчка. И да триете и да не триете, няма да станат по-истински. ***!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На базата на международния опит се смята, че носенето на маски ще доведе до 30% намаляване на заболяемостта на населението."Бах тия магични проценти. Не подкрепини от никаква наука. Сложихме маските и хоп - 30% надолу? А температурите качиха ли се, тестова група имахте ли за сравнение... всичко си остана едно и също, проведохте опита 10 пъти и резултата е средно 30%? Или не?Скоро очаквам и с хомеопатия да почнат да лекуват коронавируса, одобрено от министър Aнгeйлов.
1
4
 
26
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Маската на открито е нито повече, нито по-малко от пълна глупост.Като излезат пред дискотеката да пушат - надяват маските, хахахахахахахаха Баси неадекватната история.