Какви са били предците ни - арийци,тюрки или хуни?

"Операция История" по следите на древните българи
25 окт 2020 19:18, Красимир Ангелов
151

Какви са по произход древните и съвременните българи?

Това е един от историческите въпроси, които най-сериозно вълнуват нашето общество. Къде и колко са били българските държави и какви са нашите предци –арийци, тюрки, хуни, иранци славяни, траки или просто българи?

Фактите в предаването "Операция История" по телевизия Bulgaria ON AIR ще научим от доц. Тодор Чобанов, зам.-кмет на София по култура и образование.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
16
 
! Отговори
До осман преди 3 години
Ако предците ни бяха турци - какъв е смисълът 500 години да се съпротивляваме срещу...предците си?? Лъжата ти е тропосана с бели конци.
64
3
 
10
 
! Отговори
Не случайно преди 3 години
..гърците не искат да ги наричат " гърци", а ЕЛИНИ. ТРАКИЙСКО ПЛЕМЕ. Гърците дошли от северна Африка и присвоили агресивно всичко от местните тракийски племена. Четете.
63
15
 
2
 
! Отговори
! преди 3 години
До БогомилСамо да те светна. Етонима българи възниква благодарение на руските имперски амбици за покоряването на балканите и всяване раздор в Османската държава. Това първа втора българска държава е просто мит които се базира на драсканиците на един пияница Орбин коит измисля някакви славяни вместо илири и им дава имена. По късно на базата на това руснаците за да разкъсват Османската империя кръшават македонците БЪЛГАРИ. Трибалите СЪРБИ и илирите БОСНЕНЦИ. Всичко което се уичи е едим мит.
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ Е ТАКА, ОСМАНЕ.Колкото и да ви се иска.Между другото ако не бяха тия репресии, тези убийства, и потурчвания, които турците направиха, можеше и да се разберем. Но никога няма да се примирим с геноцида, който турците провокираха спрямо нас.Като гледам не сме само ние - арменци, кюрди... няма народ, който не е пострадал от вас.Нямате отърване от омразата, която питаят съседите ви към Турция.
61
5
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Не изпадайте в крайности. Първо в различните райони преобладават различни типове Българи. На едно място наследници на хуно-българите, на друго място - славяни, на трето място - траки. Важното е националното чувство. То се създава през Език, Род, Родина. Земята ни е тотално променена. Вековните гори покриващи страната са изсечени. Плавателните реки са пресъхнали. Там където е имало огромни светилищни комплекси, крепости и градове днес мъждукат селца. Страната става пустиня. Държавата си отива.
60
3
 
8
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Също така " българи" произлиза от " благари". Богът на благарите е бил БЛАГ БОГ. ЗА това пише и Петър Дънов. Неговият баща, който също е бил ясно виждащ и свещеник, след посещението си на Атон е имал видение и той е авторът на думите :" Туркия ке падне!". Винаги търсете Истината!!!
59
27
 
8
 
! Отговори
Осман преди 3 години
Предците са ви били турците. Мухаха. Турска кръв тече във вените ви.
58
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Траки...
57
6
 
5
 
! Отговори
Тинтири-минтири преди 3 години
Не било "хан", а "кан". Ми на английски по принцип е "кан". Това ми прилича като за спора "Бетовен" или "Бетховен", ама все си е Лудвиг. Тангра било заблуда в превода. Това че "оногури", "кутригури", "утигури" са тюрски думи няма значка. Ми това, че чувашите (които уж за престиж се наричали на изкланите българи - хахаха), са единствените в света говорещи на старотюркския огурски език? Ми написаните с арабски букви волжи надписи на оругски? Смех! Не че има значение, щото прабългари нема вече.
56
3
 
9
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ. ДНК то ни показва най- голяма близост с народа на Северна Гърция, които също са ЧАСТ ОТ КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ - ТРАКИ, ОСНОВАТЕЛИТЕ НА ДУНАВСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, ЗА КОЯТО ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ГОВОРИ. ПО- СТАРА С 2000 ГОДИНИ ОТ ЕГИПЕТСКАТА. А гръцките племена дошли от северна Африка, просто са били големи тарикати, а и доста по- агресивни от местните тракийски племена, от които са присвоили дори ПИСМЕНОСТТА. ГРЪЦКАТА АЗБУКА Е ВСЪЩНОСТ ТРАКИЙСКА АЗБУКА.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що е маке све е ***.... древна Римска поговорка :)))
54
8
 
7
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Българите са смесица от много различни раси и националности от самото си начало. Тва което става на запад ние сме го имали преди повече от 1300 години. През годинити са ставали толкова войни тук, толкова много войски са минавали от тук. Какво си мислите са правили войниците? Мастурбирали ли са? хаха Само незнам какво сме взели от всичките тези националности - най-доброто или най-лошото?? ;)
53
2
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
До !Ти можеш ли да мислиш? Та тъкмо тези западняци, заедно с руснаците/чиито историци да били немци/ и гърците съчиняват измислената ни история, че сме дошли от Азия. Не помниш ли, че едно 22-годишно хлапе, австроунгарски поданик пише нашата история? А същата Австроунгария и Русия преди началото на руско-турската война, подписват тайно споразумение в Райхщад, да не се създава обединена България в етническите й граници. Официалната ни история е политически продукт на нашите врагове! Помисли!
52
2
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
До дедо попПопе, заради лъжливата история загубихме много територия по Ньойския договор. Тогава Ванизелос вади картите и писаниците на Златарски и казва: "Ето, вашият професор пише, че сте пришълци на балканите и никога сте нямали територии на юг от Стара планина. До Стара планина всичко е гръцко." А истинските пришелци са гърците, дошлш от Етиопия през Египет. А ние сме траки, създатели на първата цивилизация/Варненската/ и дали на гърците митологията, боговете, писмеността, медицината и т.н.
51
1
 
6
 
! Отговори
! преди 3 години
До анонименДругарю чакай заповеди от раша. Но през това време чети Георги Константинов и Янко Гочев там е истината как е създадена лъжата за българите. Всичко започва с Екатерина Велика и неината руска амбиция за световно господство и разпадане на Османската империя.
50
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ние сме по-красиви, ний сме по-добнри.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо попА, не. Нищо не е изчезнало, спокойно.Не ни пречи да сме Християни с тракийски гени, спокойно.На някои други им пречи, че сме първите Християни.
48
11
 
7
 
! Отговори
Местим у лево преди 3 години
В изтърбушения Тиквостан тъкмо това е мноооо важен въпрос. Всичко Мара втасала, само ... не вчесала.
47
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ! 50Ти си от инистерство но културата, колкото баба ми е специалист по луноходи! При това полуграмотно писане на шльоковица?!
46
7
 
5
 
! Отговори
дедо поп преди 3 години
Този спор , няма значение ! Не е важно какви са били основателите на България отдавна изчезнали като ген , език , нрави , пагански обичаи и мракобесие , важното е сега какви сме ! Важното е да сме човеци , православни християни , достойни и почтени човеци , благочестиви и богобоязливи , тогава ще сме силни и с гордост ще се наречем българи !