Щафетният полицейски протест продължава, стигна до Благоевград

Искането на униформените е за скок на заплатите с 30%
17
Щафетният полицейски протест продължава, стигна до Благоевград
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Щафетният полицейски протест се пренесе в Югозападна България. Служителите на реда от Благоевград излязоха пред сградата на управлението, за да заявят искането си заплатите им да бъдат вдигнати не с 10, а с 30%. Полицаите са категорични, че тяхното здраве също е изложено на риск заради пандемията.

Още по темата


В понеделник предстои среща между вътрешния министър и представители на синдикатите в структурите на МВР. Ако не се постигне разбирателство, на 8 ноември полицаите ще излязат на национален протест.  

„Карантинираме хора, проверяваме карантинирани хора, колегите не са спрели в паспортните служби да издават документи. И ние се опасяваме от този вирус, тъй като и ние имаме семейства, деца”, заяви Илия Велев от МВР-Благоевград.

„Много скоро ще започнем и ние като медиците да се задъхваме от недостиг на хора”, обясни Борислав Попов, председател на УС на СФСМВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Тези какво работят че искат увеличение на заплатите.Нали бандитите им плащат и те заплата за да ги пазят
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50%СЪКРАШЕНИЕ,ВСИЧКИ КОИТО СА НА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ЕДНОВРЕМЕННО-ВЪНКА,ИМА ТОЛКОВА ,ЛАДИ ДИХАТЕЛИ БЕЗ РАБОТА КАКВА Е ТАЗИ АНАРХИЯ,КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ПРИ ЧАСТНИКА ДА ИДЕ ДА ВИДИ КАК СЕ ВАДЯТ ПАРИ,ЯСНО?
15
0
 
6
 
! Отговори
Ушев преди 3 години
Били на първа линия..пълен смях.....кой не е в днешно време- продавачката в магазина,учителят, шофьорът,хората пътуващи в градския транспорт до работното си място.Ако тиквата клекне и тоя път трябва да се излиза сериозно и да го разкарваме тва ***
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хора не знаят какво е да работиш при частник,какво искат заплати навреме,ползват служебните коли като частни,много от тях са на заплата и пенсия,къде го има това.НИКЪДЕ ПО СВЕТА...........
13
1
 
8
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Кът не им изнася да напуснат ! Дааа ама тряаа са върнат на селу а тука са работи от заран до вечер. Мене ръцете ми са целите в мазоли.А тейните ръце кви са,бели и нежни кът на госпожица.
12
1
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Военни и полицаи нямат наяждане - от памтивека все пари искат...
11
1
 
8
 
! Отговори
безделници преди 3 години
До АнонименВ частният сектор се работи и няма привилегии,не е за полицай!
10
1
 
7
 
! Отговори
Да го духат търтейте преди 3 години
Наглите...
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заповядайте в частният сектор,при многото пари.Да видите как се вадят.
8
3
 
14
 
! Отговори
6 преди 3 години
Вие , които посегнахте на живота и здравето на честно и мирно протестиращия български народ ,не заслужавате и един лев ! Вървете си ! И без вас ще се оправим ,побойници ! Вие сами се опозорихте , за да угодите на един диктатор пожарникар , който Утре ще облече раираната фланелка ! Нямада му се размине !Никакви заплати !
7
2
 
15
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Тези размъкнати дебелаци нямат право да протестират!Като не им харесва,отиват в частния сектор и там да взимат по 10 000лв
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съкращения не става,от много време много служби и дирекции с дублират,но и те както учителите са много,тоест гласоподаватели ,възможно е другия месец да има увеличение )
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немаа а стане. Не знаят от коя страна се държи мотиката.....
4
2
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
личният състав на МВР трябва да се съкрати поне минимум с 50% ,няма ме нужда от корумпирани хрантутници и търтеи!А те за увеличения драпат!На полето половината фуражки да копате !
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съкратете ги от 60 000 парчета на 20 000/напълно предостатъчно,с подбор/ и им вдигнете заплатите с 50%. Аа-и закрийте УБО! Незабавно.
2
2
 
10
 
! Отговори
бизнеса фалира преди 3 години
Откъде за вас пари, лапачи?И какво сте правили в корона кризата.През март правехте КПП но тогава ви даде той по 600 лв.Явно искат да счупят държавата.
1
2
 
18
 
! Отговори
Ушев преди 3 години
Тея смешници нямат капка морал в празните си глави.На фона на масови съкращения в частния сектор и затваряне на цели фирми и бизнеси,да искаш 30% увеличение на заплатите е толкова нахално и безкрупулно,че ми се повръща от Тея ***