Проф. Ангелов: Нека не говорим за дълги сценарии

За 2 седмици няма как да застрашим учебната година
30 окт 2020 08:35, Александър Попов
26
Проф. Ангелов: Нека не говорим за дълги сценарии
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов призова да не се говори за дълги сценарии в борбата срещу коронавируса.

"Нашата цел е да контролирането на инфекцията и намаляване на натиска върху лечебните заведения", заяви той пред БНТ.

Още по темата
Министърът коментира дистанционното обучение на студентите по медицина и доколко е ефективно. Според него връщането на студентите в университетите крие рискове и според последните проучвания една от основните причини за бързото разпространение на вируса е именно присъственото обучение.

"Основният принцип, към който сме се стремяли е извеждането на студентите от обучение в електронна среда, е именно присъствената форма на обучение в затворени пространства. Това е частен случай за провеждане на практика на открито, нещо, което не е включено в нашата заповед, така че не смятам, че има проблем тази практика на открито да бъде организирана и да бъде проведена, тъй като тук рискът от разпространение на заразата е минимален, т.е. ако се носят правилно маските, да покриват устата, да покриват носа, считам, че тази практика може да бъде проведена", каза проф. Костадин Ангелов - министър на здравеопазването.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Годжи преди 2 месеца
Вадете ваксината вече и да се свършва,нали това е целта.Да ваксинирате говедата
23
2
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 2 месеца
Мен ме оставяха сам от 4-5 годишен, преди първи клас ходех сам на детска градина. Моите деца тръгнаха на 6 години сами на училище и сами се връщаха вкъщи и си учеха сами уроците. До и от училището пътуваха с автобус - говоря за София. Какъв е проблема да оставиш 8 годишни деца вкъщи и то при условие, че там има и по-големи деца, но и да ги нямаше какъв е проблема?
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този бързо стана пословичен с възможно най-малоyмните заповеди издавани от министър.
В Заповедтта му от 23 октомври 2020 следват безyмие след безyмие. Примерно отваря дискотеки, но спира плановите операции и то на базата на заболелите към фиксирана дата - 23 октомври, т.е. това не може да се променя. Сега на какво основание махат сменят зоната за област, в която има повече заразени - в заповедта не пише, че това може да се прави, там е фиксирано заразеност към 23 октомври.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 5

Ти не е за децата, а за родителите. Спокойно мога, да оставя 14 и 12 годишното си вкъщи. Но близнапетата са на 8. Не са самистоятелни, а идеята, че 14 годишен ще гледа две 8 годишни, един от които е с астма е просто...
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А това, че складовете са празни, защото мутрите и купиха всички запаси и ще придават на 10 пъти повече? Мм?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 18

То хубаво, ама ако изкарам още 4 месеца без работа тая година, защото поне един родител трябва да имаме вкъщи с двете деца, кой ще плати наема и храната? Ти? Ако е така с радост ще остана вкъщи! Да не мислиш, че изгаря от желание, да си пращам децата сред купчина бацилоносутели? Просто алтернативната е, да живеем в някое междиблкови пространство, да се топли от *** заоале и в контейнер и да ядем печени гризачи...
Или сега ще кажеш, че щели да ни помогнат? Хахахах
18
0
 
3
 
! Отговори
Затваряйте преди 2 месеца
Всички училища!!! Другите аргументи са второстепенни. Живота и здравето са приоритет!
17
1
 
4
 
! Отговори
лъжец-измамник-гейчо преди 2 месеца
и тебе ще ти дойде времето задето помагаш за унищожението на България ще си платиш!
16
1
 
9
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 месеца
Ангелов- духай супата пич! Дъщеря ми е в началните класове и засега си ходят на училище, което е добре и мярката ви не ме засяга. Обаче ако въведете и за малките деца мерки и ще се ходи на протест!
Разбирам, че трябват мерки- но с мярка! Да са добре преценени и сравнително ефективни. А не пак като пролетта- стреляме на тъмно, но във всички посоки.
И искам да се обърна към всички бохеми в градския транспорт, дето си мислят, че могат да сядат на 2-3 седалки: ако ви е страх- стойте прави или пеша!
15
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
наредете на аптеките да ни дават лекарствата без рецепта защото ако влезем
в поликлиниката няма да излезем живи
14
1
 
2
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 месеца
Тоа вирус няаа мине нито бръже нито лесно. Тъй ,че жа страдаме могу.Нямало доктори,болниците били препълнени.Тогава с кво жа са лекуваме? Язи жа бая,и лея куршум. Тъй де се някой тряаа зима парите от простия народ.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те отначало ще са две, после месец и тн докато не се разруше учубната година и накрая на годината на всеки ще се напишат оценки на изуст по преценка на учителите.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ангелов ще те направим министър на здравеопазването в Китай ! Резултата е ясен на всички.....
11
0
 
4
 
! Отговори
Геосолар В-63 преди 2 месеца
Все едно да напиша- доставям виртуални термопомпи вода-вода. geosolarv63
Смешничко е, нали!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Счита ли , че ще избегне затвора заради пьлна неадекватност по време на пандемията или умишленна
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правилно, практиките могат да си ги организират на малки групи, задължително с маски и дори да не е на открито, ако помещението се проветрява добре пак няма да е проблем. Трябва просто да се подходи с внимание към обстановката.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Управленско безсилие в най-чиста форма
7
3
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Ама разбира се, че студентите по медицина се обучават много ефективно дистанционно.
И после стават доктори точно него - от доктор в риалити предаване, та министър. А ние ще се лекуваме при обущаря, защото той се е учил на истинска обувка, а не по интернет.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха, ама какво мислите че ще стане? Зимата още не е почнала, сезонът на всякакви грипни вируси тепърва се открива. А като добавим и новия вирус и масовата истерия която ни залива от ТВ... Не виждам как ще я избутаме тая зима по тоя начин. Ако някой очаква нещата у нас да минат, след като в целия свят стават по зле, значи не е в час.. Реалността е че болниците скоро ще прелеят и даже и на зъболекар няма да може да иде човек
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми няма разбира се кви са тия глупости.Нека си починат децата 20 дни даже месец да премине чyмата пък после пак.Какво ще пропуснат толкова за тия 15-16 учебни дни?Джамбазки и Каракачанов не са ходили в казарма но искат задължителна казарма за всички.Най-добре 10 год .Сигурно министърът на образованието е с купена диплома но е министър.Безмислени циркове.Б.Б реве за единна стратегия-в болниците няма персонал на 300 хил човека се пада 1(една ) линейка.