"Мангъровците" създадоха алианс за нормализиране на живота в България

Те са против сегашните COVID мерки в страната
2 ное 2020 14:41, Нели Христова
669
"Мангъровците" създадоха алианс за нормализиране на живота в България
Снимка: БГНЕС

"След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен мерките прилагани в западна Европа са абсолютно ненужни и плод на управленска немощ и липса на лидерство". Това написа във Facebook профила си един от учредителите д-р Георги Тодоров, член на Контролната комисия на Българския лекарски съюз.

Според алианса насажданият страх у населението на България през последните осем месеца било в противоречие с теорията, принципите, правилата и етичните норми в медицинската наука.

"Апелираме управлението на епидемията от Ковид-19 незабавно да се завърне към балансиран подход, почиващ на научна основа и доказателства, както и към стандартите в нашата професия и добрата медицинска практика, които сега са нарушени", пишат лекарите.

Според лекарите в новия алианс принудителното налагане на лицеви маски е злоупотреба с власт.

Нямало работеща координация между различните звена, специалисти и структури в здравната система, което водело до недоверие към лекарската професия и до ненужна конфронтация между лекари, пишат в декларацията от новия лекарски съюз, като допълват, че търсенето на доброволци в различни лечебни заведения, са резултат от лоша политика в здравеопазването, отсъствие на координация, планиране и решения основани на доказателства.

Сред подписалите декларацията са д-р Георги Тодоров, д-р Атанас Мангъров, д-р Антония Първанова, д-р Стоян Алексов, д-р Хелия Божилова, д-р Владимир Николов и други техни съмишленици.

 

След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен...

Публикувахте от Георги Тодоров в Неделя, 1 ноември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой дава яко кинти на Мангъровците.
38
7
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Линейките се мотаят, защото лекарските екипи и шофьорите имат добро извинение да се мотаят. Няколко изгонени негодника, за останалите дисциплинарни наказания и рязане от заплатите и ще фръкнат като подпалени. Идьоти с идьоти ...
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата лястовица. Предвестник на още по-бурни събития.
36
3
 
6
 
! Отговори
Ето хора преди 3 години
които са се захванали да открият топлата вода.
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някога се шегувахме , че ще ни забранят и да дишаме , или да си плащаш за това , че дишаш.Ами ето ,че шегата започва да става истина !
34
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, но такива като Нинова и сие, като се разболеят, тичат във ВМА при Мутафчийски, а не разчитат на съветите на Мангъров да си стоят вкъщи и да пият чайчета и супички, нали!
33
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тези убавци има ли поне един, който да работи в ковид отделение?
32
17
 
22
 
! Отговори
Роки преди 3 години
Това е истината. Ако не е насаждания страх и всеки връзкар с температура да хукне по болниците нямаше да има изобщо проблем
31
4
 
8
 
! Отговори
Karl Marx преди 3 години
Няма лидерство по нито едно направление, не само в бегето.Световна криза на капитализма.
30
2
 
10
 
! Отговори
Великият Брато преди 3 години
От следващата година приема за лекари студенти само в Семионово за да не стават такива недоразумения като това. И първи гост-лектор ГосТ от форума. Доказан качацитет и почитател на класовото общество , готов на всичко за своето израстване, човек за пример
29
12
 
6
 
! Отговори
Самозванци преди 3 години
Покажете ми един от тези, които ГЕРБ назначиха за координатори, който е завършил в университет с научно-изследователски профил от "Бръшляновата лига" и който има собствена успешна биотехнологична лаборатория в САЩ или Западна Европа - няма такива, всички са просто лекари или са завършили в България - затова сме зле!
28
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Мутафчийски разбира ли от молекулярна биология? Защо да вярваме на него, а не на Мангъров, който е детски инфекционист?"Защото Мангъров също не разбира от молекулярна биология, няма опит с управление на по-големи системи (началник отделение) и е на една специална възраст, когато в поведението на мъжете се наблюдават някои особености.
27
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малко са закъснели, вече всичките им последователи виждат, че няма места в болниците и линейките и може би се досещат какво ни чака... НАпример в Италия по 8 дни се чакаше за линейка, 7 - за катафалка. Апропо, нали не достигаха лекари, тия учредяващите няма ли да доброволстват ?
26
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да се събуди България от тази фалшива психоза.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, това дори не е края, а може би само началото на края.
24
2
 
10
 
! Отговори
Doc преди 3 години
да се обединеним от вътрешното си убеждение, че с нашия професионализъм можем да допринесем за нормализиране на изкуствено напрегнатата обществена обстановка и като цяло на живота в България.
23
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако поне беха прекарали вируса поне щяха да дават акъл от първо лице ако разбира се не са от онези 5% от разболелите си се дето са от "сухите клечки"
22
18
 
8
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
В България няма специалисти по вирусология - нито хората на Бойко от ВМА и "Пирогов", нито д-р Мангъров - затова ни трябва еврофедерализация и международна координация, а не локален произвол!
21
35
 
38
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Можем единствено да се радваме, че психопатите като Мангъра сред лекарското съсловие се броят на пръсти.
20
8
 
17
 
! Отговори
До госТ преди 3 години
Абе определено разбират повече от троЛещи всезнайковци като теб!