Ангелов: Навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията!

Министърът: Маската на закрито е най-важната мярка
Обновена: 5 ное 2020 10:44 | 5 ное 2020 10:09, Веселина Йорданова
238
Ангелов: Навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията!
Снимка: БГНЕС

Навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията, заяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Още по темата
Ангелов каза, че благодари на тези, които спазват мерките. Най-ефективната мярка от всички е носенето на маска на закрито, това е мярката, която спасява живот, подчерта той.

По думите му следващата е физическата и социалната дистанция, затова трябва да се избягват струпвания и събирания, както и да се ограничат пътувания, които не са необходими.

4054 са а новодиагностицираните с коронавирусна инфекция у нас за последните 24 часа при направени 13 203 PCR теста. Починалите са 54.

Положителните медици са 2664. 1276 са активните случаи, от които 90 са в лечебни заведения.

Заетостта на леглата в страната от разкритите за лечение на коронавирус е близо 30 на сто, а в интензивните отделения около 20%.

Има достатъчно количество лични предпазни средства, информира министърът. 1700 флакона Ремдесивир ще пристигнат днес, следващото количество ще дойде другата седмица - 4300 флакона. Той обаче подчерта, че това лекарство не е панацея.

Ангелов каза, че всички болници са участвали в правенето на единен протокол за лечение на коронавирус и той ще тръгне днес към лечебните заведения в страната. По думите му нямаме специфичен медикамент за лечение на инфекцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
2
 
! Отговори
И преди 3 години
изборите в САЩ навлизат в изключително сериозна фаза!В момента,в който изборите приключат,постепенно ще отзвучи и отшуми проблемът с корона вируса!За сега,ще е така-я кихнеш,я пръднеш,я мръднеш все е КОВИД?!?Каквото и да говорим,каквото и да спорим,става на въпрос за власт,големи игри и големи пари!?!Така,че душа да ни е яка,защото не знаем още какво ни чака или майката си трака?!?
143
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да ни напъпли капитализмътможех да отида на зъболекър.Сега не мога.
142
0
 
6
 
! Отговори
Обясни го преди 3 години
На Вълчев!!Той е над болестите. Не спря да говори глупости. Да затваря *** образование, защото хората няма да си изпратят децата на училище! Да му...и На образованието, като умори децата и учителите! Насила ги убива.
141
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам...ако си болен от бронхит или плевмония е нужно да отразяват че е ковид
140
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя само мутрата му е красноречива епидемия! Пази боже от малoyмници!
139
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА ДА РАЗБЕРЕМ ЗАЩО СТАВА ТАКА С ТОЗИ ВУ8РУС СЕГА ТРЯБВА ДА СЕ ДАДАТ ОТГОВОРИ НА ТЕЗИ ДВА ВЪПРОСА:- ПЪРВО ОТКЪДЕ ЗНАЕШЕ ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ ОЩЕ ПРОЛЕТТА КОГАТО НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕШЕ ЗА ВИРУСА ,ЧЕ ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ ,КАКТО ТОЙ СЕ ИЗРАЗ И ВТОРИ ВЪПРОС ЗАЩО СЛЕД КАТО ПУСНАХА МАСОВО В ОБЛАСТНИТЕ И ПО ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ НА БЪЛГАРИЯ НОВАТА 5 G МРЕЖА В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ЗАПОЧНА ВЕДНАГА И ТАЗИ ВТОРА ВЪЛНА НА ПАНДЕМИЯТА С МНОГО ПО ТЕЖКИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ЗАРАЗЕНИТЕ ОТ ПЪРВАТА ВЪЛНА.
138
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей Ангелов . Стига си лъгал !Намордниците са вредни ! Не мога да дишам кислород .Аз не съм анаеробен гл-ист като теб.
137
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ДГ ПРИ СЛЕДОБЕДЕН СЪН ПОМ.ВЪЗПИТАТЕЛ СЛАГА ПАМПЕРСИ НА 14 ОТ ОБЩО 26 ДЕЦА. ТОВА НЕ СТАВА С ДИСТАНЦИЯ. НЯМА КАК С ДИСТАНЦИЯ ДА ДЪРЖИШ РЪКАТА НА ДЕТЕТО И ДА ГО ОБУЧАВАШ ДА РИСУВА ПРАВИ И ВЕРТИКАЛНИ ЛИНИИ.НЯМА КАК С ДИСТАНЦИЯ ДА ГО ЗАГАЩИШ И ДА ГО ОБУЕШ. ПАНТОФКИТЕ НЕ МОГАТ ПОВЕЧЕТО ДА СИ ОБУЯТ.СЕГА СЕ УЧАТ. ПОЛОВИНАТА НЕ СА НАВЪРШИЛИ 3Г.ВЪЗРАСТ. 26 ДЕЦА И ПРИ ТОВА МИНАЛАТА СЕДМИЦА 5 КАШЛЯХА.НЕ ЗНАЕМ ОТ КАКВО КАШЛЯТ.МАЙКИТЕ ГИ СПИРАТ ЗА 1 ДЕН И ГИ ВРЪЩАТ.КАЗВАТ:"ОПРАВИХА СЕ.ТРЯБВА ДА РАБОТИМ."
136
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАТВОРЕТЕ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИТЕ.В ДГ, КЪДЕТО РАБОТЯ В ПЪРВА ГРУПА ДЕЦАТА СА И ПОД 3 ГОДИШНИ.ИМАМЕ ПО 26 ДЕЦА ВСЕКИ ДЕН В ГРУПАТА. САМО 3 ДЕЦА СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ САМИ. ДРУГИТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ПОМОЩ. НЕ МОГАТ ДА СИ СВАЛЯТ ГАЩИЧЩИТЕ.НЕ МОГАТ ДА ДЪРЖАТ ЛЪЖИЦА. НЕ МОГАТ ДА СЪБУЯТ ЧОРАПКИТЕ И ДРЕШКИТЕ. НЕ МОГА ДА СИ ОБЛЕКАТ ПИЖАМКАТА БЕЗ УЧИТЕЛ И ПОМОЩНИК ВЪЗПИТАТЕЛ ДА ИМ ПОМОГНЕ.СЕГА ГИ УЧИМ ДА СЕ ХРАНЯТ САМОСТОЯТЕЛНО.ДЕЦАТА РИСУВАТ, СГЛОБЯВАТ И ЛЕПЯТ СЪЩО С ЧУЖДА ПОМОЩ.КОНТАКТА НИ Е ОЧИ В ОЧИ С ДЕЦАТА
135
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко пламна заради училища и университети, не се правете на ударени и още карат малките даца да ходят на училище и градина, че да предават още и още заразата....Не се правете на луди калинки. ВЕДНАГА затворете всички ГАРДИНИ И УЧЕНБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, ВИЕ НЕ СТЕ чак толкова ***, слугувате на Баща си Сатаната-"СИНАгогата на САТНА" JESUS ви го каза преди 2020г.
134
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В големите вериги бабите се ръгат по опашките и никой не ги контролира. Ама иначе искаме да затворим държавата! Всичко става заради малуумници които не спазват мерките.
133
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нали това искахте - лошият матрял лети сьс -200
132
10
 
13
 
! Отговори
Президентските преди 3 години
избори в САЩ ще решат въпроса с медийния вирус. Просто на едни хора ем е много важно да вземат властта и да забогатеят неимоверно върху гърба на народите. Тръмп го е закъсал. Докато не го махнат - вирус ще има.
131
7
 
2
 
! Отговори
Бойко_Борисов преди 3 години
Аман от некомпетентни ***, които имат опцията ВЛАСТ над хората. С вас нито може да се спори (защото нямате какво да кажете и ви е беден речника), нито имате мозъчен капацитет и имате АЙ КЮ като на червей! Аз мога да споря защо тези МАСКИ са вредни. ТИ МОЖЕШ ЛИ??
130
2
 
2
 
! Отговори
Бойко_Борисов преди 3 години
Да има кого да осъдя
129
2
 
2
 
! Отговори
Бойко_Борисов преди 3 години
Да има кого да осъдя
128
4
 
1
 
! Отговори
Бойко_Борисов преди 3 години
Аууу за много умен ли се имаш бе? Я ми кажи какъв ти е АЙ ПИ адреса после като се разболея
127
5
 
14
 
! Отговори
систематизиране преди 3 години
Има няколко категории хора по отношение на вируса.1-а група - всичко е измислица, няма такова живУтно.2-а група -Бил Гейтс иска да ни чипира, много интиресна теория.3-а група - има вирус но не ми пука, на мен ми се живее.4-а група - Правителството иска да ни умори.5-а група- Вируса е толкова смъртоносен, че всички ще се гътнемПредполагам, че още могат да се добавят.А според мен всички са изтрещяли!!!
126
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо този вирус е гаден, леплив, тормози те със седмици , но не е толкова смъртоносен , колкото го изкарват. Пишат всички починали- Ковид,защото дали позитивен тест последния месец, а то просто всички се заразихме. Масово заразяване е факт. Спиране на цялата държава е прекалена мярка. Трябва компромис между товар на здравна система и икономика
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 2 дни не обяви ли именно той, че всичко вече е поставено под контрол?