Доц. Ангел Кунчев: Д-р Данчо Пенчев се връща в РЗИ-София

Проблемът с недостига на персонал ще се реши с електронните болнични
6 ное 2020 08:52, Нели Христова
16
Доц. Ангел Кунчев: Д-р Данчо Пенчев се връща в РЗИ-София
Снимка: БГНЕС

„При това дифузно разпространение на заразата няма как  и нашите служители да не бъдат засегнати. Това е един от проблемите не само за РЗИ-София, но и за другите болници и наши структури в страната. Членове на семейството  на д-р Илонка Маева са с положителни проби за COVID-19 и тя е поставена под карантина. Ситуацията е сложна. Радвам се, че д-р Данчо Пенчев се съгласи да поеме ръководството на РЗИ-София като заместник-директор”, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.  

В момента в София и във всички големи градове тече процес по разкриване на нови COVID легла – по близо 200 във всяка от големите болници и минимум 10  процента във всички останали. ”Това изисква постоянна връзка и координация с РЗИ и съм доволен и благодарен, че д-р Пенчер прие отправеното предложение и още от днес ще се включи в работата по осигуряване на легла”, заяви доц. Ангел Кунчев.  

„Колегите поеха първия удар от началото на пандемията през март. Създадена е организация, която вършеше работа до преди месец, когато започна да се увеличава броят на случаите. Има голям брой хора, които трябва да бъдат обслужени. Очевидно е, че с този състав това няма как да стане. Сега прехвърлихме 20 души от Националния център по обществено здраве и анализи в помощ на РЗИ.  Ползвахме и доброволци, но те са ограничен брой и за определено време и това не може изцяло да реши проблема. Имаме РЗИ-та, в които голяма част от персонала е в пенсионна възраст”, зави доц. Кунчев.

Той посочи, че в Русе в помощ на болниците ще се включи персонал от медицински сестри от детски градини и училища, тъй като е важно да са с медицинско образование.

„Разрешението на проблема с недостига на персонал ще се разреши значително, когато има възможност за електронно връчване на болничните листове по електронен път. Това се очаква да стане от следващата седмица. Това ще отпуши процеса и личните лекари ще могат да виждат, че хората са под карантина и да им издават болнични листове”, заяви доц. Кунчев.


16
Още от Общество
Може ли активен въглен да помага в борбата с COVID-19?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Трол преди 2 седмици
До ???

А какво пречи болничния да се връчи на работодателя също по електронен път?
13
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 2 седмици
Кунчев: ...възможност за електронно връчване на болничните листове по електронен път. .... Това ще отпуши процеса и личните лекари ще могат да виждат, че хората са под карантина и да им издават болнични листове

След като личния лекар връчи болничния лист електронно на човека под карантина, каквото и да означава това, този болничен в срок от два дни от датата на издаването му трябва да бъде представен на работодателя. Това как ще стане - като наруши карантината ли?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кунчев: Сега прехвърлихме 20 души от Националния център по обществено здраве и анализи в помощ на РЗИ

-------
Я! Имало някакъв Национален център по обществено здраве и анализи... Колко ли чиновници там си клатят краката и папкат тлъсти заплати и бонуси... И колко ли още центрове, агенции, комисии и прочие чиновнически кърлежи има. Я всички по ред на номерата да отиват в РЗИ и да се включват в работата! Утопия, разбира се.
11
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 7
На Кантарджиев докторската дисертация е на тема:
"Имулнологични методи за диагностика на системната кандидоза”
10
0
 
3
 
! Отговори
тука е така преди 2 седмици
"Създадена е организация, която вършеше работа до преди месец, когато започна да се увеличава броят..."
Превод в ефир: Създадена е организация, която си бездейства прекрасно докато няма работа, но като стане така, че да трябва и да се работи, се проваля.
9
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 7
Има защитена дисертация за научна степен "Доктор" на тема:
"Проучвания върху епидемиологията на най-разпространените предавани с кърлежи инфекции в България".
Кантарджиев е назначил комисията за защитата. И той е в комисията. И също е ДМН!
8
2
 
4
 
! Отговори
Абе преди 2 седмици
Господин реалист!Собствения ти народ не вярва че има такъв вирус.Искаше да ходи на почивка,на море,до Гърция,на планина!Иска барове и дискотеки,иска мерцедеси!Да лежи и да живее от далавери и гешефти!Но както се казва има видов ден!Сега ще мре от собствената си глупост!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кунчо цял живот е бил на държавната хранилка. Интересно ми е да разбера по какво е доцент защото чета че нито един пациент не е прегледал през живота си.А а това ме навежда на мисълта че не е доцент по медицина та питам по какво.
6
0
 
9
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 седмици
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КЪДЕ СПАХТЕ 6 МЕСЕЦА...ТОВА НЕ Е БЕЗОТГОВОРНОСТ А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД...
5
0
 
8
 
! Отговори
Гоги наебиги преди 2 седмици
Нормално да недостига персонал.Харчат си обещаните и недадени пари от *** Бойко ,за тези които бяха на пъпва линия на предишната карантина.Писна им на хората да се заразяват за тоя дето дyха,и да подлагат на риск семействата си за мерси и голи обещания ,за повишаване на заплатите.В България има пари само за асвалт и нощни шкафчета.
4
0
 
18
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 седмици
Aбcoлютeн фaрc бeшe издухвaнeтo нa Пeнчeв oт мяcтoтo му! Причинитe нямaт нищo oбщo c oбявeнoтo прeд нoвинaритe! Имaшe тeч нa инфoрмaция oтнocнo здвaвния cтaтуc нa някoи хoрa и нecпaзвaнeтo нa кaрaнтинa зaрaди КOВИД! В тoвa oтнoшeниe нaй-oчeбoдящия примeр дaдe гeн.;прoф.;д-р Мутaфчийcки, кoйтo нaпрoлeт ce върнa oт ceвeрнa Итaлия и oщe нa cлeдвaщия дeн цъфнa в зaлaтa нa Миниcтeрcкия cъвeт! A трябвaшe дa e кaрaнтинирaн зa 14 дни кaктo вcички приcтигaщи oттaм!
3
1
 
2
 
! Отговори
Д преди 2 седмици
Олио да ви попари всичките
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Къде изчезна мъпета в мундир, д-р Майтапчийски. Да не пропадна в тъмната хралупа, докато е преглеждал някой си
1
2
 
6
 
! Отговори
шефът на НОЩ преди 2 седмици
... нещо не се е обаждал, показвал наскоро. Що така?