2 301 новозаразени през денонощието, 56 души са починали

Новите регистрирани случаи са 26,4% от изследваните проби
Обновена: 8 ное 2020 07:39 | 8 ное 2020 06:25, Елка Василева
214
2 301 новозаразени през денонощието, 56 души са починали
Снимка: архив, БГНЕС

2 301 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие при изследвани 8 702 проби. Това е 26,4%  на сто от общия брой изследвани за денонощието. Това показват данните от Единния информационен портал към полунощ.

Най-много заразени има в София - 853, във Варна - 271, в Бургас - 128, в Пловдив - 144.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 74 485, като към момента 49 048 от тях са активни.

Още по темата

23 805 са оздравелите, от които 369 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 3 715 пациенти, 271 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 1 632. Петдесет и шестима души са починали през изминалото денонощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23 и 24.Кой ви пречи да се затваряте? Кой пречи на вас двамата да се затваряте? Какво чакате вие и всички други тук, които плачете за затвори. Опаковайте се, херметизирайте се, затваряйте се. Никой не ви пречи. Заповед отгоре нямате, сами трябва да вземете решението и това ви плаши. Други трябва да кажат със заповед, а вие да се подчинявате. Ненавиждате свободата си.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според досегашната статистика в България, от вчерашните 2301 новозаразени около 148 човека ще починат заради вируса.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам че говеддатаа са нассрраанни още от рано. Така и трябва!
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парички се печатат много по-бързо от колкото се правят деца.ББ ми се вдигна в очите март месец, но сега определено направи огромен гаф,който ще коства живота на хиляди сухи и не дотам сухи клечки.Здравната с-*** замина, заминаха и продължават да заминават и не малко лекари,от тези решили да работят в България,а не да учат 10 години добре финансирани от мойте данъци и да избягат в чужбина.Вече има областни градове без нито един кардиолог-всички са карантирани заради това,че ББ няма топки.
30
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците затвориха всичко,ръмънците и те,Германия налага пълна карантина,обаче наш БАЦ политичесото му оцеляване е много по-важно от живота на хората!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯАка се заразим масово, как ще се пазим. Или болните доктори и меди;ински сестри като ги няма, как ще пазим възрастните. И тези под 70 год. не се разболяват. И ако около теб всички са болни, как да пазим родителите си. Да ги изпратим на някой остров ли. И при масово заразяване ще успеем ли да запазим нормален стопански живот. Или заразен - незаразен, всички на навън. Голямо пазене ще падни. Как ви идват в главата тези идеи.
28
2
 
14
 
! Отговори
figil преди 3 години
До ЧУКОТКА Ще става и по- лошо. Не се спазват предписанията, няма и контрол от институциите, тестовете им се вдигат цените , а личните лекари не предписват пср-тестове , ако не плюваш кръв.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГАДОРЯН"... когато имаме вълна от повторно заразени"Засега доказаните случаи на повторно заразяване са единични. Едва ли ще стигнат за втора вълна. И въобще се чудя на промяната в съдържанието на коментарите с времето - от пълно отричане до паника и призиви за затваряне. Не се ли разбра, че трябва да има балансиран подход. С крайни мерки или липсата на такива наистина ще загазим. Ама всички предпочитат някаква крайна позиция уж за бързо решаване на проблема. Няма бързо решаване в случая.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До наблюдателдобре че днес е почивен ден и задушншца! Господ гледа от небето и е над всички нас!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До наблюдателдобре че днес е почивен ден и задушншца! Господ гледа от небето и е над всички нас!
24
1
 
7
 
! Отговори
ЧУКОТКА преди 3 години
И 100 ще стигнем. До няколко дена.
23
22
 
4
 
! Отговори
Я преди 3 години
Абе вие не разбрахте ли че от този вирус умират хората над 70 г. То те си умират и от обикновен грип даже повече. Кво сте се гипсирали толкова незнам . Важно е да опазим родителите си . За тях е всичко това . Икономиката не може да спира защото товя ще бъде вече наистина гибел за нас. Уу и добитъка ***
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще трябва да свикним за живеем с вируса. пълната отричане и теариите за конспирации са глупост. И стига с този стаден имунитет. Няма как да го придобием. Имунитета е временен - 5-6 месеца. Трябва 70% да го изкараме за това време или ще почне да повтаря. Ами сметнете 5 млн. за 6 месеца. Това са по 800 000 на месец. Мислете ли, че нещо ще издържи - здравна, социална система. Има ли сме 70 000 медицински персонал, но 10-15 % са по по белодробни и инфекциозни болести. И те като се разболеят.
21
15
 
6
 
! Отговори
пак българин преди 3 години
Видях минусите.Като бленувате за локдааун,скрийте се по мазета и землянки.Никой няма да ви пречи,ненормални параноици.
20
0
 
15
 
! Отговори
До чукотка преди 3 години
Италия стигнаха до 921 починали на 27 март. Това е все едно в България да има над 100 починали за един ден
19
3
 
7
 
! Отговори
Бат Бойко Кабаков преди 3 години
Вижте, моята логика е следната - умрелите не гласуват, капиш? Даже колкото повече мъртви души в списъците толко по-добре! Ще си фалшифицирам изборите още повече!А който оцелее - ще има работа и парички па може и за мен да гласува, че знае ли ония другите може да затворят държавата и да го оставят да гладува! И да *** и да оживеете - печеля аз!
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не му ли свърши карантината на Боко? Повече от две седмици се крие този тлъст мишоk.Джипката започна да ръждясва. Изобщо болен лие? Един ден като се пенявеше пред камерата за 10 минути веднъж не се задъха и закашля. Съмнително е всичко около неговото заразяване.Време е този шут да тръгне на обиколки за да разясни защо чак през март-април щял да изправя страната на крака. Дотогава само мор ли ще е?
17
6
 
18
 
! Отговори
ЧУКОТКА преди 3 години
Италия е 60 млн и при 500+ загинали на ден там беше трагедия. Имаше пълен локдаун. Ние сме 6 млн и при над 50 загинали на ден мащаба на трагедията е същия!? Но реакция няма? Няма военни по улиците? Няма локдаун? Народа да мре важното е алъш вериша да върви и бюджет за крадене да има.
16
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Има едни дето изпитват огромна паника заради епидемията, крият се под леглото и от там врякат, че вирус няма, че всичко е измама и да си живеем нормално живота. Това е щраусоподобно поведение за намаляване на паниката им. Останалите хора разбират ситуацията, живеят си нормално живота, като взимат простите предпазни мерки - дистанция, маски, проветряване и т.н.
15
11
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
Г-да параноици,ще съсипете нормалния живот.Проявете,ако сте в състояние,поне молко разум.