Д-р Мазнейков: Плаках, защото не мога да помогна на хората

Собственикът на частна болница я дава за лечение на COVID-19
9 ное 2020 08:53, Елка Василева
71
Д-р Мазнейков: Плаках, защото не мога да помогна на хората
Снимка: архив, БГНЕС

Трябва да се направят големи болници, да се направят COVID центрове, за да може да се лекуват пациентите на ниво. Много е важно да нямаме преливане на здрави към болни пациенти. Това заяви д-р Христо Мазнейков, управител на частна болница, пред БНТ.

Негова позиция във Facebook предизвика много реакции. В нея той изразява мнение как да бъде организирана здравната система в ситуацията на пандемия.

Д-р Мазнейков разказа, че още в началото на годината е получил информация от английското министерство на здравеопазването за грешките, които са допуснали там, и още тогава е изпратил тази информация на здравния министър и на останалите институции.

Още по темата

"В събота пред нашата болница имаше десет линейки - хора плачещи, колеги, които се молеха, естествено, че на мен не ми издържа нервната система - започнах да плача, защото не мога да помогна на тези хора. Аз по принцип го бях решил да им предложим, да им дадем - ето нашата болница, новата е 400 легла, нека да я вземат, но трябва да се оборудва", коментира докторът.

Според него трябва да се командироват хора в големи болници.

"Нищо не искам, давам им безвъзмездно болницата, стига само да престанат тия чепати усти, които делят болниците на частни и държавни, като че ли частните болници служат на друг народ, а не на българския", категоричен беше доктор Мазнейков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазнейков и Мазнейкова са известна комерсиална двойка сред лекарското съсловие.Както ми каза един майстор онзи ден: "За пари всичко пра'им"
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът иска да му оборудват болницата, кво сега... Ще я даде на шпакловка и замазка, ще му я напълнят с апаратура за десетина милиона от нашите пари и халал да му е! За 10 милки си струва да изцедиш няколко сълзи.
46
6
 
31
 
! Отговори
Иван Стефанов преди 3 години
На 76 год. съм.Връщам се от ЛИДЛ.На входа нямаше човек от магазина,който да спира младите хора (между 8 и 10 часа).На касата стана конфликт - жената след мене беше на 20 см на лентата,без маска.Направих забележка.Касиерката се намеси - вдигаме много шум и и пречим да работи.Докато не се намеси полицията и започни да глобява нарушителите(както е в Гърция,Германия и на др.места) няма да започнат да намалява основно броя на починалите.Броят на заразените не е реален - изследва се малка част.
45
2
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
,,докога,,?Докато някой плаща на техните НПО за пропагандни трикове.Докато безнаказано тия търтеи бият лекарите.Докато политическия елит не сметне за необходимо да се обедини около идеята за защита на здравето на нацията.Обаче дори Президентството работи срещу това в жаждата си за все повече власт и привилегии.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, тя тая фамилия не е дошла на празно място.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова не плачеЗа нея автоматично се е намерило легло.Защо да не ръси вируси, ве -щи- ца- та.
42
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ае стига с тоя грип и пропагандирането
41
2
 
8
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Там има вътрешна клиника и доста добри лекари.А не смяташ ли,че при пандемия ще трябва всеки трудоспособен лекар да се включи в борбата.Аз смятам,че трябва.Затова и не приемам формите на обществен терор на БабикянциХората в САЩ гласуват на редовни избори по пощата,за да не разнасят инфекцията . Байдън спечели с категоричното заявление,че здравето на хората е важно.Нашите хубавци даже в парламента са без маски, а безумни ,,майки,, подлагат децата си и ги използват за жалки политически цели
40
0
 
11
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
..за уволнение...???Много си странен.Първо той е собственик и второ- обяснява ти,че всички легла са били заети..Физически там не е могло да се настанят болни.Отново диспечерите от спешна помощ не са се справили.А защо тия десет линейки не са били насочени към Правителствена болница??Или треперим за службичката си??
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя доктор Мазнейков да не е съпруг на същата оная доктор Мазнейкова от която имам много лоши впечатления?Само питам? реплика +9 -1 2020-11-09 10:08:05Ани (нерегистриран)Да! И двамата некъдърни, с лошо отношение към пациента, незаинтересовани и алчни много. Дъщеря им върви по същия път.българин (нерегистриран)Ясно. И аз имам същите впечатления, специално от Мазнейкова.Иначе думите му са много прочувствени, и явно с тази негова мазна фамилия много ще намаже от тях. Добре че има черни и бели списъци на лекари. Да знаем при кого да ходим и от кого да бягаме.
38
2
 
5
 
! Отговори
Robinzon преди 3 години
Вместо да ревеш бегай да помагаш бе.
37
0
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
.,,.. докторите трябва..,,Ама и народът от опозицията трябва...Болниците били ,, частни,,, ама лекарите са си лекари.Много политика се изля върху хората , които сега работят под напрежение.Винаги предизборно се излива помия върху тях.Но сега е различно. Защото несправедливостта на обвиненията личи отчетливо.
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторите трябват да лекуват, да дават надежда на болните, а те да плачат. Боже сбъркана работа! Един доктор , който плаче в трудна ситуация е за уволнение. Ами ако дойде природно бедствие или по-тежка ситуация от грип на кого ще разчитаме?
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазнейков не го знам, но Мазнейкова е за затвора от доста години.....достатъчно родилки пострадаха, някои временно, други за вечни времена, от нейната некадърност и алчност.
34
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имах "късмета" да "обгрижат" член от семейството ми в болницата на мазнейков преди 3г. Това е просто един параван за източване на здравната каса. Безчовечни пcиxопaти, гледат те в очите и те лъжат. Сега с новата голяма болница и ковида не ми се мисли какви кражби ще са!
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазнеков взима 70 000 лв заплата на месец.За болницата (новата) взе пари от Черепа.
32
1
 
14
 
! Отговори
Мил деряч преди 3 години
Крокодилски сълзи за здравната система и хората...
31
1
 
12
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 3 преди 3 години
... И цялата тази "ДУПКА" , наречена Здравна Система ми стана още по - ясна... До Болка ясна ... Точно преди 15 дни , когато след "чакане" на линейка от 6 часа и 15 минути ЖЕНА почина на път за Болница........ Пред очите на дъщеря си !!! И това съм сигурен , че НЕ Е единичен случай , а са доста такива! Особено в последния месец ! ... Но много от хората нямат необходимите връзки за да се чуе "ГЛАСЪТ" им , където трябва или просто в мъката им НЕ им се занимава изобщо ... И тоя ми "ревал" ! Да бе !
30
4
 
16
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
От кога частна клиника по акушерство, генекология и травматология лекува КоВид19?
29
2
 
13
 
! Отговори
не съм заразен преди 3 години
Всички частни болници трябва да се национализират, като на соствениците се издадат Ковид облигации, които ще им бъдат изплатени след преминаване на пандемията и то на разсрочено плащане.