Д-р Мазнейков: Плаках, защото не мога да помогна на хората

Собственикът на частна болница я дава за лечение на COVID-19
9 ное 2020 08:53, Елка Василева
71
Д-р Мазнейков: Плаках, защото не мога да помогна на хората
Снимка: архив, БГНЕС

Трябва да се направят големи болници, да се направят COVID центрове, за да може да се лекуват пациентите на ниво. Много е важно да нямаме преливане на здрави към болни пациенти. Това заяви д-р Христо Мазнейков, управител на частна болница, пред БНТ.

Негова позиция във Facebook предизвика много реакции. В нея той изразява мнение как да бъде организирана здравната система в ситуацията на пандемия.

Д-р Мазнейков разказа, че още в началото на годината е получил информация от английското министерство на здравеопазването за грешките, които са допуснали там, и още тогава е изпратил тази информация на здравния министър и на останалите институции.

Още по темата

"В събота пред нашата болница имаше десет линейки - хора плачещи, колеги, които се молеха, естествено, че на мен не ми издържа нервната система - започнах да плача, защото не мога да помогна на тези хора. Аз по принцип го бях решил да им предложим, да им дадем - ето нашата болница, новата е 400 легла, нека да я вземат, но трябва да се оборудва", коментира докторът.

Според него трябва да се командироват хора в големи болници.

"Нищо не искам, давам им безвъзмездно болницата, стига само да престанат тия чепати усти, които делят болниците на частни и държавни, като че ли частните болници служат на друг народ, а не на българския", категоричен беше доктор Мазнейков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък си имам европейска здравна осигуровка през тогедър в уника и като ме хваната короната имах придружител, който веднага ме уреди в токуда, лекуваха ме с ремдесивир и платих 0лв за всичко, защото съм ЗАСТРАХОВАН. Ама байгану има пари за цигари и рикия, но няма пари да си застрахова собственото ЗДРАВЕ.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силни думи Докторе! Ако има още хора като вас, всеки, който има нужда ще бъде лекуван. Домашно лечение добре, но дали е правилно?Безвъзмездно си дава болницата! Няма само апаратура, Държавата на глуха ли се прави?
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** нацив сме 2 елементарни мерки неможете да спазвате, заслужавате да ***, жалко е че съвестни хора спазващи мерките са потърпевши също
5
0
 
31
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Болниците се затварят, понеже няма кой да работи в тях.Отиваш в някое бюро по труда и вътре ще видиш обяви за набиране на медицински сестри за Германия (примерно). 3200 евро чисто, плюс бонуси, плюс личен асистент, който говори български и немски. И това в бюрото по труда - държавна институция за подбор на персонал.При нас мед. сестрите си купуват сами предпазните средства и работят за под 800 лв заплата.Имаме късмет, че има поне някакви болници.
4
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда да плачете д-р Мазнейков, хората не вярват че има вирус, не искат маски, могат сами да се лекуват с бгмама.
3
3
 
16
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
Да бе, ама частните яко скубите касата. ОБИРАТЕ САМО ПЕЧЕЛИВШИТЕ СПЕЦИАЛНОСТИ. За дрържавните най-тежките случаи и специалностите без много пари.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми добре де защо няма съд за тези дето затвориха такива големи общински болници и в малките населени места ги унищлжиха защото нямало хора как като бяхме 9 милиона болниците стигнаха а сега при 5 милиона население не стигат
1
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо са маските и мерките, защото лекарите си имат капацитет, и като се изчерпи, ходете при Мангъров да ви лекува.