Д-р Мазнейков: Плаках, защото не мога да помогна на хората

Собственикът на частна болница я дава за лечение на COVID-19
9 ное 2020 08:53, Елка Василева
71
Д-р Мазнейков: Плаках, защото не мога да помогна на хората
Снимка: архив, БГНЕС

Трябва да се направят големи болници, да се направят COVID центрове, за да може да се лекуват пациентите на ниво. Много е важно да нямаме преливане на здрави към болни пациенти. Това заяви д-р Христо Мазнейков, управител на частна болница, пред БНТ.

Негова позиция във Facebook предизвика много реакции. В нея той изразява мнение как да бъде организирана здравната система в ситуацията на пандемия.

Д-р Мазнейков разказа, че още в началото на годината е получил информация от английското министерство на здравеопазването за грешките, които са допуснали там, и още тогава е изпратил тази информация на здравния министър и на останалите институции.

Още по темата

"В събота пред нашата болница имаше десет линейки - хора плачещи, колеги, които се молеха, естествено, че на мен не ми издържа нервната система - започнах да плача, защото не мога да помогна на тези хора. Аз по принцип го бях решил да им предложим, да им дадем - ето нашата болница, новата е 400 легла, нека да я вземат, но трябва да се оборудва", коментира докторът.

Според него трябва да се командироват хора в големи болници.

"Нищо не искам, давам им безвъзмездно болницата, стига само да престанат тия чепати усти, които делят болниците на частни и държавни, като че ли частните болници служат на друг народ, а не на българския", категоричен беше доктор Мазнейков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
10
 
! Отговори
до г преди 3 години
Ми дай и на нас телефона на мазнейков ! или пак "един познат ми го даде" - както винаги в Бг трябват връзки,,познати ,пари и тнто и корни с връзки я лекуваха , а народа мре по къщите
27
2
 
29
 
! Отговори
да се знае преди 3 години
д-р Мазнейков е осъден за смърт на пациентпредписва операции на здрави хоразаедно с жена му са печалбаринапраивили болница с чужди пари - най-вероятно с престъпен произходсега иска да си изчисти иметоно те знаем
26
1
 
10
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 3 години
... ЗДРАВНА СИСТЕМА НЯМА ОТ ПОНЕ 20 ГОДИНИ , А ИМА ЕДНА "ПРОБИТА ДУПКА" ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ ОТ "БИЗНЕСМЕНИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ" !!! ... Затова и в момента сме на това "Дередже" ! Няма най елементарни неща в Болници , Няма линейки , няма качествен Персонал ... Нищо няма ! Никак НЕ случайно Мутафчийски , колкото и да го мразите и плюете , го каза пред Бенатова ... Онази знаменита реплика , която всеки я помни !!! Защото много добре знае ПЛАЧЕВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ПОДОБИЕТО НА ЗДРАВНА СИСТЕМА У НАС!!!
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромите не плащат осигуровки,обаче викат бърза помощ и ползват здравни услуги!До кога???!!!
24
2
 
18
 
! Отговори
Некадърник преди 3 години
На 28 години съм, занимвам се любителски и полупрофисионално със спорт, и ми се наложи да отида на преглед при този наричам го без никакви скруполи ***, защото си извадих пръста на крака , той е лилав и си личи че има трамва а той ме праща да изследваме за подагра, имах стествено контролни тестове от преди 10 дни но не отиди пак, обеснявам му че пръста ми излезе и не мога да ходя но той си знае неговото, А колко мой познати осакати, те отиват за минискус той оперира връзки, на дума не му вярва
23
17
 
3
 
! Отговори
Вася Н. Илиева преди 3 години
Доктор Мазнейков е добър лекар и човек. Не само здравето и животът, доброто е на изпитание. Да има хора като него, дано!
22
1
 
18
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 3 години
Това някаква "СКРИТА ДОБРЕ ПЛАТЕНА РЕКЛАМА" за Мазнейков и частната му Болница ли е?!?! ...Защото на това ми прилича. Вижте колко сме добронамерени и добродушни - Плачем за пациентите , но когато им съдираме и последната здрава риза от гърба за нещо - ТОГАВА НЕ ПЛАЧЕМ , ТОГАВА САМО ЯКО ВЗИМАМЕ !!! ...... Това тук НЕ Е ЗДРАВНА СИСТЕМА И НЕ Е ТАКАВА ОТ ПОНЕ 20 ГОДИНИ !!!!! ... Младите и кадърни Лекари , плюс качествен Медицински Персонал отдавна вече са в Чужбина за много по - добри заплати !!!!!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дo 14 МенПич,не всички сме получавали в пликчета,някои си плащаме данъците и осигуровките редовно.Та вирусът и болниците не правят разлика между плащали му в пликче и изряден данъкоплатец!Недей да съдиш по себе си за другите!!!!За съжаление ткива като мен си плащаме всичко и за нас няма,а има за ***!!!
20
0
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Абе, не разбрахте ли, че безплатно няма никъде, всичко накрая излиза през носа!
19
3
 
4
 
! Отговори
Съгласен преди 3 години
Вируса е изпитание за дисциплинираността на обществото. Тези които покажат дисциплина и съзнание ще оцелеят. Тези които покажат паника и хаос ще бъдат смачкани и поробени.
18
1
 
7
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН преди 3 години
АЗ ПЛАЧЕМ НА ЗАПЛАТА
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измамникът краднал кинтите от робът бачкатор и са се хвали колко бил осигурен и как го лекували за 0 кинти. Споку в крадящите системи когато дзверо стане повече от овцете измира тотално до крак. Да ви видим краднатите кинти олко струват тогаз, ама нале сте тарикати ше гледате чимширчетата от към корените. Амин на дзверото-консуматорче.
16
8
 
3
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 3 години
Ние от най-големия Исторически парк в света до Варна успяхме да поръчаме 1300 флакона Ремдесивир от САЩ. Който има нужда може да дойде да го снабдим до 15 ноември!
15
9
 
23
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
А Мангърий не плаче, защото вируса изчезна още лятото, като си скъса дипломата за доцентче по детски болести
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие се чудите за болниците, а аз строя бомбоубежище за скорошната ВОЙНА
13
5
 
13
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Аве пичове, помните ли как се радвахте че сте прецакали системата като си получавахте пари в пликчета и не си плащахте данъците? Е честито да ви е - ей ви на резултата. Бъдете здрави.
12
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,вчера англичаните ,а преди това и китайците,говорят за световна война,имам съмнения,че този коронавирус може и да е тест за болничните заведения и хората.Дали ще има нова световна война както казват - незнам, но за всеки случай се подговете с необходимите вещи,продукти,медикаменти и осведомете хората къде има бомбоубежища!Подгответе населението и го информирайте как да реагира!
11
7
 
13
 
! Отговори
r преди 3 години
На мен лично Др.Мазнейков ми помогна, когато се разболях от ковид преди време. Без дори да ме познава! Получих си резултата от теста вечерта и се чудех какво да правя, бях с висока температура. От близък получих телефона на Др. Мазнейков и му се обадих, беше верта късно. Той веднага ми откликна и каза да чакам. Свърза се с ковид отделение и след 20 - 30 мин. ми даде пакет от лекарства с включен антибиотик, дадени му от ковид отделение. На следващия и по-следващия ден ме питаше как съм.
10
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Про комунизма е безплатно, при капитализма се плаща! Да бяхте мислели като викахте кой не скача е червен преди 30години!
9
11
 
15
 
! Отговори
Мед.сестра преди 3 години
Аз напуснах заплатата от 400 евро и сега работя в германия за 4600 евро.. успех!