Потребител в Helpbook: От съседите се леят фекални води, обгазяване...

Получихме сигнали за агресивни кучета и искане за табела на изворите до Халите
11 ное 2020 18:37, Анисия Иванова
31
Потребител в Helpbook: От съседите се леят фекални води, обгазяване...
Снимка: Helpbook

В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info получихме молба към Столична община за поставяне на указателна табела на изворите до Централни хали, от които ежедневно много хора си наливат вода.

Информация за минерализацията и химичния състав до този момент липсва и по този начин не става ясно дали водата е подходяща за ежедневна консумация и благоприятна ли е за редица хронични болести.

Друг потребител търпи щети от недобросъвестен съсед, от чиято къща се леят фекални води, а през студените месеци се горят всевъзможни боклуци и обгазяват съседните имоти със задушлив, гъст, черен дим. Авторът на сигнала е притеснен за здравето на семейството си и се опасява, че нещата ще ескалират, тъй като въпросният комшия смята, че проблем няма.

Отново ще обърнем внимание на проблема с агресивните домашни кучета и техните безотговорни стопани. Наш потребител ни изпрати снимки, които не са за хора със слаби сърца, на които се вижда последствията от нападнатия му домашен любимец.

Животинчето било разкъсано от свободно пуснато огромно куче още през миналата година. Последвали няколко жалби към контролните органи, но отговор до този момент така и не е получен. В същото време стопанката на агресивното животно продължава да го пуска без каишка и намордник, с което се застрашава живота и здравето както на другите домашни любимци, така и на преминаващите хора. Молбата е да се извърши проверка и да се санкционира виновника.

Ситуацията е не по-различна в квартал „Сеславци“, за което се пуска вече втори сигнал. Нашият потребител всяка сутрин се сблъсква с огромно агресивно куче също със свален повод и само по чудо още не се е случил инцидент.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всекиден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Пашинян преди 3 години
Бий го бий го неговата.... по простата кратуна докато му дойде акъла неговата... фекална вода ще ми пуска а? Бой неговата...
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля отнесете оплакванията си към протойерей Арсен Хашиян.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с огромните песове е ежедневие в Южния Парк, държава няма.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фекални води се леят постоянно в Драгалевци ,Симеоново и другите "елитни"столични квартали