3 414 новозаразени през денонощието, 38,4% от изследваните

Оздравели са 873 души, 72 души са починали
Обновена: 13 ное 2020 06:01 | 13 ное 2020 06:01, Елка Василева
167
3 414 новозаразени през денонощието, 38,4% от изследваните
Снимка: архив, БГНЕС

3 414 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие при изследвани 8 885 проби. Това е 38,4%  на сто от общия брой изследвани за денонощието. Това показват данните от Единния информационен портал към полунощ.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 90 725, като към момента 61 168 от тях са активни.

Още по темата

27 587 са оздравелите, от които 873 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 4 768 пациенти, 284 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 1 970. Седемдесет и двама души са починали през изминалото денонощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
4
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
В миньорският град Норилск има интересен случай. Сутрин преди да слязат в мината на работниците им се пуска красив женски глас, който с тоналност на звънче хипнотизира миньорите. Прави им се внушение да бъдат позитивни. В града няма дървета, те са изсъхнали от мръсният им въздух, но всички са до такава степен позитивни, че казват: Това е рай, няма по-добро място от това. Отровили са себе си, природата. Мястото е ужасно, хората там са в позитивна хипноза. Позитивни без реален повод.
121
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
PCR за Ковид е възможнао най-специфичният тест за Ковид. Не хваща никакви други вируси. Антигенните тестове също са специфични за Ковид, но с по-ниска чувствителност и е по-вероятно да имат фалшив отрицателен резултат. Като не се включват в статистиката, а.почнат да се използват масово вместо PCR, се намалява изкуствено отчитането, съответно ще се рапортуват нереални резултати и ще продължават да не правят нищо за ограничение на разпространението.Сега се бият в гърдите,че с леки мерки сме добре
120
5
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Още ли не сме достигнали бройката 6 милиона болни на ден българи че нещо почнах да се притеснявам с бавни темпове се движим. Ама кой кихнал веднъж или се покашлял пишете го веднага с Ковид. Ама кой му е нещо криво по улицата и не е усмихнат пак го пишете от Корона. Вече Грип А и Б отидоха на майната си всичко е Ковид. Лошото че хем ни лъжат хем са *** и не купиха вече руски ваксини както го сториха евреите от Израел щото винаги са били отлични търговци и практици.
119
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези данни са много неточни и изобщо не отразяват положението в страната. Масово контактни хората не се изследват, никой не може да ги задължи да платят едни 100 лв и нагоре да седят затворени вкъщи. Изтървана работа от всякъде, а колко ли души почиват без да стигнат до болница?
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броят заразени уж се е задържал на едно ниво, защото хората започнаха да си правят по-евтините антигенни тестове. Те масово не отчитат наличието на вирус, освен това, ако излезе положителен, никой не те задължава да си правиш PCR. Съответно- броят на втория вид тестове намалява. А само тази бройка се отчита. Никакво задържане няма. Масово хората са болни, но ходят така на работа, а децата са на училище, защото иначе няма кинти.
117
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БЕНАТОВАААААААА Няма нужда тя да се извинява защото цирка продължава.
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единия минус бърза но няма нужда поробването е за свободните хора, робите са поробени отдавна много преди либералната култура да се възцари. Но егоизма не е добър съветник.
115
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се премахнат компроментираните писиар тестове и да спре броенето на безсимптомните случаи. Тези тествания и това броене на безсимптомни заразени е либерален подход с комерсиално либерална цел за унищожение и тормоз над здрави хора.
114
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто тестовете са такива те отчитат положителен резултат на всеки грипоподобен синдром или настинка. Докато не се премахнат компрометираните текстове няма да има живот и ще бъдем в хватката на либерализма а именно порочен кръг от който няма излизане.
113
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
284 болни са в интензивни отделения.Това са реално болните и важните случаи.Колко нови безсимптомни са открили няма абсолютно никакво значение,освен за статистиката,защото всички ще се заразим.Неизбежно е въпрос на време е.
112
8
 
6
 
! Отговори
БЕНАТОВАААААААА преди 3 години
Извини се публично на ген. Мутафчийски . Но на негово място не бих приел скапаните ти извинения. Въпреки това си длъжна да го направиш. Поръчковото ти интервю прозираше още тогава. ИЗВИНИ СЕ ЕЙ ! Или гьон суратлъка ти е по-голям от елементарната етика. Била журналистка тая. Хм
111
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Практиката показа, че затварянето не е решение, само отлага нещата и те идват с по-големи сила. Стига с това затваряне, който иска да си стои в къщи, никой не го кара насила да излиза, Какво ви пречат ресторантите, просто не ходете и толкова. Аман от злобни хора в тази държава. Всеки да пази себе си и да се грижи за здравето си и това, е при нужда ще потърси лекарска помощ и толкоз..Затворя се ***, който не може сам да се контролира.
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 124 "А в туристическия бранш е още по-зле. Там направо освобождават хора, без планове да ги връщат."Мда.. А тука го караме основно на туризъм и ще стане мазaло ако последваме примера на Германия....
109
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 118 евалаГерманеца когато и да копираш нещо от него - няма да сбъркаш! Няма такава дисциплина и организация като тяхната, знаят какво правят и защо го правят.Представяш ли си германски доцент да пелтечи по телевизии и кабеларки, че не трябва да се прилагат мерки срещу заразата?!Или германския канслер да обяснява, как маските ги слагали по- страхливите?!От едни развалини са си направили държавата, а ние тука зорлем затриваме и унищожаваме всичко.
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Е така де, никой не знае как да стане, ама и със затваряне няма да стане, щото като затворят в Германия компенсират хората"Това е вярно само донякъде. Подкрепят се главно бизнесите, но нявсякъде бизнесите минават на т.нар. Курцарбайт. Т.е. режат часове и заплати и то яко. Ако си мислите, че просто си плащат заплатите докато хората си стоят в къщи сте се объркали. А в туристическия бранш е още по-зле. Там направо освобождават хора, без планове да ги връщат.
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 120А нещо за кръчмите и ресторантите, работещи до 23:00 часа?
106
6
 
10
 
! Отговори
до 118 евала преди 3 години
копирам те, хареса миВ Германия в момента всичко е затворено - кръчми, барове, ресторанти - забрави! Не знам дали и гости имаш право да каниш у вас.Ама то понеже германеца е ***, де да знаят швабите, че всичко е лъжа, измама и конспирация и че вирус няма, не са умни като нас, българите, дето вярваме в световни конспирации с тоя вирус.Заслужаваме си напълно съдбата, много малък, но за сметка на това много, ама МНОГО *** НАРОД!Явно естественият подбор сио знае работатаи по- глупавите трябва да изчезнат!
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно едни 50% от хората не вярват в съществуването на заболяването и не го приемат на сериозно. Как се прилагат мерки на такова ското-население, на което не му пука нито за живота и здравето му, още по- малко за другите?
104
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знам защо се правят управляващите и техните защитници на ущипани булки и не признаят че основна причина за дифузното неконтролируемо заразяване беше отварянето на училища и университети. Събираш около 500 деца и поне 40 даскала в една сграда с часове. Седят в клас гъзз до гъзз.Тези деца 69% пътуват сутрин обед в претъпкани автобуси, уж с маски. От едно заразено семейство чрез училището вируса отива в други 15-20 поне в класната стая след 6 часово седяне в занятия.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 117Защо се хващаш за думата, запетайкаджия?