Веригите: "Зеленият коридор" не работи, има напрежение

От бранша предлагат мярката да отпадне
82
Веригите: "Зеленият коридор" не работи, има напрежение
Снимка: БГНЕС

Ограничението за "зелен коридор" за възрастните следобед не изпълнява ефективно ролята си на защита за хората над 65 години и затруднява останалите, смятат от Сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги в България.

Още по темата
От бранша предлагат мярката да отпадне, защото водела до напрежение и струпване на опашки пред обектите в началото и в края на "коридора", ограничава работещите пенсионери, нарушава графика на работещи на смени и отнема права.

Мярката е на практика неизпълнима, защото на служители на веригите или на охранителни фирми се налага да определят възрастта на клиентите по външни белези, което е повод за конфликти. По закон те нямат  правомощия да изискват и проверяват лични документи, посочват от сдружението.

Компаниите имат готовност за съвместна разяснителна кампания с Министерството на здравеопазването с апел за въздържане от пазаруване във времето от 8:00 до 10:00 сутринта за хората под 65 години.

Така всеки  ще получи възможност доброволно да прояви социална отговорност като спазва препоръката, без да е задължен за това, независимо от своята възраст и съобразно личния си дневен режим, а при невъзможност или при неотложна нужда ще може да пазарува без ограничения, изтъкват от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: зелени коридори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че това ще кажат веригите. И не заради напрежение, ами за повече оборот. Връзвайте им се.
48
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хора,Работещите не работят ли в работно време? Пък уж в България имало малко работещи на непълно работно време. Май всички си правят покупките в работно време, пък после се оплакват при какви трудни условия работели
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Точно за зимата това чакане и после откъде ни дошла простинката или пневмонията
46
3
 
4
 
! Отговори
Само то преди 3 години
До То самоСтига с тези училища бре.
45
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най удачно е чакане отвън на разстояние един от друг,пускане по 10 човека в големоте вериги.Самите продававачи и касиерки НЕ ПОКРИВАТ НОСОВЕТЕ СИ.Проверки и полицай във големите вериги и строг контрол с глоби.
44
4
 
10
 
! Отговори
То само преди 3 години
Това да бе работеше! Мерките им са никакви. Резултатите са очевадни. Отдавна трябваше да затворят всички училища.
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната пародия на неадекватните управляващи.
42
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мярката е напълно безмислена, защото пенсионерите ходят в магазините по всяко време, не спазват зеления коридор. Значи ако са в магазина с мене в 10 часа няма да е опасно, но виж ако са с мене в магазина от 13,30 до 16,30 е много опесно.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам интернет, слушам радио, гледам телевизия, чета хартиени печатни екземпляри на вестниците. Откъдето и да се погледне, тази заповед е MAЛОУMHA!!!
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пари майките си ще продадат.Слагайте кпп-та и макс 30 човека в магазините.Персоналът масово се разболява.Дано фалират.
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама за какви коридори говорим ,когато пенсионерите могат да влизат в магазините по всяко време и кой когато му е удобно и когато си поиска...най-малкото ще се съобразяват с КОВИДА...и в същото време се ограничават правата на другите и още повече им се обърква живота в тази вирусна ситуация ,като се поставят ограничения за другите не пенсионери...
38
2
 
22
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Абсолютно НЕ работи.В понеделник сутринта посетих магазин Кауфланд около 8.30 часа, и установих, че поне 80% от щъкащите вътре са вампири, които малко преди това ревяха, че в сутрешния коридор от 8 до 10 часа им било СТУДЕНО!
37
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отменете я тази глупост за събота и неделя. пенсионерите си пазаруват от понеделник до петък, но не си купуват нужното поне за 2 - 3 дни, а ходят на разходка всеки ден до магазина. днес едно мляко, утре един хляб, в други ден една консерва, после един буркан....и така безкрай.властта това го прави нарочно за да изнервя хората и да създава напрежение за глупости, за да не гледаме големите им гафове и кражби!
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А днес писаха, че 71-годишната Вера Уанг приличала на 17-годишна. Ще я пуснат ли в магазина, като не могат да й проверят възрастта.
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за да няма заразени пенсионери с този измислен коридор се натрупват огромни опашки от работещи които като влезнат наведнъж увеличават риска да се заразят. Много умна мярка няма що.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нормалните хора и търговците мислят и виждат че тези коридори са пълнапростотия и имитация на мерки. Ноооопоредното тъпо парче Коцето *** държи да налага безумни мерки.Нищо че не може да организира дори едно звено в здравната система да работи нормално- спешна помощ/чакане с часове или отказ/, болници-само легла без персонал,аптеки-*** няма търсените лекарства/щото един наши хора ги изнесоха. Нека дружно поздравим този некадърник с Е.П.М.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37 ЗнаещМи пенсионерите могат да си пазаруват по ВСЯКО време. Другите нямат право да го правят.
32
1
 
20
 
! Отговори
Хора, преди 3 години
Това е безсилието на властта, некомпетентността й!Измислени "мерки" за създаване на затруднения на гражданите и противопоставяне на една социална група на друга.Друго обяснение намам."Рисковата група" на възрастните си пазарува и през останалото време, а работещите - не се допускат?!Просто в т.нар наша "държава" всеки прави това дето не му е работата!Здравни министри и поф.мдици инспектирт пътища, издават заповеди,но НЕ лекуват и не измислиха цялостна стратегия за борба с вируса!Защо ли?
31
17
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 3 години
Трябва да може пенсионера да пазарува по всяко време - сутрин е 2 - 3 градуса, как ще издаржат по спирките, другите са с коли, пенсионерите нямат коли като по младите, все пак това са нашите майки и бащи, трудно и студено им е наван, трябва и е правилно по всяко време сажалително е
30
0
 
16
 
! Отговори
Клуб на пенсионера преди 3 години
Ползата от маските е, че откакто са задължителни, няма нито едно загубено или счупено чене,на член на нашият клуб.