Директор с призив: Учениците да направят усилие да носят маски

Директорът на 119-о СУ смята, че родителите трябва правят компромиси
19 ное 2020 22:23, Красимир Ангелов
37

Маските в час за ученици от 5 до 12 клас стават задължителни. Как ще продължи обучението по време на пандемия?

"Определено това е най-правилното решение в момента, за да могат както ученици, така и учители да се чувстват малко по-спокойно. Голяма част от родителите не приемат тази мярка. Важно е сега да бъде направен малък компромис, който да пощади учителите. Няма друг защитен механизъм, който да предпази както по-големите ученици, така и учителите в класната стая", коментира в ефира на "Денят ON AIR" директорът на 119-о училище в София Диян Стаматов.

Още по темата
Той изрази надежда учениците да влизат в класните стаи с маски, за да се запазят здравето на своите учители.

"Общата бройка в нашето училище е 22-ма колеги с положителен тест и трима учители, които бяха на командно дишане доста дълго време в болница. Именно по тази причина е моята убеденост, че учениците трябва да направят това усилие и да бъдат с маска. Не мога да кажа на моите колеги да дойдат в училище и да се надяват, че няма да се случи нищо. Техният живот и здраве е точно толкова важен, колкото и на самите ученици", заяви Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Директорът подчерта, че трябва да бъдат взети локални решения за всяко едно училище. На 30 ноември, когато изтичало дистанционното обучение за прогимназия и гимназия, щабовете трябвало да покажат точната насока как ще се учи.

По думите му към днешна дата в София е изключително опасно да се взима решение за цялостно връщане на учениците в класната стая.

"Приоритет в момента е здравето на всички, а не ангажиментът как ще завършим първия срок. С широко отворено сърце родителите трябва да приемат, че учителят е като самите тях. В никакъв случай те не трябва да мислят за дребните неща. Компромиси трябва да правят и родителите по отношение на съпротивата си за маски, и учениците. Учителите са поставени в една ситуация, в която животът им е в опасност ежедневно", категоричен бе Стаматов.

Относно възможността да бъде обявена нулева учебна година, директорът на 119-о СУ каза, че такъв вариант все пак съществува.

"Има риск да се обяви нулева година, ако не бъдат направени компромиси от всички. Ако очакваме, че учителите ще са здрави и няма никой да се зарази, това е просто абсурдно. Компромисът е ключовият момент, който трябва да бъде направен", изтъкна още Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нулева година, така всички ще запазят здравето и животът си.Онлайн обучението е неефективно и вредно.
31
1
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Няма да е лошо самите учители да носят маски и да спазват дистанция. Иначе ще се побъркат от седене пред екрана на компа, докато обясняват уроците. Ще се и обездвижат. А това е зле за тях.А учениците пред училище са без маски, вътре с маски и навън-отново без маски. Какво се случва? За каво са тези маски тогава? Няма нужда от отговор...
30
0
 
2
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Защо аджеба тези директори не се замислят, а само сляпо изпълняват? Защото са заплатаджии и не искат да мислят, а да си получават паричките. Във всяка стая може да има озонатор и да се приключи с носенето на маски в час за абсолютно всички! Доказано е вече, че маските не помагат при тоя бум от болни!
29
11
 
6
 
! Отговори
Ханибал преди 3 години
Ей, тия даскали само реват бе. Страх ги било да не хванат измисления вирус! Маски искат да слагат на децата! Май.ната ви! Като ви е страх обявете нулева година ама не искате, защото няма да получавате пълната заплата затова! Като не искате да учите децата,напускайте! И без това 80% от вас и ч.еп за зеле не ставате.
28
8
 
4
 
! Отговори
Ханибал преди 3 години
Ей, тия даскали само реват бе. Страх ги било да не хванат измисления вирус! Маски искат да слагат на децата! ***! Като ви е страх обявете нулева година ама не искате, защото няма да получавате пълната заплата затова! Като не искате да учите децата,напускайте! И без това 80% от вас и ч.еп за зеле не ставате.
27
3
 
13
 
! Отговори
МММ преди 3 години
В училище спазването на мерки е мираж,учениците си правят каквото им е наум,натъпкани по стотици в сгради с общи тоалетни и без вентилация,а учителите са обречени.Това е идеалното място за разпространение на всяка зараза,даже коментарите са излишни-кви мерки-кви 5 лева?
26
3
 
13
 
! Отговори
МММ преди 3 години
Затворете най-сетне тиа училища,знаете много добре че са инкубатор на зараза,бума на заболяемост съвпада подозрително с началото на учебната година,защо се правите на улави?
25
6
 
3
 
! Отговори
Сава Томов преди 3 години
Направи усилие и си я заври яко, ама много яко отзад и надълбоко тая маска!
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онлайн е решението, а не маски, които само ще ги задушават, а е доказано че не помагат!
23
2
 
2
 
! Отговори
Завръщане в бъдещето преди 3 години
Pink Floyd - The wall. Гледайте клипа.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, не може ли просто да си останат електронно? Това с две седмици присъствено, две вкъщи, е по-голям ужас от изцяло електронното. И с маски по цял ден - не. Ако ги е страх от зараза, да преподават онлайн. За всички ни това е най-добре.
21
6
 
9
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
Зимата на затворени прозорци и с маски по 30 деца в стая ще почне да им прилошава на децата.Няма да им достига въздух и ще са разконцентрирани. Това е гавра с децата заради грипчето ковид.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директоре, умира ли ти се? Нали осъзнаваш, че маските няма да помогнат и в момента, в който учениците се съберат в училищата отново ще си обменят вируса и ще заразяват учителите си и теб. Какъв е шансът ти да прекараш вирусчето леко и да оживееш след него? Затова те питам: умира ли ти се, че поддържаш нелепата идея учениците да се върнат в училищата, макар и с маски?
19
7
 
6
 
! Отговори
мда преди 3 години
Искат да откажат децата от училището. Май това е целта.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички онлайн, НИКАКВИ МАСКИ в мръсните дупки училища!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей тия за пари ще продадат децата си камо ли чужди такива. Някой да обясни на тея че дупките наречени училища НЯМАТ бъдеще, света е друг и ние ще станем други по един или друг начин. Всички онлайн докато още има време, проповедниците динозаври и родители нехрани майковци, нямат нито шанс нито основание да се налагат.
16
5
 
6
 
! Отговори
Спасете образованиет преди 3 години
Запушете с маска устата на лудия доцент.
15
0
 
2
 
! Отговори
до2 преди 3 години
не бъркай правенето на пук със свободна воля. Това си има дума и тя е ***.о.т.и.я.
14
2
 
12
 
! Отговори
до14 преди 3 години
Държа да останат живи учители за да има Някакво обучение. Мъртвец урок не води.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
другарят, т.е доц. Мангъров е против, по-добре кислород, отколкото вирус. С кислород човек живее и се бори с вируси