Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината

През лятото се правеха анализи, правят се непрекъснато, каза д-р Пенков
22 ное 2020 12:17, Ния Христова
57
Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината
Снимка: БГНЕС

"Усещането за хаос в здравната система не отговаря на истината. Работим в условия на особена обстановка на пандемия". Това каза пред БНР д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването. 

Той сподели, че като лекар е бил на първи фронт по време на епидемии, но от грип, и положението е било също толкова страшно, колкото е сега. 

 
"През лятото се правеха анализи, правят се непрекъснато. Положиха се усилия от страна на правителството за водене на преговори за осигуряване на ваксинопрофилактика. България участваше в преговорите на европейско ниво за доставка на лекарства. Разиграха се различни сценарии - как да реагира системата при съответен брой хора. Много неща се вършат и се продължава да се вършат. Работи се на високи обороти".
Още по темата
 
"Проблемът не е с болничните структури, а с персонала. Лекарите и сестрите ни са в по-зряла възраст, имат хронични проблеми, те се страхуват за себе си и за близките си. Сега се създават законови текстове за командироване на хора, за пребазиране... Към това ниво на зараза има още резерв към сегашните решения. Наблюдаваме кривата на зараза, има още структури, които могат да се включат, въпросът е с осигуряването на персонал", допъ,ни д-р Пенков. 
 
Той увери, че ще направи предложение в болница да се приемат пациенти със симптоми и без положителен PCR тест и в последствие ще се уточнява, за да се намалят случаите на хора, починали заради ненавременна болнична помощ.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е такива като вземат да му говорят на Бойко как всички е на ред, как добре се справяме, как няма хаос, и той нали живее в паралелна реалност, та кво да прави вярва им... После и на нас ни обяснява колко сме добре... Къде ли ще му излезе края на тоя циpк?
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората *** като мухи по стълбите на болниците, а през това време Тиквата обикаляше джипката си като улав по шосетата.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама не, бе! Как! То си е съвсем нормално хората да си умират на стълбите на болницата! Без хаос са си умрели, тихичко, къв хаос? Няма хаос! Всичко е под контрол! Още от лятото се правят анализи стълбите ще стигнат ли за всички. Нема страшно, Ще стигнат!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И предупреждавам ,че не е изключено да почнат и саморазправи с имащите отношение към хаоса ,пиша го ,като социолог !?
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушай сега ,човече без коса, не става въпрос за хаос ,а за смъртност и за съжаление сме първи във всички авторитетни проучвания !?Но ти си от дупелизците на Бойко !!!!!
22
0
 
13
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аз не знам докога българина ще позволява най глупавите и крадливите да го правят на ***. Наистина не знам! Анализите чисто и просто показват,че България е с най високата смъртност от вируса в Европа и на второ място в света. Какво има да се коментира по тези анализи бе калинки?
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е усещане-то си е хаос
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината"Разбира се, имаме най-добрата здравна система в света. И с образователната система е същото, просто и двете системи са подложени на безпочвени клевети ;)
19
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаоса е от факта, че няма лечение срещу тази инфекция...
18
1
 
18
 
! Отговори
защо преди 3 години
Три въпроса г-н зам. Министър,1, Кой и как одобри триетажна сграда без асансьор да бъде преобразувана в КОВИД болница?2. След като я одобрихте с какво я оборудвахте?3.След като казвате няма хаос, значи ли , че всичко е планирано да се усвоят едни милиони?
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаоса е тотален, но МОН води класацията!
16
0
 
20
 
! Отговори
ОбикновенЧовек преди 3 години
В нашия свят има оставени пред болница пациенти - като чували с отпадъци, които умират. В нашия свят сме на трето място по смъртност от ковид в ЕС, но биваме убеждавани, че всичко е под контрол. В света на правоимащите. Там при нужда те тестват без пари, защото си важен, твоят живот е по-специален. В този паралелен на нашия свят линейката идва веднага и те откарва във Военна болница. Там получаваш грижа и внимание, защото това е нормалното и редното. В техния НАС ни няма.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези анализи включваха ли орязване на достъпа до аптеки за ПЕТ ЧАСА за хората под 65 години?
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да за управляваият ни елит няма хаос. За тях има безплатно тестване по 7-8 пъти, безплатни предпазни средства, лимузини с кортеж, когато се наложи да пътуват, безплатна квалифицирана помощ във ВМА и още куп други привилегии, за които оставените по стълбите пред болниците, разкарваните с часове късметлий да дойде линейка до тях и тези на домашно лечение, защото нямало места могат само да си мечтаят.
13
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
аз досега не прочетох коментар че няма хаос в болниците стрес напрежениенедоимък на хора и консумативи до кога ще ходим в дкц за рецепти не може лида ги получаваме в аптеката където ходим от години личните лекари са в пенсионна възраст кои ще ги сменя от къде ще ги вземете значи сменяте системата
12
0
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
И после какво смяташ, че заслужаваш, долно животно такова? Каквото пожелаваш, 3 пъти по 3 да ти се върне!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пускайте децата по училища и градини. Спасявайте се сами. Толупа си гледа шкафчето
10
1
 
8
 
! Отговори
от сметната палата преди 3 години
Хаос е когато от една страна двамата оставени на стълбите преживеят , а от друга измре цялата болница в едно с плъховете и ***
9
1
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Айде СТИГА ВЕЧЕ ЛЪЖИ
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този как усяпва да говори, глътнал топките на Мутрата ?

Спонсорирани публикации