Правна помощ за социално слаби и жертви на домашно насилие

Инициативата ще се осъществява в областите Стара Загора, Велико Търново и Варна
26 ное 2020 02:35, Красимир Ангелов
3

Националното бюро за правна помощ организира екипи за правна помощ на хора, живеещи под прага на бедност, пострадали от домашно насилие и представители на ромската общност. Това съобщиха от Министерство на правосъдието.

Инициативата предвижда да подпомогне над 250 представители на уязвимите социални групи в малките и отдалечените райони на областите Стара Загора, Велико Търново и Варна. Нуждаещите се ще получат първична правна помощ, като сред тях са жертви на домашно насилие, жени, деца и представители на малцинствени общности.

В трите области предстои да бъдат създадени мобилни екипи от адвокати и ромски медиатори, които ще повишат информираността по отношение на съдебната защита и предоставяне на такава при нужда. Проектът ще се осъществява 36 месеца с помощта на Норвежката съдебна администрация. Предстои разработване и на онлайн платформа за осъществяване на първична правна помощ, ще могат да се осъществяват и анонимни консултации по желание.

Какво предвижда тази инициатива и по какъв начин ще бъдат подбрани лицата, на които ще се помогне? Разговор по темата с адвокат Диляна Гитева в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
,, Проектът ще се осъществява 36 месеца с помощта на Норвежката съдебна администрация. "

Пак Норвегия, чрез т.нар. ,,Норвежки финансов механизъм" беше финансирала НПО-тата да прокарат ,,Стратегията за детето".
1
2
 
3
 
! Отговори
Europastan преди 1 месец
Братя, да свиквате от сега - данъците ви ще отиват все по-често за ***, така е във всяка западна държава. И колкото повече се размножават, толкова повече ще ви набиват в главата какви сте расисти, а данъците за тях ще растат. По някое време ще ви набутат и разни зелено-комунистически идеи, заедно с хардкор феминизъм и всякакви други гадории, ама това ще почака малко.

Благодарете на дядо Сорос, ЕС и компания!