Радев нападна управляващите: Хората умират от управленски хаос

Бюджет 2021 е разоряващ, отсече президентът
Обновена: 27 ное 2020 15:17 | 27 ное 2020 14:00, Красимир Ангелов
505

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите умират не заради коронавируса, а най-вече заради хаоса при управлението на кризата, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от bTV. Според държавният глава основният проблем идва от липсата на реформи в здравеопазването, източването на здравната каса и липсата на адекватни действия срещу коронавируса през лятото.

Той определи като "пожарни" и "закъснели" противоепидемичните мерки и посочи, че те е трябва да имат и социални и икономически аспекти.

Още по темата
Освен това държавният глава определи Бюджет 2021 като разоряващ и неадекватен.

По думите му следващият кабинет ще бъде поставен в изключително неблагоприятна ситуация – "опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи и реформи, вероятно и социални напрежения, защото при този бюджет проходите няма откъде да дойдат и социалните разходи неминуемо ще бъдат спрени".

Радев все пак подчерта, че никой държавен глава не е налагал вето на държавния бюджет, защото той е инструмент на правителството и той няма да стане първият български президент, наложил вето на държавния бюджет.

Държавният глава коментира и проваления опит за нова Конституция, като определи случилото се като опит на властта да спечели още няколко месеца и „те да правят изборите по техните правила“.

По правила трябва да дойде и зелената светлина от София към Скопие за македонското членство в ЕС.

"Правителството години наред излъчваше щедри обещания за безусловна подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС. Резултатът го виждаме днес – твърде късно и с огромно закъснение правителството се сети, че трябва да отстоява националния интерес и затова сега изпадна в изолация", коментира още държавният глава.

Според него след "открит и спокоен разговор" всичко, наследено от Титовия режим, трябва да отпадне от македонска страна и така ще стане възможно България да позволи на Северна Македония да преговаря с ЕС.

Президентът присъства заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова на церемония по полагането на темелен камък на нов православен храм в София. Новостроящият се православен храм "Св. Пимен Зографски" е разположен в район "Изгрев" в столицата, а на церемонията присъства и кметът на района Делян Георгиев.

По думите на президента изграждането на храма е пример за взаимодействие между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
23
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
Този се беше позагубил от публичното пространство, но сега, като *** пяна, изплува отново със съскането си и гробовния си глас. За РР, най- важни са ангажиментите му към Кремъл и К Нинова. Повтаря едни и същи клетви- явно му липсва въображение и най- вече достойнство и чест на български офицер. Жалко, че ще трябва да го траем още повече от една година. Пълно разочарование. Даже Първанов, макар и комунист, беше по- свестен.
48
25
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Всичко изборено от Радев е факт, който със сигутност знаят и най-заклетите гербери, но понеже са гербери, се правят , че не виждат хаоса в нашата Родина !!!Въздържам се да нарека Родината ни държава, защото държава няма, има хаос, калинки, криминалинки и крадящи безогледно герберуги !!!За бесепарите ще кажа, че и тяхната партия не е много по-добра, и бсп са същите маскари !!!Прочее герП трябва да се изгонят от пределите на България, след тях и останлите партии !!!
47
17
 
8
 
! Отговори
Прав е Радев преди 3 години
Но и всичко го виждаме.Дела си трябват а не демократично да чакаме съвестта *** мутрите да се съживи!
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щеше да има умрели пациенти пред болниците!!!Ами имаше преди седмица в Пловдив! Стояха и чакаха на стълбите!
45
9
 
25
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Чуди се каква глупост да измисли...
44
8
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Грозний Чебурашка,какво значи "сгодени" моменти?Да не си се сгодила Чебурашке?
43
6
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ГгггхххСмешкооооо, Рундю на никой нищо не може да заповяда. Може само на нова година да чете от руското листче.
42
3
 
30
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Още от ден 1 на протестите като му видях самодоволвата физиономия ми е ясен тоя ***. Готов е на всичко(анархия) за да вземе властта. Позор.
41
3
 
28
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ЛАЛУГЕРА ПАК ИЗПЪЛЗЯ ОТ ДУПКАТА !!!!!!!!!!!!!!!
40
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев вместо да създава още по-голям хаос, може да пали Миг-29 и да кара болни до ковид отделенията, и без друго няма никаква работа освен да се репчи на правителството сякаш той е някакъв голям управленец. Забатачи ВВС, срина авторитета на българското президентството пред целия свят а сега надува бузите пред телевизора все едно че той е наясно как трябва да се управлява.
39
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега се усети, че електората на БСП е на път да изчезне благодарение на неговото юмруче и безсмислени приказки.
38
2
 
28
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Ама чакай сега, за какъв "управленски хаос" говори преЦедентът? Хаос при проблем, а проблем с коронавируса няма, нали така? Управляващите го използвали да потискат народното недоволство, д не се събирали и прочие. А сега "хаос" и "проблем". Този кога не е знаел какво говори - тогава или сега?
37
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По Т Ъ П от този нЕма!
36
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хумор от мениджъра на бутик Болшевик. Бива си го!
35
15
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Еми прав е човека, какво да коментираме?С мерки, без мерки - все тая!Какво ревете сега?На ушите ли си говорихме десетилетия наред - преди беше още БСП (Мими Виткова), след това дойде ГЕРБ, колко министри смениха?И нищо! А помните ли онова недоразумение - другаря Москов, който въведе чекиране в болниците с пръстов отпечатък? Пълен провал!Леле, вие само си представете ако сега това беше още в сила!!!Щеше да бъде не хаос, ами АРМАГЕДОН!!!Щеше да има умрели пациенти пред болниците!!!
34
4
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Абе, г,син Радев,юмрука,забрави,бе,юмрукаааа....
33
25
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Радев никога не е твърдял подобно нещо.И сте смешни и сте жалки.
32
5
 
31
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Колеги , нека призовем Фигуранта да стане санитар , та белким спре да ни поучава и да ни кълне ! То не бяха клетви , то не бяха зловещи прогнизи, то не беше истерия за власт .......... Такова чудо как позволихме да ни се стовари на главата ????
31
3
 
26
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахааааааа, Рундю пак са изказа :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Само това ли са успели да му съчинят руските му господари? Смешна работа. Тръбътъ за Сърбия пак не върви нещо :)))))))))))))))))))))))))))))) няма ги американските компресори нещо
30
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дежурните клакьори на Боко налазиха сайта и повтарят като папагали едно и също под всяка статия за президента.Измислете нещо ново бе,ду..давцииии.