Радев нападна управляващите: Хората умират от управленски хаос

Бюджет 2021 е разоряващ, отсече президентът
Обновена: 27 ное 2020 15:17 | 27 ное 2020 14:00, Красимир Ангелов
505

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите умират не заради коронавируса, а най-вече заради хаоса при управлението на кризата, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от bTV. Според държавният глава основният проблем идва от липсата на реформи в здравеопазването, източването на здравната каса и липсата на адекватни действия срещу коронавируса през лятото.

Той определи като "пожарни" и "закъснели" противоепидемичните мерки и посочи, че те е трябва да имат и социални и икономически аспекти.

Още по темата
Освен това държавният глава определи Бюджет 2021 като разоряващ и неадекватен.

По думите му следващият кабинет ще бъде поставен в изключително неблагоприятна ситуация – "опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи и реформи, вероятно и социални напрежения, защото при този бюджет проходите няма откъде да дойдат и социалните разходи неминуемо ще бъдат спрени".

Радев все пак подчерта, че никой държавен глава не е налагал вето на държавния бюджет, защото той е инструмент на правителството и той няма да стане първият български президент, наложил вето на държавния бюджет.

Държавният глава коментира и проваления опит за нова Конституция, като определи случилото се като опит на властта да спечели още няколко месеца и „те да правят изборите по техните правила“.

По правила трябва да дойде и зелената светлина от София към Скопие за македонското членство в ЕС.

"Правителството години наред излъчваше щедри обещания за безусловна подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС. Резултатът го виждаме днес – твърде късно и с огромно закъснение правителството се сети, че трябва да отстоява националния интерес и затова сега изпадна в изолация", коментира още държавният глава.

Според него след "открит и спокоен разговор" всичко, наследено от Титовия режим, трябва да отпадне от македонска страна и така ще стане възможно България да позволи на Северна Македония да преговаря с ЕС.

Президентът присъства заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова на церемония по полагането на темелен камък на нов православен храм в София. Новостроящият се православен храм "Св. Пимен Зографски" е разположен в район "Изгрев" в столицата, а на церемонията присъства и кметът на района Делян Георгиев.

По думите на президента изграждането на храма е пример за взаимодействие между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
4
 
35
 
! Отговори
нападател преди 3 години
каквото каже импексова , фигуранта го повтаря ! що така ?!
308
7
 
40
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
СЪД И ЗАТВОР ЗА ФИГУРАНТА РУНДЮ ГУМЕН ГАДЕВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
307
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 337За изобличаването на предателите на Майка България не е нужно да ни плащат. Правим го от любов към Родината.
306
48
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук пускат коментари няколко герберски троша.. Дано поне им плащат за помuарската работа...
305
41
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами прав е
304
5
 
41
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Президентът рече нещо ,ама да попитам него - Какви са тия на площада без маски ,палили маски ,оср- ли входовете на всички министерства искащи оставки нали той ги поздрави с вдигнат юмрук ?Та мисълта ми е това което говори и тези ол-ни цирк ли е ,или създават хаос и напрежение?
303
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко съм млад, но все пак имам спомен от всички президенти след 80-та. Такъв червей и толкова противен не сме имали. Абе, кво да кажа... Шапкар! Той е възпитаван да не мисли самостоятелно цял живот, даже изобщо да не мисли.
302
31
 
2
 
! Отговори
!? преди 3 години
Много ме кефят разни хейтъри , според които протестите на няколко хиляди били първоизвор на заразата, и удобно не казват нищо за стотиците хиляди неспазващи соц-дистанзия
301
5
 
37
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Според българската Конституция функциите на президента са предимно представителни.Но Радев в много случаи не се усеща какво говори и тотално се излага.Никой не можа да му налее в главата,че главна задача на държавния глава е да обединява нацията,а не да я разединява.Лошото е,че освен себе си излага и България като неин президент,а това вече е непростимо.
300
4
 
39
 
! Отговори
ами преди 3 години
след това изказване на фигуранта, глупомера блокира. Другарю Фигурант, спри всеки ден да чупиш инвентара на БСП.
299
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАЛИЙ ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ- ТОЯ ДЕТО СЕ ГАВРЕШЕ С ХОРАТА И НАРЕЧЕ КОВИД ПОЛИТИЧЕСКИ ВИРУС И ЖЕЛАНИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ЗАТВОРЯТ УСТАТА НА НАРОДА, ИЗКАРА ГИ НА УЛИЦИТЕ, КРЕЩЯХА, ВИКАХА, РЪСИХА ЗАРАЗА, А СЕГА ОПЛАКВА НАРОДА- ТЕ ТАКЪВ Г ОВНЬО СМЕ НЯМАЛИ ДО СЕГА....ОТВРАТИТЕЛЕН ЛИЦЕМЕР.
298
51
 
6
 
! Отговори
до 319 преди 3 години
Президентът никога не е казвал, че няма такъв вирус. Стига измислици и внушения.
297
3
 
47
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Той тоя може само да напада. Един път не каза нещо смислено. Мутри вън- ала бала. Глупости на търкалета. ***.
296
2
 
47
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Хареса ми контраотговора на Сачева. "За четири години този човек не можа даже един документ да произведе..." А и финалния на Дончев - И Шипченския,и Софийския вирус се оказаха еднакво опасни!
295
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и Нинова само плюват. Реално никога нищо не са направили. Безпомощни пионки.
294
2
 
32
 
! Отговори
До 312 преди 3 години
Тиквата от президентството ли искаш да си ходи, А ?!" Фейк " е прав гадев е безполезно първеню, " ИМПИЙЧМЪНТ ВЕДНАГА " !!!
293
2
 
35
 
! Отговори
просто преди 3 години
Само с плюене нищо не се постига, освен позиции за БСП товариш президент. Решения трябват.
292
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам всеки, който не харесва Бойко Борисов с неговите лавирания и лъжи. Но не ми е ясно как може да бъде харесван Румен Радев. Той не е алтернатива. Това е един луд военен.
291
5
 
34
 
! Отговори
Рамун преди 3 години
комплексна личност е тоя, няма съмнение. Каже нещо, па се смее цел свят, а как хубаво звънят копейките по пода, нали Рамун, и докато си се навел да ги събираш и "вот, изненадочка" ехей живот.Пуделите на Рамун! "Равнис..Мирно..Огън" хахахахаха
290
4
 
29
 
! Отговори
Радев преди 3 години
До от хората,Не ми дреме за вас, аз работя само за Русия и Путин.Задръжте си благодарностите, вие сте никои.