Хотелиери притеснени: Ново затваряне е равносилно на фалит

Масово се отменят резервации за 8 декември и за Нова година
29 ное 2020 17:00, Красимир Ангелов
139

Новите ограничителни мерки, които затвориха хотелите и ресторантите, изправят бранша пред фалит. В традиционни туристически дестинации като Велико Търново, Арбанаси и Елена се отменят масово резервации за 8 декември, а на места и за Нова година.

Хотелиери предлагат на държавата мерките да се прилагат гъвкаво, за да не фалират.

Още по темата
Почти всички 180 хотели и къщи за гости с над 2000 легла в Еленския Балкан от вчера не работят. Резервациите за студентския празник са отменени, а капарираните пакети за Коледа и Нова година също са под въпрос.

Хотелът на Йордан Йорданов в Еленското село Усои от вчера е затворен, а персоналът е в неплатен отпуск. Йордан казва, че записвания за празниците през декември е имало още от лятото, но с влизането в сила на новите мерки - почти всички резервации са отказани.

"Имаме за осми декември, за уикендите между 8 декември, но сега сме ги отказали за след 21 декември - за Коледа, ако евентуално не се продължат мерките", сподели Йордан Йорданов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Малкото резервации, които имахме, вече са отменени. И за Коледа, и за Нова година хората започнаха да си отменят резервациите, банкети не се правят, семейни събития", подчерта хотелиерът Стилиян Савов.

Хотелиери и ресторантьори от Велико Търново изчисляват огромни загуби и са категорични, че ако държавата не вземе адекватни мерки, много от тях ще фалират.

"За нас това второ затваряне е равносилно на фалит. Предишното затваряне, специално за моята фирма, струваше около 200 000 лева, това затваряне ще ми струва 100 000 лв", коментира хотелиерът и председателят на БХРА - Велико Търново Петър Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На следващите избори пак да гласуват за ГЕРБ!!!!!! Нека фалират всичките!
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виртуалния туризъм ще е като виртуалния секс - по-разнообразен от истинския.Хотелите няма да трябват.
52
0
 
18
 
! Отговори
Дроб преди 3 години
Без по никакъв начин да злобея или да изглеждам като ***, искам да посъветвам държавата да помага на хората, които не работят със заповед на същата и по никакъв начн да не дава и стотинка на хотелиерите!
51
2
 
26
 
! Отговори
Въздух под налягане преди 3 години
И как точно фалира хотел? Какво има да фалира? Хотела какви загуби има като е затворен? нали има само един персонал който може да бъде освободен и толкова.Като се нормализират нещата ще отворят пак.Дааааа ама не. Собствениците на хотели се оказва че не са никакви собственици! Тези хотели не са техни а са на банките! Всичко е на кредит. Почти всички бизнеси в България са на кредит. А "собствениците" освен бизнес кредити имат и лични кредити. За къщи, за джипове, за скъпи играчки....
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да бъдем богата държава с туризъм, а със сериозна промишленост!
49
3
 
7
 
! Отговори
Край преди 3 години
Туризма - това е хората да се местят в пространството за забавление. Да разлеждат, да ги мачкат на спа, да пробват чужда храна и чужда култура.Това е при 7-8 милярда вече е опасно за планетата за това ще го забраним.Ще ви го докараме в къщи. Както няма нужда да ходите вече в мола - малко по сложно е но ще ви го направим.
48
1
 
24
 
! Отговори
se преди 3 години
Хотелиерите и ресторантите ,както и баровете и дискотеките нека не се оплакват.Това е най сивия сектор в България.Трудно ще е за персонала защото те са наемници и чакат заплати.Собствениците си имат достатъчно.Да като няма оборот ще пострадат и други като търговия и обслужване на нуждите на тези браншове и т.н.Тук е ролята на държавата да помага на работниците ,служителите в тези отрасли.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм чул хотелиер или собственик на заведение да е излязъл да протестира. Значи са добре.
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези откраднати пари за хотели и къщи за гости, знаете ли каква модерна държава с модерно здравеопазване можехте да си направите? Сега даже нямаше да сте в локдаун, ако не бяхте толкова алчни,
45
1
 
22
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Затварайте и фалирайте мутри, никой няма да плаче за вас.
44
0
 
8
 
! Отговори
Абе ей преди 3 години
Нали за Коледа ще отворите бе....
43
1
 
34
 
! Отговори
До stiling преди 3 години
По-принцип си прав, но не и за конкретния случай. Хотелиерите не са в затруднено положение, освен ако не разбираш под затруднено положение да не могат да купят нов джип на любовницата си тази година или да си купят само един апартамент. Аз под затруднено положение разбирам да няма с какво да живееш нормално или дори да си поставен под угрозата да нямаш дом или храна. На всеки му е ясно, че хотел в България се строи с пари, чийто произход е най-малкото неясен, сив, черен...
42
5
 
17
 
! Отговори
Край преди 3 години
Туризма във вида в който го познаваме приключи. Това дето 1млрд китайци и толкова индиици мечтаеха да вземат самолета и да идат да се снимат на Айфеловата кула е минало.Туризма ще стане вируален. като търгувията като всичко.в края на този път хората ще сме цифрови кодове.
41
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Тодор Живков Българи беще сред 30те най-развити икономики в света, и никой не се грижеше за туризма и хотелите, ако дойде малко валута от чужди туристи - добре дошло, ако не и без това може. Туризма не се броеше за перо в бюджета. А днес васална Българи няма никаква икономика, разчита само на туризъм и режимът в Брюксел не позволява нищо да се развива освен пътища да се придвижва военната техника НАТО при воийна с Русия.
40
34
 
8
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Ей много злобен тоя Бай *** балкански. Много обича когато другия е в затруднено положение да злорадства и да се радва, особено ако "другия" е по-богат и успял от него. Неистоф кеф и злоба ако се случи нещо лошо на "другия", защото той горкия никога не е имал смелостта да пробва нещо да направи сам, да се понапъне, да поеме риск и да си помогне. Акъла му стига да пие бира и да дърдори глупости пред входа като кълне държавата щото не му дава пари и голяма заплата. Бойко е прав "лош материал"!
39
3
 
32
 
! Отговори
8 преди 3 години
С крадените пари си направихте хотелчета и сега с цялата си наглост искате помощ от държавата!Фалирайте и ако имате топки -започнете отново , но вече нема за граденееееее!Капиталисти .....надържавна хранилка от нашите данъци !Вън , *** !
38
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да сте протестирали бе хотелиерчета.Бегайте пак да си ги преизберете същите управници и най-вече управнички на пролет.
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тия хора семейства хранят...
36
1
 
34
 
! Отговори
Ънкъл Сам преди 3 години
А ти, гражданино, избра ли в кой коптор ще ядеш новогодишната свинска пържола с гъбен сос полуфабрикат за 200 лв?
35
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като криехте данъци и осигуровки бяхте щастливи в новите си Мерцедеси, нали бе, хотелиери ?!Кражбите се плащат ... все някой ден !