Ангелов: Ваксината на Pfizer у нас до началото на 2021 година

Ваксинирането ще е безплатно и доброволно, посочи здравният министър
30 ное 2020 16:30, Красимир Ангелов
128
Ангелов: Ваксината на Pfizer у нас до началото на 2021 година

По предварителни данни първата ваксина, която очакваме да дойде в България, е на Pfizer и това ще е преди Нова година, или непосредствено в началото на следващата година. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в присъствието на премиера Бойко Борисов по време на работно съвещание, става ясно от видео във Facebook профила на министър-председателя.

Още по темата
Ангелов подчерта, че ваксината срещу коронавирус ще бъде безплатна и ще се поставя само доброволно.

"Създали сме необходимата логистика. Ще пристигнат 125 000 дози. Съвместно с доц. Кунчев в момента съставяме ваксинационния план", заяви Ангелов и посочи, че ваксинирането ще започне с най-рисковите групи.

"Освен работниците, които са на първа линия, нашите колеги медици, ще включим и възрастните хора от домовете. Трябва да отдадем изключително важно значение на българските учители, които също са на първа линия. Вървим напред по отношение на създаването на логистика за пристигане на ваксината", допълни министърът.

"За радост излекуваните са повече от новите случаи. Вчера излекуваните са 815. За миналата седмица само за седем дни излекуваните са 12 070. По епидемиологичните справки като заболеваемост в настоящия момент София излиза от областите с най-висока заболеваемост от 1 000 случаи на 100 000. В тази група остават само 2 области: Габрово и Кюстендил", уточни здравният министър.

Според него може да има обнадеждаване по отношение на натиска, който се очаква върху здравната система. Ангелов посочи още, че на национално ниво нямаме недостиг на лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти. Същото се отнася и за медикамента "Ремдесивир".

Ангелов увери още, че парите за служителите на първа линия ще бъдат наредени днес и ще пристигнат по сметките на лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
5
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
Пенсионер, за теб всеецсе намери една бройка особено, ако се съгласиш да си дадеш *** под наем за... "научни цели" :)))!
13
12
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Абе "доброволно"?! Един въпрос - така като гледате общото ниво на образование и интелект на българския народ, дали мислите, че някой ще се ваксинира "доброволно"? От хибридни медии ни залива информация как с ваксините щели да ни вкарват микрочипове, в университета им преподават за наночастици, ваксини и 5G, вие очаквате тия проостаци да се ваксинират?! Масква се е погрижила с пропаганда да подрива ЕС. Няма "доброволно", който не се ваксинира му се спират помощи, училище, градина, и т.н.
12
6
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Събрали се едни лъжечковци и разиграват медиен (куклен) театър
11
16
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Кога е това НАЧАЛОТО на 2021 година??? И какви са тези 125 000 дози ЗА КОЙ ПО НАПРЕД ЩЕ СТИГНАТ, доктори, пенсионери, военни, полицаи ???? МамаТидееба Бойко българоубиецца!!!!??
10
2
 
8
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Бърка думичките господина оздравял няма нищо общо с излекуван. Седиш вкъщи чакаш да ти мине, може някой да ти предпише аспирин, това лечение ли му викаме вече???
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това "обърканата" ваксина ли беше?
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 - ваксината ще е безплатна и доброволна - какъв боб какви дрожди....
7
8
 
26
 
! Отговори
минувач преди 3 години
12070 'излекувани' за седмица - с Гола Вода! (нали няма лекарство до сега?) Този може да се кандидатира за Нобелова награда за Медицина!А иначе ваксините (макар и напълно непроверени) - ще са напълно доброволни! Само че ако искаш да отидеш да си видиш детето в чужбина или на ваканция - ще ти я поискат. Ако искаш да се качиш на самолет - ще ти я поискат, ако искаш държавна служба- ще ти я поиска, ако искаш да влезеш в медицинско заведени - ще ти я поискат!Ама иначе - напълно ДОБРОВОЛНО!
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора от страх ще я сложат на близките си, възрастните си родители. С цел да ги съхранят по дълго време.
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ще ме извинява Министъра, ама той сигурен ли е в тази ваксина, защото искаше 1во медици, полиция и учителите да си ги слагат. А ако въобще ги няма медиците кой ще ни лекува, а МВР... Значи да сме готови хем да сме болни, хем да няма ред и да сме прости.
4
5
 
23
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ангелов посочи още, че на национално ниво нямаме недостиг на лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти=====На национално ниво няма недостиг на медикаменти, има само на регионално ниво - във всички региони.
3
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ваксинира министъра.Аз няма да се ваксинирам.
2
16
 
17
 
! Отговори
60346 преди 3 години
Публикациите в чужди медии сочат, че тази ваксина ще бъде готова след пролетта на 2021. Нашите живеят в бъдещето или са предложили последните изпитания да се проведат с българските граждани? Или в това се състои солидарността, за която спомена един генерал-интернационалист?
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я нема да се ваксинирам. Немам паре. Три дена ям боб с месо от Кауфланд, което мириса на дрожди. За Бога, братя, не купувайте!