Замесиха уважаван кардиолог в онлайн шашма с лекарства

Според фалшивата новина хапче удължава живота на човек поне с 15-20 години
2

Името на един от най-добрите кардиолози у нас - проф. Младен Григоров, беше замесено в измама. С неговата снимка и измислено интервю, мошеници рекламират чудодейно лекарство за прочистване на кръвоносните съдове. Според фалшивата новина, която се разпространява във Facebook, хапче удължава живота на човек поне с 15-20 години.

"Между другото, аз не работя с Facebook и отворих целия материал. Наистина втория път направо се сковах! Със снимка моя, интервю с мен, каквото никога не съм давал... Наистина твърдя, че има лекарство, което почиства кръвоносните съдове от атеросклеротичните плаки. Даже е изчислено с колко килограма плаки се изчиствали и какви ли не глупости", разказа проф. Григоров пред Bulgaria ON AIR.

Още на следващия ден много хора започват да звънят телефона на кардиолога, за да питат как да си купят лекарството.

"Вътре хитреците са казали, че в аптеките не се продава, защото искали рушвети, но онлайн може да си го купиш от тях. Една женица ми се обажда и вика "аз си го купих, какво да правя сега", викам – "госпожа, не знам какво да правите". Аз нямам нищо общо, нито съм виждал такова лекарство, нито съм чул за него ,нито съм давал такива интервюта", каза още кардиологът.

Проф. Григоров подава сигнал в прокуратурата и в ГДБОП.

"От ГДБОП казаха, че ще ме потърсят при нужда. Мои приятели юристи ме посъветваха: Нищо няма да стане с държавните органи, потърси медиите, и тогава аз наистина се захванах с медиите", посочи медикът.

Според светилото в кардиологията, измамниците са подходили много хитро, защото са избрали болест, която е един от най-големите проблеми в медицината. Атеросклерозата е в основата на инфарктите, на инсултите и на сърдечната недостатъчност. На най-значимите болести, които от една страна могат да убият човек, от друга ако човек успее да оцелее, има сериозно инвалидизиране.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
хххх преди 1 месец
Професора е ръководил прочутите кардио болници на търговска лига и други подобни. Също така г-н професора е известен със своите тв съвети към аудиторията на възрастните хора. Нека да не се изненада, че някой неправомерно използва името му.
1
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Чух го доктора да коментира и каза че това е поредната...онлайн шашма за продаване на бабини...диветини за наивници с използване на неговото име.Ако можеше да се открие лекарство за...прочистване на кръвоносните съдове от...шлаките,ще можем да живеем,кат...шотландския боец по 400 години,бяха неговите думи и хората да не се връзват на тези...фантасмагории.