Борисов: Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, иде трета вълна

Прогнозират възстановяване от август, ако стигнем 70% ваксинация в ЕС
Обновена: 11 дек 2020 14:35 | 11 дек 2020 12:30, Веселина Йорданова
476
Борисов: Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, иде трета вълна
Снимка: Правителствена пресслужба

Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, очаква се тогава трета вълна на коронавируса и много тежки рестрикции.

Още по темата
Това коментира премиерът Бойко Борисов, който участва в заседанието на евролидерите в Брюксел.

По думите му излизането от кризата се очаква в периода август-октомври 2021 г., ако се постигне 70% ваксинация на населението на ЕС, за да се създаде колективен имунитет.

Борисов каза, че у нас трябва да следим за мерките и за баланса в здравните заведения. Той изтъкна, че е радостно, че има дни, в които оздравелите са повече от заразените, но оптимизмът в тази връзка по думите му е умерен.

Борисов уточни, че след завръщането му у нас отново ще обсъждат със здравния министър какви да са действията на властите за празниците.

"Резултатите са добри, но по нищо не показват, че пандемията в България ще приключи за Коледа. Коледа, Нова година за ЕС трябва да бъде в най-тесен семеен кръг, без масови събирания, това е за всички европейски държави", каза Борисов.

По думите му единствено в Ирландия смятали да пуснат пъбовете за празниците, но след пълен локдаун от месец, който са въвели.

Премиерът посочи, че е разговарял с колегите си и "всички са много притеснени от финансово-икономическите показатели".

По думите му единствената държава, за която ЕЦБ прогнозира до 6% БВП догодина е Китай. За ЕС и САЩ прогнозите били за минус 10-минус 15%.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
3
 
18
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Аз вече почти не познавам хора дето не са го карали.Не знам кой ще боледува след 3 месеца.Днес влезнах да видя моделите за страната ни. Изравнили са се и 3те проекции. Тоест с пълен локдаун, със сегашния, или с пълно премахване на мерки и маски ни дават че ще е почти едно и също и до април ще слезнат на нула случаите.
313
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До pich"Този нискоинтелигентен тип, може ли в два последователни дни да говори едно и също нещо?"Ами нищо ново - Бойко се извърта. Преди време, като отбелязвах за някои неща "Но това го е казал Бойко Борисов" и ме гледаха учудено ....
312
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради оФцете по "протестите", юмручето на Фигуранта и закъснелите мерки още много народ ще измре.
311
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хах тоя си мисли че башибозука му ще го спаси...това ще бъде война на живот и смърт....поне за мене ще бъде такава...за други не знам....дано да са повече и да ги победим...
310
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не ви е затварял по къщите. Това са половинчати мерки в половинчата държава. По цял ден пенсионерите празят зиг-заг тегели по магазините. Днес отивам в един магазин в 16.30. Голяма верига немска. И вътре пълно с пенсионери.Нали им дадоха зелен коридор до 10.30h.? Не зелен-златен да им се даде-пак ще джиткат по автобусите от сутрин до вечер.Никой не е затворил хората по къщите.Идете да видите какво е затваряне в Турция!По 3 денонощия.Идете да видите как е Испания! По 6 човека на Коледа само
309
8
 
13
 
! Отговори
до 307 преди 3 години
Казваш: "Трети път ще ни затварят по къщите...."Кой вие е затварял по къщите? Дори през март и април си обикаляхте по 6 пъти на ден до аптеката и магазина. Никой не ви е спирал за документи по колко човека сте от една къща докато отивате поклащайки се за 1 хляб до магазина. След 2 часа пак отивахте за нещо друго да купите и така цял ден.Никой нищо не е затварял по къщите.Скъсаха се от обикаляне хората.Даже на КПП имаше задръстване.Сега гледам от балкона хиляди коли минават на кръстовището в П-в
308
11
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Българи"се молят и стискат палци утре Кубрат да загуби,защото бил Гербаджия:):):):)Долни ***:):):)
307
15
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Страхливци,лентяи които горят медицински маски и метат яйца и домати на протеста:):):)Въстаници с пластмасови бесилки и ковчези от Хиполенд:):):)Наздраве бе мушмороциииии:):):)
306
30
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)Страхливи мишлета цвъркат по сайтовете срещу Бойко:):):)
305
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко много пропада. Да каже "Трябва да се погрижим за психиката на хората, да не затваряме нищо!"
304
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е много прав че 3-та вълна ще има.Но тя ще дойде в края на март и ще го завлече на дъното от където измъкване няма. Вожда стана и пророк.
303
4
 
9
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Илиза,че недостатъчно са ни омаскарили световните лидери, явно има продължение, докога, вече не се знае.Всичко хубаво се съсипва, а може би така трябва да стане за съжаление.Дано господ да се смили и ни пощади и този път.
302
12
 
4
 
! Отговори
Като хлебарки са преди 3 години
До ПозитаноДавайте по-усърдно другари !!! Днес много сте пасивни в броя на коментарите !!! За какво ви плащаме ??? Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !!!
301
8
 
17
 
! Отговори
Тоя понякога преди 3 години
има проблясъци, след като му набият канчето в Брюксел. Все пак, прокуратурата да не се ослушва за това, че огромна част от починалите у нас са жертва на бръщолевенията му: "не искам повече да чувам за мерки", "отваряме всичко", "няма да затворя държавата", "колко умно постъпихме през лятото, като оставихме вируса да се разпространява", "морския бриз...", и т.н - всичките му бисери ги има в медиите. Сега що не иде да се снима в моргата при починалите, лека им пръст - той много обича да го снимат?
300
6
 
15
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Все повече се вижда, че нагласяват амплитудите на вълните, които предизвикват според очакваната дата на изборите.
299
2
 
21
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
не разбрахте ли, че Вълна няма. Правите я вие със затягане и разхлабване на мерки. Ако има едни постоянно действащи ограничени набор от мероприятия ще имате предвидимо плавно развитие, което с увеличаване на заразените ще се насочи към намаляване.
298
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До господин за 1 дене що па требе да подписва и да оставя следи?..Просто му е наредено /на четири очи/,Малоумнииика е козирувал ,и..готово!.."Какво тук значат некакви си написани договори?"..
297
3
 
17
 
! Отговори
господин за 1 ден преди 3 години
Тоа да не е подписвал пак нещо дето никой не знае?
296
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е присъдата за национално предателство?
295
2
 
18
 
! Отговори
Не трета вълна ,а... преди 3 години
Трети път ще ни затварят по къщите....