Фандъкова: Няма да отваряме детските градини в понеделник

Нямаме основание за това, има много хоспитализирани, каза още тя
Обновена: 11 дек 2020 11:53 | 11 дек 2020 11:50,
78

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Детските градини няма да бъдат отворени от понеделник. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

"В момента няма основание за това. Ще продължим да следим данните. Има известно задържане, дори намаляване в броя на новозаразените, но броят на хоспитализираните се запазва на доста високо ниво, в това число и хората, които са на интензивно лечение", поясни тя.

Още по темата
"За момента оценката е, че нямаме основание да сме спокойни при едно евентуално отваряне на детските градини в Столична община. В София все още има значим брой нови случаи. А това е една система, която се крие рискове", уточни и зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов.
 
Той заяви по-рано днес, че родителите не подкрепят връщането на децата в градините и яслите преди празниците.

"Коледа и Нова година са семейните празници, децата традиционно са при родителите си, а едно отваряне в рамките на седмица би създало много повече проблеми, отколкото би решило", допълни зам.-кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашата градина няма открит Ковид при никой, колко там месеца досега. Аз съм на 4ч и в майчинство, ама хората дето не са като мен, кво правят, напускат работа ли?
69
1
 
4
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
РОДИТЕЛИТЕ НА МАЛКИ ДЕЦА СА РАБОТЕЩИ! ПОНЕ НОРМАЛНИТЕ ! И КАТО ТАКИВА ГИ ИСКАТ НА РАБОТА. ОТ СВОЯ СТРАНА МАЛКИТЕ ДЕЦА НЕ МОГАТ ДА ОСТАВАТ САМИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАНИМАВАНИ / ОБУЧАВАНИ. С ТАЗИ ЦЕЛ СА ИЗМИСЛЕНИ И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ. НИЩО ЕГОИСТИЧНО НЕ ВИЖДАМ. И ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ БАБИ?!? МНОГО ОТ НАС НЯМАТ БАБИ ,А И САМО В БГ. ТЕ СА НЯКАКЪВ ФАКТОР В ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА.
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите на малки деца са егоисти. Гледат себе си. Що не вземат да пратят децата си при своите родители или баби и дядовци. Не, това не може да стане, защото децата щели да ги заразят. А и ония няма да ги искат по същата причина. Дай да ги пратим при чуждите хора /учителите/ пък който оживее, оживее.
67
3
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Лятото децата бяха по - малко заради мишоци като теб! Странно защо сега са повече?! Детето ми е в 4 гр - на 30. 11.20 когато БЕШЕ ВЗЕТО БЕЗУМНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ЗАТВАРЯНЕ И НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ децата в групата бяха 23 при общо 30. Живи ,здрави и щастливи. И ако имаше Илюминати и психопати като теб ( явно 5 човека ) те не ги пускаха. Ваша воля да се криете по дупките - не карайте и нас ! Не ни е страх ,а и РАБОТИМ!? Нещо неясно?
66
0
 
2
 
! Отговори
ех, Петров преди 3 години
ех, Петров, Петров - много си зле :D
65
3
 
4
 
! Отговори
до 24 Георги преди 3 години
Първо - лятото децата бяха доста по-малко. Второ - повечето време бяха навън. Това достатъчен отговор ли ти е или още търсиш под вола теле? *** тебе да те затворят в едно помещение за 7-8 ч с 20-30 деца, доста от тях кихащи и кашлящи и друга песен ще пееш. Или ти се стрява малко, че 54 от така мразените от всички вас учители си замининаха вече и не са сред нас.
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За поредна зима София е с най-мръсния въздух в Европа, ама иначе много отговорна и загрижена за здравето на хората. Маскирана овца.
63
3
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 3 години
ей, отворко, ела да видиш как майка ми си пие кафето като учител. Скъсва се с това дистанционно. И за инфо -работата е много по-трудоемка и отнема много повече време. Аман от разбирачи, бе!
62
3
 
2
 
! Отговори
Зеленоок... преди 3 години
ДО 62Разбира се че може... не е вина на градината, че една тиква ги затвори.
61
0
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 3 години
щом детето не посещава градина никой, АМА НИКОЙ НЕ може да те задължи да плащаш такса. Кви са тия измислици? Противозаконно е!
60
1
 
1
 
! Отговори
Зеленоок... преди 3 години
До да!Ходи се гръмни....
59
2
 
1
 
! Отговори
Зеленоок... преди 3 години
Кои родители не го подкрепят ***.....
58
2
 
2
 
! Отговори
да! преди 3 години
така и трябва, решение за отваряне сега е равно на нов бум.
57
2
 
0
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
АМА КА... Е НАЛИ ТИ ЗАПОВЯДА МЕНТОР. НЕ ИЗПЪЛНЯВАШ ЗАПОВЕДИ. ВИЕ ОТ ЩАБА ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ ОТВОРИТЕ ДЪР-ЖАВАТА НА21, 22 ПЪ ТОГАВА ЩЕ ГО Д.. У... ТЕ. НЕ ПРАВЕТЕ ПОВЕЧЕ МОЛЯ ВИ ПРОБА-ГРЕШКА АЗ СЪМ(БИБИТКО) ТОЗ КОЙТО заповядвам....
56
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо не оставиш твоя вожд Тиквата сам да го каже, след като преди няколко дни говореше друго. Аз мисля, че до 21-ви има още много време. Достатъчно за *** да си смени мнението поне още два пъти!
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път се доказа, че върховния шаман Тиква е заобиколен изцяло от безлични хора, които са преглътнали всичко, дори собствената си гордост и са станали фигуранти без право на лично мнение. Купиха и по ромски последните кметски избори и хорото продължава.Искам да задам един въпрос, за родителите, които са в неплатен отпуск, защото няма кой да се грижи за децата им, а в същото време са принудени да плащат таксите в частните детски градини ( в държавните няма места), а те са затворени
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожо,Бихте ли казали пред населението защо си мените мнението всеки ден. Вчера говорехте друго. Това е обаче все пак нещо. Твърдост така да се каже - ден за ден.Друг човек /предводителя/ си мени мнението сутрин, обед и вечер.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПЕТРОВ, защо не си станал един учител и да си пиеш кафето по цял ден.Понеже само ти работиш, би ли казал каква ще да е тази професия която упражняваш, та да вземем пример за работливост. И даже да насочваме учениците към нея. Моля, разкажи за тази професия.
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 51 ПетровЕдва ли учителките си пият кафето докато ти работиш. Имам позната учителка и се оплаква,че не са им дали никакви материали за обучение онлайн. И всички ровят с часове в интернет,за да намират уроци за децата. Плюс това не учителите са измислили този вирус та на тях да се цупиш.
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама да не вземе да се върне бившият столичен кмет от Брюксел, целият в бяло и друго да каже, а!