Борисов: Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, иде трета вълна

Прогнозират възстановяване от август, ако стигнем 70% ваксинация в ЕС
Обновена: 11 дек 2020 14:35 | 11 дек 2020 12:30, Веселина Йорданова
476
Борисов: Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, иде трета вълна
Снимка: Правителствена пресслужба

Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, очаква се тогава трета вълна на коронавируса и много тежки рестрикции.

Още по темата
Това коментира премиерът Бойко Борисов, който участва в заседанието на евролидерите в Брюксел.

По думите му излизането от кризата се очаква в периода август-октомври 2021 г., ако се постигне 70% ваксинация на населението на ЕС, за да се създаде колективен имунитет.

Борисов каза, че у нас трябва да следим за мерките и за баланса в здравните заведения. Той изтъкна, че е радостно, че има дни, в които оздравелите са повече от заразените, но оптимизмът в тази връзка по думите му е умерен.

Борисов уточни, че след завръщането му у нас отново ще обсъждат със здравния министър какви да са действията на властите за празниците.

"Резултатите са добри, но по нищо не показват, че пандемията в България ще приключи за Коледа. Коледа, Нова година за ЕС трябва да бъде в най-тесен семеен кръг, без масови събирания, това е за всички европейски държави", каза Борисов.

По думите му единствено в Ирландия смятали да пуснат пъбовете за празниците, но след пълен локдаун от месец, който са въвели.

Премиерът посочи, че е разговарял с колегите си и "всички са много притеснени от финансово-икономическите показатели".

По думите му единствената държава, за която ЕЦБ прогнозира до 6% БВП догодина е Китай. За ЕС и САЩ прогнозите били за минус 10-минус 15%.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
11
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Буден гражданин И в Русия ли фашизъм бе?:):):):)
333
2
 
18
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Ще умра ,но няма се бодна.Мен не ме лови нищо.30 години ве4е не съм ходил на лекар.нито на зъболекар.Единственият лекар е ГОСПОД
332
2
 
13
 
! Отговори
мак преди 3 години
Една от любимите му думи - баланс. И "динамична" ситуация. тулупа защо стана песимист, нали наскоро рече, че има възможност да отвори всичко, още преди Коледа? Да не би европейците са го нахокали за прекалена самонадеяност и даване на празни обещания?
331
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Да дойде някой друг, който ще взима мерки според ситуацията. Борисов си мени мнението. В понеделник щеше да отваря яслите на 14 декември, тоест идващия понеделник, отказа се, не е редно. Тежка пандемия има, но той не може да я управлява.
330
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахте ли,ще идват вълни една след друга докато ни принудят да си боднем ваксината.Това е целта на "пандемията"!Нали го чухте говори за 70%.
329
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го чухте добре човека на 21 март ще отвори,отворете си добре ушите и то при условие че няма четвърта вълна!
328
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дара"Защо няма политик загубил битката с ковид?"Имат връзки, лекуват ги добре. Което за съжаление не важи за масата хора ...
327
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А как е възможно активните случаи да са над 90 000, а карантинираните 45 000?"Ама вие какво искате да ги затворят хората по къщите ли?
326
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как е възможно активните случаи да са над 90 000, а карантинираните 45 000? Информацията е от еднинния информационен портал
325
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите с вирус-Грил ли се хранят
324
1
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Аз няма да бързам да се ваксинирам,мисля ,че първо трябва цялата държавна влсат да се ваксинира за да могат да си вършат работата спокойно,нека първо премиер,министри депутати да се ваксинират
323
2
 
2
 
! Отговори
Вход 33, Изход 2 преди 3 години
Господи, едно време тоя бандити вардеше, Цар вардеше. . . а я докара че сега себе си неможе да овардиТова броне желетки ли са дето го издуват надхвърля обезитността на нормален предтелевизорен седящник зареждащ 33 пици на ден на две изхождания, едно в креватя и второто до креватя
322
3
 
21
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 3 години
ТОЗИ ГОСПОДИН ВЕЧЕ МЕДИЦИНА ЛИ ЗАВЪРШВА СИГУРНО Е И ПРОФЕСОР И КАК Е РАЗБРАЛ ЧЕ ИДВА ТРЕТА ВЪЛНА И ОТ КЪДЕ ТОЧНО ИДВА ОТ МАРС???? СТРАХУВА СЕ ОТ ИЗБОРИ НАЛИ - А В ЕВРОП.СЪЮЗ НЕ ВИ ЛИ Е НЕУДОБНО ОТ ХОРАТА КОИТО РАБОТЯТ ТАМ ТЕ ЗНАЯТ ВСИЧКИТЕ ВИ ИЗДЪНКИ Г-Н ПРОФЕСОР ПО МЕДИЦИНА - БЪЛГАРИНА ЩЕ Е НАЙ ДОВОЛЕН АКО ИМ ПОДАРИТЕ ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА ОСТАВКАТА СИ
321
4
 
16
 
! Отговори
Генерал Флин преди 3 години
Като преизберат Тръмп ще спрът и Ковидните вълни и С о р о с в затвора ще иде!
320
13
 
0
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз съм оптимист по отношение на новите случаи на Ковид-19.Благодарение на Повелителя на Мутрите, който се заразил, заразил. Който се пази и не участва в мероприятията на отровното трио, няма да се зарази. Скоро кривата на новите случаи ще тръгне надоло.
319
2
 
8
 
! Отговори
Дара преди 3 години
Пишем си тук и кой ли въобще ни отразява? Поне се забавляваме. Надявам се поне този гаден ковид да спре да отнема човешки животи!!!
318
2
 
10
 
! Отговори
От маалата преди 3 години
Иде трета вълна и сичко става паприкаш.
317
2
 
19
 
! Отговори
Дара преди 3 години
Защо няма политик загубил битката с ковид? Да пожертват някой, че хората да им се вържат.
316
1
 
24
 
! Отговори
Ако преди 3 години
се продължава с рекет, измами и ваксини догодина хората може да извадят винкелите.Това ми е шесто чувство.
315
6
 
10
 
! Отговори
Румъния преди 3 години
Помните ли как стана метежа в Румъния? На един "митинг" на Партията една жена не издържа и изкрещя-ТИ СИ ЛЪЖЕЦ! Една жена! Изкрещя! Народа вече-крещи-СТИГА ЛЪЖИ! СТИГА! И това се отнася и до фигуранта,и до оная селска Нинова,и до шкембе войвода,и въобще-към всички останали! Тогава да напомня- Никой не успя да спаси Чаушеско,ни въртолети,ни самолети--гръмнаха го като куче ,барабар с неговата ***!