47 мобилни екипа за ваксинация у нас, желаещи са 33% от медиците

Очакванията са те да се увеличат с разрешението на ваксината
Обновена: 14 дек 2020 21:07 | 14 дек 2020 19:30, Веселина Йорданова
59
47 мобилни екипа за ваксинация у нас, желаещи са 33% от медиците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

47 мобилни екипа за ваксинация ще бъдат разпределени в България. Те ще разполагат с всичко необходимо за процеса по ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Готов е алгоритъмът на така наречената пътна карта на имунизационния процес, която включва логистиката и организацията на кабинетите за ваксинация.

Още по темата
Това съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров след среща между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, председателя на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов и представители на шестте регионални здравни инспекции, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19.

"Готовността за имунизация, както от лекари, медицински сестри, работещи в лечебните заведения, така и от фармацевтите и стоматолозите, е 33% за страната", каза д-р Паздеров. По думите му за София-град записалите се за ваксинация са почти 7800. Той очаква броят на желаещите да се ваксинират да се увеличи.

"Имайте предвид, че ЕК, след регистрацията и разрешението на ваксината, ще има и характеристика на този продукт, която ще бъде конкретизирана. Все пак говорим за лекари, за здравни работници. След като излезе тази характеристика, аз съм сигурен, че бройката ще бъде много повече", допълни д-р Паздеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Сега за глупостите 2 преди 3 години
Сега за глупостите им: Комунизъм никога не е имало, имало е форми на социалната държава, които са били в ущърб на интересите на чичо Сам, величието на капитализма е оправдания за грабеж на световно ниво, начално натрупване на капитали е оправдания за въоръжен грабеж и рекет - включително на бъдещето на цял един народ за да може някой да си купи нова яхта за 600 милиона, "Бог е еврейн" - защото в Библията се говори само за някакви еврей и кво им се е случило, а се кълнат в нея и я вдигат в небето
34
0
 
4
 
! Отговори
Сега за глупостите преди 3 години
Глей сега ония дето твърди, че се намираме в цивилизационна война. И защо са глупости! Еми защото ние не се намираме в цивилизационна война, само едни 300 милиона се намират в цивилизационна война и то особено 10 милиона от тях дето имат към 70 процента от световното богатство. И една терористична организация наречена "Агенцията", "Компанията", "ЦРУ" дето приказват някакви глупости от 80 години например: "гадни комунисти", "величието на капитализма", "начално натрупване на капитали"и"Бог еврейн"
33
3
 
5
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Досега нямаше от най-богатите евреи, починали от рак.Направете си изводи, ако мислите правилно ... защо е така ...
32
6
 
14
 
! Отговори
ей циркаджии преди 3 години
Значи мобилни екипи за ваксинация може, а мобилни избирателни секции не може?!
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До малкия Кашличко 29 За ваксината на Пфайзер няма кой да даде никакво инфо, защото технологията , по която е правена , досега не е използвана в направата на която и да е ваксина
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само да питам 15 Тук нищо няма да ти дават , ама в САЩ не е така По едно време Тръмп имаш идея да поощрява ваксинирането с 1500 долара на всеки ваксиниран .
29
7
 
9
 
! Отговори
Подкрепям преди 3 години
Ваксините И ще се ваксинирам и семейство ми, и близки ,и приятели . Но ще изчакаме векторната ваксината на " Sanofi - GSK" , която ще бъде достъпна в края на 2021 година.
28
9
 
11
 
! Отговори
малкия Кашличко преди 3 години
Питайте ваши познати с опит, работещи във медицински лаборатории, за последствията от точно такива ваксини, дето ни ги пробутват днес.Питайте лекари и медици с опит ... после говорете !
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз подарявам моята и плащам една от джоба си, за някой от умните и начетените да се ваксинира. Нещо като благотворителност, ще спасявам живот.
26
0
 
5
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Виж 18-ти, `сервитьори, продавачи, общаци и т.н.` не могат да направят кой знае колко грешни неща.Обаче големите ЗЛИНИ се правят от байганьовци с много власт и много пари.Точно тези правят страшни бели и мизерии.
25
2
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
МОЙТА ВАКСИНА Я ПОДАРЯВАМ НА НУЖДАЕЩ СЕ.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радвам се, че тази ваксина е толкова успешна, безопасна и на всичко отгоре и безплатна. Радвам се, че всички ваксинирани ще са защитени и няма да поглеждат към чуждите решения, живот и личен избор.Радвам се, че всички които ще се ваксинират са много умни с висок коефицент на интелигентност и ние простите ще си мрем по улицата.Колко е хубав света.
23
2
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Ти като по-висока класа човек едва ли се срещаш с такива. Това не трябва да те притеснява . Набивай си една, че и моята мога да ти дам, и мълчи?
22
1
 
14
 
! Отговори
ХАхахах преди 3 години
Щом тея на първа линия, дето затворихме всичко за да не мрът не искат да се ваксинират - *** и ваксината...
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бетатестерите да се мятат
20
0
 
4
 
! Отговори
Rex преди 3 години
До Анонимен 19Защо обиждаш сега? Виж колко интелигентни хора има не могат да извадят 33 от 100...
19
2
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Ама как не ги е срам тия медици? Как само 33%? Министърчето на здравеопазването и НОЩ и те не искали - да имало за вас. Колко благородно
18
12
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз пък щях да се чудя, ако искаха да се ваксинират, защото повечето са отковени глуп..ендери и сел..ляндури. Дори и не осъзнават, че затова сме на тоз хал, ще удължат епидемията, ше уморят мнозина, от глад ще п....т, но няма да се ваксинират!
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау Имай предвид, че голяма част от тях наистина го изкараха или го карат в момента. Имаше изказване, че да речем в Бургас 50% от лекарите вече са се срещнали с вируса. Така че при лекарите тези 70% ще се случат(сумално - ваксинирани и преболедували). Проблемът е с простия, неграмотен народ, който е основната част в тази държава - сервитьори, продавачи, общаци и т.н. Те ще прецакат работата.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекуват с вливания, ремдисивир и плазма ценните ни политици, а в същото време хората умират в линейките и пред болниците, както и в самите болници, в неописуеми мъки!