Вариантите за нормален живот: Периодично затваряне или ваксини

Педиатрите са една от специалностите, които са застрашени, изтъкна д-р Иван Маджаров
16 дек 2020 11:25, Ния Христова
210
 
Лекари и експерти са категорични, че вместо отпускане, държавните власти трябва да удължат мерките до 7 януари. Те смятат, че по този начин ще избегнем да не преживеем нов бум на новозаразени, сравним дори с кризата в Италия от пролетта. Как ще подобрят комуникацията помежду си отделните звена в здравната система и ще запълнят липсващата информация за ваксините? Защо и как се стигна до опасността Белодробната болница във Велико Търново да затвори врати? 
 
Преди 5 години белодробните заболявания престанаха да се оценяват подобаващо относно финансиране от НЗОК и бяха оставени на изживяване. Колегите получаваха едни от най-ниските заплати. Проблемът не може да се оправи за месец-два. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.
 
Според него процесите трябва да се наблюдават и да се стимулира интересът към тази специалност. 
 
"След година, две или три може да има друг тип натоварване на здравната система и да нямаме пак даден тип специалисти", категоричен бе той и допълни: "Педиатрите са са застрашени. Това е много трудна специалност. Някои от колегите станаха лични лекари. Там също дълги години също беше ниско заплащането."
 
Относно пандемията той е на мнение, че наблюдаваме същата картина и в други държави с по-тежки мерки. Роля играе и сезонът, в който се намираме. 
 
"Трябва да има баланс за мерките и това да запазим донякъде икономиката и живота на хората. Ограничили сме удоволствията, виждаме трагедията ежедневно. Наистина ежедневието ни показва, че не трябва да плашим хората, но е тежко за лекар да изпише даден пациент, защото идва по-тежък случай", каза още председателят на Български лекарски съюз.
 
Д-р Маджаров подчерта, че има много хора с положителни антигенни тестове, но никой не ги контролира.
 
"Наближава момент, в който да изберем дали да сме периодично затваряни или да сме ваксинирани, за да продължим да живеем нормално. Задължението на държава е да осигури логистика, места за ваксиниране, а информационната кампания ще я правят лекари и медии. Благодарение на ваксините сме се отървали от много тежки болести. Всеки, който се съмнява, трябва да бъде убеден с аргументи", обясни събеседникът. 
 
Д-р Маджаров смята, че идеята за чисти COVID болници се е провалила. Той посочи, че има такива с капацитет и такива, които са само сгради. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
Това недоразумение трябва да бъде затворено! Категоричен съм! Само вреда нанася! И всички пригласящи му трябва периодично да бъдат затваряни в лудницата!
175
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Интересно е как са нещата в Беларус?! Без полски и литовски глупости , моля!
174
1
 
0
 
! Отговори
що така бе? преди 3 години
това е нещо като СОД по черноморските курорти .Уж е по желание ,ама идват содаджиите и казват или плащаш за СОД или се омиташ.Има трети вариант или не плащаш и те пребиваме и пак се омиташ .Горе долу такива са мерките и за ваксините и локдауните.Правети си сметка какво ни чака от догодина!/ за незнаещите -сигнално охранителна дейност -предимно чукоглави мутри без средно образование/
173
0
 
10
 
! Отговори
T преди 3 години
До епидемиологТака действаха "застрахователите" през 90-те години - непрекъснат тормоз и малтретиране, докато сам не пожелаеш да се застраховаш.Тия дето не искаме да се ваксинираме освен пък да вземем да отговорим с реципрочни мерки едно към едно - заставаме на тумби в краищата на някои улици/булеварди и ако не дадеш 50 лева, няма да минеш. То не е задължително да се минава. Всичко е доброволно.
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До епидемиологДори смъртите случаи от други - недобре заплатени болести- драстично намаляха. Как да не се радваме?
171
0
 
10
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Всичко си има и добрата страна. Поне никой не умря и пролеттта и сега от сезонен грип. Нито имаше или има такъв. А преди умираха с хиляди старци, болни и дори деца, от усложнения след грип.. А сега поне деца не умират от тази страховита, безпрецедентна, апокалиптична, доходоносна,......ужасяваща.... чума на хилядолетието.
170
0
 
14
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Най-после слугите на ваксърите изплюха камъчето. Или давате по желание да ви забием в задниците ваксините, или ще ви скъсаме задниците от локдауни и рестрикции. Без значение дори, дали сте го изкарали без да знаете и имате имунет. Просто бизнес.
169
1
 
16
 
! Отговори
Започнаха с преди 3 години
плашенето, или се ваксинирайте, или ще ви затваряме!? Каква доброволност, след като и в магазин да влезеш, ще искат да си ваксиниран. Първо ще изнудят родителите с малки деца, няма да приемат децата им в детски градини. Най добрият стаден имунитет става по естествен начин, както доц. Мангъров им го каза, и така ще стане, никой няма да се ваксинира насила!
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
читателю,не мисли толкоз ,не е за теб тази работа
167
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то вече няма други болести освен ковид, от каквото и да умре някой го пишат ковид, пишете *** ***, но9z хората не са глупави започнаха да се усещат че всичко е фалш!!! скоро ще има присъди и затвор за ваз
166
16
 
2
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Сега разбрах че Г-а-н-ю се цензорира интересно защо. Та мисълта ми е че скоро ще станем в топ 10 на света по - смъртност но все още всичко е измислица за вас. Искат да ви ограничат правата. То всичките права на света да ни дадеш не знаем как да си ги търсим плус че България е на челно място по свободия. Каде е Мангъров да обяснява как това е обикновен грип и всички болници са в колапс от болни. Та прочете за тази болест повече като цяло.
165
11
 
3
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Чета си аз коментари от далеко и се питам колко българи трябва да умрат да се усети *** че има проблем. Ама да той знае че големите кроят нещо и няма да се даде ще умре ама няма да се даде. Значи сега ще ви слагат чипове с ваксината нали. То за направата и слагането на един такъв въображаем чип сигурно ще е повече от колкото годишната ви заплата но това няма значение. Защо някои да иска да убива *** като той работи добре за толкова малко пак ми е трудно да си убясня.
164
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този *** и кой ли не изпълзя да обяснява , убеждава, да чертае апокалиптични картини. Медиите създават паника , дават поле за изява на кой ли не, за какво ли не.
163
0
 
3
 
! Отговори
До кога преди 3 години
И до кога така?
162
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продадоха проблем.Негативно внушиха и напластиха негативна енергия,за да влияят на мислите ви и подтиснат положителните ви такива,а немислещите и невежи,както се вижда, не им пречи да бъдат управлявани лъгани и манипулирани.Телевизията е най-лесният начин за манипулация.Отнемат свободата.Сега продават решение..ваксина.Когато хората се осъзнаят, ще бъде късно!Хората не вървят по Божия път и ще плащат за действията си.
161
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някой може ли да обясни къде е логиката да затворят Илиенци а техномаркетите и технополиса са отворени?
160
0
 
2
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
със Северна Корея и арабския свят ли да се сравняваме ?
159
10
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
В България винаги е драма...За всичко.Винаги сме с отнети права и без право да имаме глас... Сериозни ли сте? Я отидете малко по на юг в Турция, или Китай или С. Корея или арабския свят и т.н. примери бол и тогава говорете че сте били най зле. Една яка тояга трябва за тия плачковците и вечно мрънкащите
158
2
 
25
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Надявам се някой ден да съдим пандемиците и да отидат в затвор. Такова отнемане на свобода не е имало нито през фашизма, нито през комунизма.СЪД ЗА ПАНДЕМИЦИТЕ!
157
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз викам всякакви държавни помощи и облекчения за хора, колективи и бизнеси след Януари да се дават само след ваксинация. Иначе периодично ще трябва да затваряме държава!