Вариантите за нормален живот: Периодично затваряне или ваксини

Педиатрите са една от специалностите, които са застрашени, изтъкна д-р Иван Маджаров
16 дек 2020 11:25, Ния Христова
210
 
Лекари и експерти са категорични, че вместо отпускане, държавните власти трябва да удължат мерките до 7 януари. Те смятат, че по този начин ще избегнем да не преживеем нов бум на новозаразени, сравним дори с кризата в Италия от пролетта. Как ще подобрят комуникацията помежду си отделните звена в здравната система и ще запълнят липсващата информация за ваксините? Защо и как се стигна до опасността Белодробната болница във Велико Търново да затвори врати? 
 
Преди 5 години белодробните заболявания престанаха да се оценяват подобаващо относно финансиране от НЗОК и бяха оставени на изживяване. Колегите получаваха едни от най-ниските заплати. Проблемът не може да се оправи за месец-два. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.
 
Според него процесите трябва да се наблюдават и да се стимулира интересът към тази специалност. 
 
"След година, две или три може да има друг тип натоварване на здравната система и да нямаме пак даден тип специалисти", категоричен бе той и допълни: "Педиатрите са са застрашени. Това е много трудна специалност. Някои от колегите станаха лични лекари. Там също дълги години също беше ниско заплащането."
 
Относно пандемията той е на мнение, че наблюдаваме същата картина и в други държави с по-тежки мерки. Роля играе и сезонът, в който се намираме. 
 
"Трябва да има баланс за мерките и това да запазим донякъде икономиката и живота на хората. Ограничили сме удоволствията, виждаме трагедията ежедневно. Наистина ежедневието ни показва, че не трябва да плашим хората, но е тежко за лекар да изпише даден пациент, защото идва по-тежък случай", каза още председателят на Български лекарски съюз.
 
Д-р Маджаров подчерта, че има много хора с положителни антигенни тестове, но никой не ги контролира.
 
"Наближава момент, в който да изберем дали да сме периодично затваряни или да сме ваксинирани, за да продължим да живеем нормално. Задължението на държава е да осигури логистика, места за ваксиниране, а информационната кампания ще я правят лекари и медии. Благодарение на ваксините сме се отървали от много тежки болести. Всеки, който се съмнява, трябва да бъде убеден с аргументи", обясни събеседникът. 
 
Д-р Маджаров смята, че идеята за чисти COVID болници се е провалила. Той посочи, че има такива с капацитет и такива, които са само сгради. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Ще кажатГрешиш колега!Има поговорка : На страха очите и ушите са големи!Има и още една : Като пръдне попа в черкова - народното напъва до посиране!СЗО, Световната банка и Европа казаха и нашите управници се напънаха!Затова стана затварянето март месец! Сега е същото!Интересно е има ли информация какво точно става в Беларус без всякакви ограничения!? Без облъчването от полските и литовските мераклии, ако може!
95
2
 
20
 
! Отговори
Аз ще изкарам 5 ме-- преди 3 години
--сеца без лекари ,те ще изкарат ли 5 месеца вкъщи без да излизат и без заплати във името да се оправи държавата .Всеки иска жертва ама от другия ? Е ние пък искаме те да си изпълнят задълженията ,ама те не могат и почват да си измислят разни варианти ,ама на наш гръб ! Това не е солидарност ,и най ме дразни че сочат европейските държави какво правели -- те онези нямат нищо общо с нас вижте как се грижат за хората останали без работа ,такова нещо тука нема , нема и карантина да има !
94
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ДокВече го правят и по чл. 328, ал. 1, т. 12 /трудовия договор може да не изпълнява и работодател/! Дават ти предизвестие, смятат ти ако има остатък от платен годишен отпуск, плащат ти последната заплата и довиждане! Поне си на борсата и на държавна издръжка не за 4 месеца, а за колкото години си наработил с трудов договор след 2000 година! Същото правят и с голям брой от тези пред пенсия заради дължимите 6 брутни заплати при пенсиониране с 10 години без прекъсване при същия работодател!
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко броя ваксини ще има в България
92
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
...ще произведе малък брой белтъци и ще се разгради. Потенциалният проблем тук е, че е възможно ако това не се случи достатъчно бързо клетката да се *** в канцерогенна. Т.е тук най-голямата опасност е ако това се случи. Т.е. иРНК е доказано като нетрайно и не би трябвало, но нямаме реални доказателства, че всичко ще се случи спрямо теорията. Ако проследим обаче пациент 6м би било ясно и ако има достатъчно голям брой пациенти можем да сме спокойни. Бих се ваксинирал Август най-рано.
91
2
 
20
 
! Отговори
Ще кажат преди 3 години
До АнонименЩе кажат и ще бъдат прави. Като ги затворят няма какво да ядат. Дистанционното обучение не е никакво обучение. Точка по въпроса. Всичко това е геноцид срещу обикновения човек и срещу бъдещите поколения.Пандемията разби здравеопазването, разби образованието, предизвика инфлация и удари по джоба на всички.Но дали е пандемията или реакцията срещу нея? Ще има ли нов Нюрнбергски процес? Това е въпросът?
90
1
 
19
 
! Отговори
Венету преди 3 години
Този е за съд .
89
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ваксината на Пфайзер обвива иРНК в липидни вериги. Причината е, че ако не го направи няма как иРНК да влезе в клеткъта тъй като мембраната няма да я пусне. Като я обвие реално мембраната ще я обвие и ще я вкара в клетката точно заради липидите, които реално представляват към 70% от клетъчната стена. От тук нататък се разчита клетката да произведе протеин, който като напусне клетката ще бъде атакуван от имунната система. Разчита се, че иРНК е нетрайна и ще се разпдне след Х време т.е ще произведе
88
6
 
17
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
Променя генетичния код на човека който е ваксиниран с тази ваксина. А до кайво ше го промени и в какво ще се превъне чивека не е трудно да се досетиш
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До По-добреЕми да, ама после другите хора ще кажат- затваряне не може, защото нямаме какво да ядем , правата ни се нарушават, как може да се учи дистанционно и т.н. Не знам в коя държава живеете- тук всеки има мнение по всичко. И на дали ще има затваряне вече след като има ваксина - ще кажат - ето осигурихме ви ваксина- вие си избирате- ще умирате ли или ще се ваксинирате. Така ще стане и пак няма да има места в болнците и пак починали хора всеки ден....
86
1
 
11
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Ами действително не са важни. Аз също съм завършил университет и съм стигнал до извода, че в живота си или умен, или не, няма как в университета да те накарат насила да се самоусъвършенстваш, ако сам не работиш по въпроса. Но действително съм съгласен, че има доста специалности, които не могат да бъдат усвоени дистанционно.
85
1
 
14
 
! Отговори
По-добре преди 3 години
До Така е---По-добре отпор срещу тази безумна тирания. Но срещу опасна, недоказана и неизпитана ваксина, която може да те унищожи - да, по-добре затваряне.Как точно университети не са важни? Във всяка една нормална държава, образованието е приоритет. Ако университетите не са това, което трябва да бъдат, то това е съвсем друга тема.Но цялостоно им заличаване, чрез дистанционното обучение, не е правилно. Защото няма какво да си кривим душата - дистанционното обучение, не е никакво обучение.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така еТо се е стигнало дотук, защото повечето хора като теб смятат, че университетите не са жизнено важни.
83
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Тука много са пропуснали как работи човешкото ДНК. Така наречената информационна РНК е само проводник на информация между ДНК, което се намира в ядрото на клетката и самата клетка. РНК пренася информация, по която клетката произвежда белтъци. Ако ти сложат иРНК нищо няма да ти стане с ДНК-то - няма как да стане. Потенциално може да имаш проблеми, свързани с белтъка, който ще произведе клетката, но не и с ДНК. Теоритично тоя подход е мега безопасен. Практически не знаем, може да измени функция на
82
13
 
5
 
! Отговори
Така е преди 3 години
По добре периодично затваряне. Не виждам нищо лошо да бъдат затворени заведенията, фитнесите и университетите, все пак това са учреждения които не са жизнено важни и могат да бъдат заменени с дейност по домовете.
81
1
 
25
 
! Отговори
Това са варианти преди 3 години
Това са варианти за НЕнормален живот. Нито едното от предложените е нормално,нито другото.Лекарите явно са лакеи на доктрината отвън (някои от тях, не всички). Това е срамно, недостойно и позорно.Подобно поведение ще доведе до омерзение към лекарската професия, защото я приравнява на фашизъм.Ще доведе до недоверие във ваксините, дори у хората, които им вярват.Това е извиване на ръце и лобиране за фармацевтичните гиганти и архитектите на заличаването на света, във вида,в който го познаваме.
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауМай спориш едновременно с всички и отговаряш на въпроси, които не бяха към теб. Професионално изкривяване. Помисли за отпуска или за пенсия.
79
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
НАЙ-СИГУРНИЯ НАЧИН ЗА СПРАВЯНЕ С КОРОНАВИРУСА:НE КOМEНТИРAЙТE CТAТИИ НA ТEМA КOРOНAВИРУC!Без кoмeнтaри : без прихoди oт НEТ-трaфик! Като останат само с троловете на заплата сайтовете ще мирясат с психотерора сами!
78
2
 
2
 
! Отговори
Док преди 3 години
До Ресторантьор:Я кажи по кой член от КТ точно ще "уволниш" персонала?
77
3
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 81Няма смисъл да споря с теб. Ти явно си биолог поне доцент :D