От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"

Измамникът все имал "нужда" от пари, а влюбената жена постоянно пращала
17 дек 2020 08:40,
147
От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"
Снимка: Pixabey

Общо 220 000 евро изпратила българка за 1 година на лъжлив американски адмирал. Тя се запознала с киберизмамника във Facebook в началото на 2020 г., пише "24 часа".

Историята е подобна на тази с банкерката от Варна Невена Йорданова, която открадна над 1 млн. лв. от сметки на клиенти, за да ги прати на виртуалния си любим.

Младата дама и "адмиралът" започнали чат в мрежата. Мъжът ѝ обяснявал колко я харесва. Профилът му бил пълен със снимки от различни учения и мисии. На тях позирал с красива бяла униформа, типична за флота. Докато си писали с българката, продължавал да качва нови кадри.

Двамата се сближили. "Адмиралът" обяснявал как иска да напусне армията след края на поредната мисия. Един ден ѝ споделил, че дъщеря му е катастрофирала. Трябвали много пари за операция, а той ги нямал. Българката вече била толкова хлътнала, че тя сама предложила да му ги изпрати. Мъжът приел и поел ангажимент да ги върне.

В следващите дни постоянно обяснявал как се извинява и колко му е неудобно за ситуацията. Причината да е без пари била, че си поръчал нова кола дни преди инцидента с дъщеря му.

Вместо да се похвали с возилото обаче, нова "катастрофа" го сполетяла. Този път автовозът се обърнал, а "военният" не бил застраховал автомобила. Българката пак му пратила пари.

Последвали още няколко трансакции, а сумата набъбнала на 220 хиляди евро. Жената вземала парите от своя баща, чиято фирма е сред топ 100 на българския бизнес. Тя го лъжела и давала най-различни обяснения защо се нуждае от толкова много пари. Бащата ги давал, а парите буквално само за минути се задържали в сметката ѝ.

Жената няколко пъти канила мнимия адмирал в България. Той се оправдавал, че няма как да напусне преди края на мисията си. Обяснил ѝ, че няма как тя да го посети, тъй като се намира във военна база и правилата не го позволяват.

Българката разказала на приятели за виртуалната си любов. Те се усъмнили и ѝ казали, че е жертва на измама и трябва да подаде сигнал в отдел "Киберпрестъпност" на ГДБОП. Въпреки че всички били категорични, че е измама, българката писала на възлюбения си. Казала му, че според всички той е мошеник. Мъжът отрекъл, но приятели на жената я убедили да поиска да се видят на видеочат. Той приел, но още на втората секунда изключил картината и се оправдал с проблем с камерата. Едва тогава момичето склонило да подаде сигнал.

Случаят се разследва, според криминалисти парите са преминали поне през 20 банкови сметки, а след това следите им са заметени през компании за парични преводи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност е бил Адмирал Радьо! :))))))))
97
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо много гнило има в цялата галимация. Има вероятност да е изнудвана за парите и сега да не иска да каже истината.По - скоро ми се струва, че е изнудвана.От любов не може да ги даде без дори да е видяла лицето му. Няма как да е толкова инфантилна.След това историята е тропосана с канап. Ако е изнудвана ще продължат.
96
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силно се съмнявам българка да направи това.Обратното ,българка да изцоца 20000 от някой мъж ,това може да е вярно.
95
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мошеникът значи не искал да се показва на камера,а пострадалата също не искала да се знае коя е. Покажете пострадалата от измамата,за да ви се вържем на измислената история.Познавам доста хора с пари,и мога да ви кажа че всеки един от тях ако ви даде и 1000 евро,ще се опита да ви го тури поне по 10 параграфа.А пък лигавите им дъщери докато не ги вземеш от тях с скъпа кола,и носът си няма да покажат,а ако са сериозни,на такива алабаши изобщо няма и да се спрат.Историята е смешно измислена.
94
4
 
16
 
! Отговори
До 101 преди 3 години
Ами мисля.Тук 200 000,там 200 000 и накрая чисти парички без данъци,пък може и да обяви фалит.Нали приеха закона за фалита.Богат-беден.Май така ще излезе.А вие си вярвайте на измислената история.
93
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай стига бе.Не вярвам в тази измислена история.Бизнесмена да дава обяснения-пред ДАНС,пред НАП и където още трябва.
92
2
 
18
 
! Отговори
НАП преди 3 години
Наистина ли мислите ,че фирма от топ 100 ще тръгне да пере 200 хиляди с подобна схема ,че това са пари само за гориво и ток на фирмата за един месец.Ако искат могат да изперат 1 милион само като фиктивно вдигнат разхода на колите с 1л на 100км...
91
3
 
20
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Цялата история е много съмнителна.Лично аз не вярвам в нея.Тук има нещо съвсем друго.Може би се касае за пране на незаконни пари или нещо още по-лошо.
90
2
 
25
 
! Отговори
Роко2 преди 3 години
Такива са балканските девойки ,като се срещат с местен го цедят до последно,а като се срешнат с некой чужденец стават меценатки
89
0
 
8
 
! Отговори
Ало -Ало преди 3 години
Ало цар киро е обичам та , дай пара .
88
1
 
24
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
Така става кокто си чела само една книжка на Пауло Куело, и не знаеш какво е Адмирал-адмирал е главнокомандващия и няма кой да му забрани да напуска базата която е под негово командваане .Жалкото е ,че тая ще наследи бизнеса и ще го даде на някой "Маршал" след една, две години.
87
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има такива изпечени лъжци и манипулатори, че нямаш никакъв шанс направо ти изпиват мозъка със сламка. Избират уязвими хора с ниско самочувствие. Няма значение да ли сте мъж или жена, ако попаднете в такава ситуация потърсете помощ от психолог.
86
4
 
13
 
! Отговори
мен преди 3 години
па той и тиквю се наши на една измама с едни самолети, едни предплати, едни модели, едни блокове, едно чудо. ама нали не са 220 хилки ми са само 3 мелеарда, и нали не е няква парясница щерка на некой безсмъртен а самият тартор на безсмъртните и за да не ни шибне некоя мълния от олимп/банкя и си трайкаме. тъй ши е. жертви до края на животя....
85
1
 
2
 
! Отговори
мен преди 3 години
на сфъкю помущното щерката взела че вързала най сетне. метала *** спестени от закуски на татя си, на синчето на бидоня. толкоз и пипето. ама нищо татя сега пак че земе едни пари от тъщята, че организира едни избори, че дели питата и порции пак с тиквочиус и доганага и дупката в джобния бижет на българския еуит че пъде попълнена.
84
2
 
19
 
! Отговори
НАП преди 3 години
Тати платил ли е данъци на тези 220 000 евро?
83
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда бе... американски военен ще иска пари за лечение - тези и семействата им са с най-добрите здравни осигуровки.
82
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е измислена история,на която само наивници могат да повярват.НАП да провери бащата,защото там е заровено кучето.
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дмирал от флота пък няма пари. Разбирам да беше редник, а той баш шеф в армията на ФАЩ :)
80
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е фалшива новина.Не вярвам да е толкова глупава,освен ако нещо не е психически повредена.По-скоро мисля,че това е някаква далавера на бащата.Иска да изпере или да скрие едни пари и това е измислил.Доста скалъпено ми изглежда.
79
0
 
10
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
Любовта.........Какво ли не прави? Преди години пък едно бабе на 62г. от Австралия похарчи за някъкъв си младеж 500 000долари.....Какво после стана ....така и не разбрахме. Пито-платено.

Спонсорирани публикации