От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"

Измамникът все имал "нужда" от пари, а влюбената жена постоянно пращала
17 дек 2020 08:40,
147
От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"
Снимка: Pixabey

Общо 220 000 евро изпратила българка за 1 година на лъжлив американски адмирал. Тя се запознала с киберизмамника във Facebook в началото на 2020 г., пише "24 часа".

Историята е подобна на тази с банкерката от Варна Невена Йорданова, която открадна над 1 млн. лв. от сметки на клиенти, за да ги прати на виртуалния си любим.

Младата дама и "адмиралът" започнали чат в мрежата. Мъжът ѝ обяснявал колко я харесва. Профилът му бил пълен със снимки от различни учения и мисии. На тях позирал с красива бяла униформа, типична за флота. Докато си писали с българката, продължавал да качва нови кадри.

Двамата се сближили. "Адмиралът" обяснявал как иска да напусне армията след края на поредната мисия. Един ден ѝ споделил, че дъщеря му е катастрофирала. Трябвали много пари за операция, а той ги нямал. Българката вече била толкова хлътнала, че тя сама предложила да му ги изпрати. Мъжът приел и поел ангажимент да ги върне.

В следващите дни постоянно обяснявал как се извинява и колко му е неудобно за ситуацията. Причината да е без пари била, че си поръчал нова кола дни преди инцидента с дъщеря му.

Вместо да се похвали с возилото обаче, нова "катастрофа" го сполетяла. Този път автовозът се обърнал, а "военният" не бил застраховал автомобила. Българката пак му пратила пари.

Последвали още няколко трансакции, а сумата набъбнала на 220 хиляди евро. Жената вземала парите от своя баща, чиято фирма е сред топ 100 на българския бизнес. Тя го лъжела и давала най-различни обяснения защо се нуждае от толкова много пари. Бащата ги давал, а парите буквално само за минути се задържали в сметката ѝ.

Жената няколко пъти канила мнимия адмирал в България. Той се оправдавал, че няма как да напусне преди края на мисията си. Обяснил ѝ, че няма как тя да го посети, тъй като се намира във военна база и правилата не го позволяват.

Българката разказала на приятели за виртуалната си любов. Те се усъмнили и ѝ казали, че е жертва на измама и трябва да подаде сигнал в отдел "Киберпрестъпност" на ГДБОП. Въпреки че всички били категорични, че е измама, българката писала на възлюбения си. Казала му, че според всички той е мошеник. Мъжът отрекъл, но приятели на жената я убедили да поиска да се видят на видеочат. Той приел, но още на втората секунда изключил картината и се оправдал с проблем с камерата. Едва тогава момичето склонило да подаде сигнал.

Случаят се разследва, според криминалисти парите са преминали поне през 20 банкови сметки, а след това следите им са заметени през компании за парични преводи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
12
 
! Отговори
Искат преди 3 години
да кажат как ни обраха с два милиарда и половина.
77
3
 
6
 
! Отговори
Ейй преди 3 години
Тия американци ни надминаха по лъжи и измамничество.
76
0
 
12
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До глас от тъдяваПравилният отговор е: "Ти, ако имаш пари, ще имаш и акъл!"
75
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поради някаква причина болшинството деца на богати родители са доста по-различни от родителите си. Не са нито хитри, нито борбени като родителите си, явно в повечето такива семейства нямат време за добро възпитание, прекалено заети са.
74
0
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Добро четиво, г-жо ***! Глупостта на хората може да бъде безгранична. Моля Ви, споменете коя е фирмата на бащата в България, за да му пратя ПОЗДРАВИТЕЛНА ТЕЛЕГРАМА ЗА ОТРОЧЕТО, КОЕТО Е ОТГЛЕДАЛ. ХАК ДА МУ Е ЗЛАТНАТА ЩЕРКА!
73
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, има такива престъпници. Чудно защо дъщерята на топ 100 български бизнесмен е тръгнала да си търси мъж чрез чатове с непознати във Фейсбук. Мислех, че такива хора са с добра социална среда на живо, явно има и изключения.
72
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болни американофилски хора това е характерно за жените от бившият соц блог и ссср искат мъжът и да е американец или западноевропеец.А почти всяка 3-та бяла руса германка,холандка,скандинавка.... мечтае за нег...ъ.р или силно тъмен.
71
2
 
16
 
! Отговори
. преди 3 години
О да, нигерийците са тотал надмощие в това. На мен няква ми беше писала първо на мейла, после у фейса. Не знам как ме е намерила и на двете места, но пише че иска да избяга от Нигерия, но не може с парите и иска да ми ги прехвърли и като дойде в БГ да й ги дам и щяла да ми плати за това 100 000 долара. Викам ОК, да ти дам банкова сметка и да ги прехвърлиш? И оная ми вика ама за трансфера трябва да се платят 3000 долара. Викам й ОК, да си ги вземат от сумата и после ще ми дадеш 3000 по малко. хах
70
0
 
22
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Адмирал и няма пари. И тая "младата българка" коя е? И откъде ако е на 20 години, има 200К долара. Я разследвайте да видим първо нея, после и до въпросния адмирал ще се стигне.Адмирал а няма пари хаххаха, той на минималка работи адмирала, за хляб едва му остават. хаххаххахаа
69
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
велики сме, щом спонсорираме америнканците, браво на този плод
68
0
 
29
 
! Отговори
аз преди 3 години
Има много такива измами.Най познатата е нигерииската.Там работят много мъже,в офиси,и се сменят на чата.Казват,че са на мисия,че искат да им пратят нещо в Бг да им го пазят,много са нежни,заинтересувани от вас,обикновенно имат син или дъщеря и са вдовци или разведени.Просто като ви изпрати снимка кликнете с мишката с дясното на нея и там пише-потърсете изображението в интернет.Ще ви излезе на кой е снимката и от колко човека се ползва.Искат ли ви пари-измама е.Жени,бъдете нащрек!
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнесменът е правил бизнес и кога да обърне внимание на децата и да се позанимава и с тях...
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E баща й като краде българския народ така се случва винаги браво
65
0
 
15
 
! Отговори
ТМД преди 3 години
Най-вероятно от където дошли там и отишли. А и както е казал известният литературен герой имала пари бол дала ги (леко изменено).
64
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако дъщерята на топ бизнесмен прави това, просто нямам думи. Хора вие не слушате ли новини най-малкото. Иначе явно е голяма гъзарка. Тези пари са ги изкарали служителите им на който хвърлят 400 Е заплата месечно и едва свързват двата края. Простотия на квадрат. Да хване тати тази дъщеричка и да мачка наравно с простолюдието и само да си плаща сметките да видим как и на кого ще плаща. Ще ляга вечер пребита и ще мисли утре билет да си купи. Елита на България!
63
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е,х този интернет! Сума ти поразии се правят чрез него, дяволска работа е! Прехвърляш пари за секунди от един контитинент на друг, удобно, но и за секунди могат да ти източат сметките! Обаче, този интернет вече ни е завладял и отърване няма!
62
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вече е чипирана.......глупостта човешка край няма....подобно нещо е казал Айнщайн.
61
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията да провери познатите ти. Някой от тях е връзката, иначе кой ще знае, че тази е мега пр0ста? Даже и за търсено със снимка в Google не е чувала. За 5 секунди щеше да и стане ясно, че е измама. Да не говорим за английският.
60
3
 
22
 
! Отговори
д преди 3 години
Тази сигурно няма да се ваксинира, защото я е страх, че ще я чипират.
59
0
 
19
 
! Отговори
съвет преди 3 години
Като нищо е роден ало-измамник. След като я знае, че е вятърничава и богата.Полицията да провери тази версия!Доста концентрирано са я обработили. Ако е от 10 000км от де дазнаят, че не си губят времето с бедна проста ***, а не с богата проста ***?

Спонсорирани публикации