Родителите решават дали децата им да влязат в клас от 4 януари

Учениците 5-12 клас остават на е-обучение, ситуацията ще се следи
Обновена: 17 дек 2020 11:38 | 17 дек 2020 10:29, Веселина Йорданова
139

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учениците от 1 до 4 клас да започнат да посещават училище от 4 януари догодина, както и отваряне на детските градини и яслите, решиха здравните власти.

Още по темата
Решението се базира на диференциран подход, обясни просветният министър Красимир Вълчев.

Децата в по-ниска възраст в по-малка степен са носители на заразата и по-малко допринасят за усложняване на обстановката.

При по-малките е по-трудно обучението в електронна среда, мотивира се той.

Вълчев каза, че това ще става при спазване на всички здравни мерки.

Родителите, ако решат обаче, имат възможност да задържат децата си вкъщи и ще им се предоставя компенсаторно обучение. Вече имало такива 1000 заявления, уточни министърът.

Разумното е учениците в 5-12 клас да останат поне още една седмица в обучение на електронна среда, всяка седмица ще следим ситуацията, каза още Вълчев.

По думите му това означава, че може тези ученици да влязат в клас преди 31 януари, докогато засега продължават мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
8
 
! Отговори
s преди 3 години
До До sssАко твърдиш, че това нещо което се предлага като "онлайн" обучение и развива някакви компюртърни способности си сбъркал страната. Една леля говори на камерата и всички са "задължени" да гледат това нещо, след което лист и химикал и се пращат снимки по вайбър и какво ли още не .. големи умения развиват..
45
1
 
26
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Айде сега, като са на училище не шмекеруват ли? Не преписват може би? У дома шанса да го скастря е много по-голям, защото го виждам. В училищата са с телефона под чина, тука не става защото през телефона е в платформата и не може хем да търси, хем да пише. Но това със шмекеруването е за сметка на детето ти, ако шмекерува у дома, значи е шмекерувало и преди, ама ти не си знаел. Децата които учат, продължават да учат и сега, защото са научени че се учи за знание, а това го преподаване ние радители
44
8
 
11
 
! Отговори
До sss преди 3 години
Що не питаш другаря юмручко от Президентството дали без онлайн тренажор би могъл да поддържа летателна способност. Сладурчета папурчета, живеем в свят в който дете, което няма компютърни способности е аут. То дори и за касиерка се изисква да знае как да работи с програмата за смятане на сметката и как да превключи на плащане с карта. Така че виковете срещу онлайн обучението са леко неадекватни. Но да, присъственото е най-добро! В името на здравето обаче ще преглътнем онлайн варианта му.
43
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кощунство е да държите децата затворени !!!Ако трябва да се вложи ресурс и да се мислят и пробват варианти и практики.Никой не дава гаранция кога ще свърши всичко ! Е ,ако този вирус витае още две,три години,постоянно ли ще се разчита на този онлайн.Та това е толкова неефективно и пагубно за образованието на учениците.Почти всяко дете шмекерува,тарикатства.Не ми казвайте,че вашето не го прави.Отделно това асоциализиране е генератор на ментален упадък,извор на пороци и мързел !
42
5
 
9
 
! Отговори
sss преди 3 години
До АнонименАве тро л, ти ли ще се лекуваш при лекар обучен онлайн или зъболекар, или на самолет с обучен пилот онлайн... *** *** ви продажда. Жълтурковците първо отвориха учулищата не барчетата, децата на европейците учат.. само в гърбава България, стоят и жълтеят пред таблети и други л а й...
41
4
 
14
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Вирусът може и на улицата да го пипнеш не само в училище. Училището не е виновно. Защо има нужда от депутати с охрана и мерцедеси да си вършат работата от вкъщи и те тогава но без заплащане.Нали много харесваме онлайн контактите ?
40
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъжно....Така наречения матрял не вярва във вирус, дистанция, маски и мерки до деня в който не почне спешно да търси плазма за близък. А може би и след този ден? Може би търсенето На плазма е само прах в очите на собствената съвест? И като добавка на деградацията на матряла са противоречивите и популистични сигнали от управляващия матрял.
39
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата завинаги на онлайн обучение. Така децата и родителите ще са повече време заедно, няма да има умора от пътуване към/от училище и децата ще имат време да са сред природата след училище. Писнало ми е училището да отнема цялото време на децата.
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите поискаха твоята ооставка и нацялото ви продажно и престъпно правителство. Хайде бай тъпчо омитай се заедно с другите *** от ГЕРБ.
37
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внучката на наши близки зарази цялото семейство с Ковид. Тя го прекара леко и за няколко дни, но бабата два пъти влиза в болницата, дядото се отърва на косъм. Дъщеря им го изкара у дома, но зет им видя голям зор в болницата! Добре, че преболедуваха Ковид в края на октомври, защото сега болниците са натоварени и резултатите, щяха да са много по-лоши! Още не са се възстановили и понасят тежки последици! внимавайте, какво си пожелавате, какво ни очаква, когато децата се върнат в училище?!
36
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми майки! Вместо да седите във фейсбук, да мрънкате, обиждате, търсите виновни, обърнете внимание на детето си: почетете книжка, научете песничка, направете фигурки от пластилин или просто поговорете с него. Възпитанието идва от дома, а не от училището; СЕМЕЙНИТЕ ценности се възпитават в семейството, а не в училището; няма как учителят да възпита уважение и любов към книгите, ако родителите не четат такива;
35
0
 
9
 
! Отговори
ууууууу преди 3 години
До Анонимен 34От 24.12.до 03.01. е заложена ваканцията.Прочети тук-там и после драскай небивалици.
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова е простичко решението- гласувайте че поради епидемията онлайн обучението е равно на присъствено такова и всичко ще е тип топ. Ще може да се превключва от едно на друго, старите учители ще стоят пред монитора и ще преподават на децата или пак у дома или прожектирани на дъската. Но, требе малко акъл, а и малко смелост.
33
9
 
8
 
! Отговори
стискащият преди 3 години
До Анонимен 21Цял живот зъби стискаме, то не останаха зъби за стискане бре!От 4 януари всички в клас.
32
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо прецакахте ваканцията на децата?Нова ТВ още на 23.11 (или някъде там) обяви, че ваканцията започва събота 19.12.Ама нъцки.Отрязахте 25% от Коледната ваканция без никаква полза от това.
31
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Вълчев как изплашено гледа на снимката.Все едно гледа толупа на*ъзен към него,готов да го нахвърли с диарията си,ако не каже това което му е казъл.
30
0
 
2
 
! Отговори
Елен преди 3 години
До ЕленаКу-куууу.......ку-кууууу...............
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училищата у нас са институция, тъжната истина е, че институционализираните от крехка възраст малки деца ще пратят своите възрастни родители след години също по институциите - знаете как се наричат те, вместо да са до тях в труд и моменти! Колелото се върти!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До оглупелчоАко алтернативната е нулева година или връщане в час е по-добре връщане в час. Защото макар и със заместване се учи та било то и на 50%. За 1ви клас нулева година не е проблем, но за 7ми, и нагоре е ад. Нека се позволи на директора да решава със подкрепата на родителите. Ако искате нулева година, нека директора занулира годината на децата ви, ние не искаме такава простотия.
27
9
 
24
 
! Отговори
Елена преди 3 години
Епидемиологичната обстановка у нас вече е катастрофална. Ние сме единствената от най-тежко засегнатите страни, в която се тества съмнително малко от страна на държавата.Този иска да си пусна децата на училище. Луда работа.