За изборната 2021-а коронавирусът - "главният кръчмар" в сметките

Ще видим ли двубой Борисов - Радев на президентския вот?
110
За изборната 2021-а коронавирусът - "главният кръчмар" в сметките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Коронавирусът ще бъде главният кръчмар в сметките на всички. Така социологът Първан Симеонов коментира предстоящата изборна за България 2021-а година пред БНР.

Той открои два варианта за следизборна тактика - или всички срещу ГЕРБ, или възроден ГЕРБ.

"Първият е всички срещу ГЕРБ, в който да се събере несъбираемото. Под формата на експертен или програмен кабинет, който да свърши някаква черна работа. Може би с ограничен мандат, а после страната спокойно да легне на нови релси. Нещо, което гледахме в злощастния опит "Орешарски". От мъдростта на тези хора ще зависи дали ще има римейк на 2013-а година и това ще е лошият. Вторият вариант е да се създаде ново пространство за маневриране на ГЕРБ. Тук въпросът е ще се промени ли ГЕРБ и ще се промени ли ДПС", коментира изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл".

Борисов си е представял 2020-а година като исторически бенефис след успехите през 2019-а - срещу Цветан Цветанов, срещу БСП и срещата с Доналд Тръмп, смята Симеонов.

"Тъкмо протестите и коронакризата настървяват Борисов да мисли за още управленски мандат, защото той иска да остане с добро в историята, а 2020-а не предложи такава възможност", посочи той.

Във връзка с появилата се хипотеза за Николай Младенов (бивш министър в правителство на Борисов и пратеник на ООН за Близкия изток) като бъдещ премиер на България, Симеонов коментира:

"Това може да е спекулация и нищо особено, но е показателно за ветровете, които ще духат в България през тази година и трябва да ги наблюдаваме. Сагата с Младенов е симптоматична с това дали ще продължава американизацията на региона на Балканите. ... Бойко Борисов има подкрепа от САЩ. Президентът Румен Радев започна да говори изключително активно за инициативата "Триморие". Главният прокурор Иван Гешев намира контакт със западните партньори. ДПС е евро-атлантически ориентирано. Един от основните процеси е дали България ще продължи да се придвижва към американска орбита".   

Социологът не изключи двубой между Бойко Борисов и Румен Радев на предстоящите президентски избори, но подчерта, че Борисов не би бил в много добра позиция, защото настоящият президент има обществено доверие.

"Едно скарване на БСП с Румен Радев може да доведе до разцепване в лявото пространство", прогнозира Първан Симеонов и посочи, че Корнелия Нинова е един от малкото политици, които завършват годината на плюс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51Дай имената на хората от Партията на Слави....
48
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията на Слави - Шефът на Сименс, подизпълнтелния директор на Гугъл, двама инженери от Тесла, програмистът на Макинтош, двама биоинженери от Новартис, четирима специалисти от Силициевата долинаПартията на боко - суджука от генерал тошево, шиши от югозападния, маджо бащата на СИК, очите с петте куршума в пикочния мехур и мозъка, дето синът му уби Милен Цветков..Вие кои предочитате?
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще сравняваме фашисти и комунисти .Фашистите са избили 6 милиона.комунистите 26 милина, че и повече. и то само в СССРотделно стотици хиляди в Източна Европа.Ако трябва да избирам предпочитам фашисти да ме управляват.
46
1
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
До ТонкатаБеше ли в градето Лятото, в градината "Принц Кирил" ?
45
7
 
17
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Забравих как се казва картината отзад на стената,обаче самата снимка бих нарекъл"Премиер и Фигурант":):):):)
44
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички т. нар. десни партии в България са скрити фашисти и потомци на фашисти.Никой от тях не е казал лоша дума за Хитлер. Скрити фашисти, които се крият не заради българите, а заради западните САЩ и Великобритания.
43
4
 
3
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
`Здравейте приятели, искам да ви попитам...`------Здравей как си приятелче, още не си ли вдянал,че нас ни командват,не управлямат ?!ДС 30+ години,турга ни го и ни оправя,бягство или гроб -това ни остава !
42
6
 
12
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
Ми нама да отстраняваме ГЕРБ ти не го ли разбра? След цяло лято революции и въстания на българина му писнахте и му дойдехте до гуша.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тая пернишка секта, ***.
40
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев да земе от сега да си оди на село.Вече си е изкарал добра пенция за нищоправене 4 години.Иние да се отървем и той от нас.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Натовецът Радев за да се натегне на началниците е готов да ни вкара във война с Русия с инициативата Три морета.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34"Коментирайте"Няма да коментират, щото си нямат и на идея.:)))))
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов пусна турски поток през България, Сърбия вече точи евтина руска газ. Това може да изяде главата на Борисов, САЩ смятат след изборите да назначат Николай Младенов, бившия външен, за министър председател във васалната територия.
36
1
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До Пернишка сектапоръчва смъртни присъди и ги праща в скравена за храна на прасетата.......наглеци....
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36"Пич, не ти ли писна да пишеш лозунгите на Работническо дело?"Ми какво друго да пише, като той само това е чел?
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29Пич, не ти ли писна да пишеш лозунгите на Работническо дело? Толкова много тъга има в написаното от теб... "единодействие между всички партии" Хахахахаха! С LSD-то ли си прекалил, с фантастиката или с протестите - те и трите дайстват сходно върху психиката.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Време за промянаС Мая Галева, Отровното Трио, Корнела и Воленчо ли ще "отлепите"?:)))))))
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте приятели, искам да ви попитам, през март на изборите като отстраним крадливата и некадърна гербаджийска дружинка, кого ще си турим да ни управлява живота и да ни го оправя? Хайде приятели, коментирайте!
31
1
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
С кръчми и хотелиери алчни,европейска страна не се прави,ДДС 0% на храни, лекарства,чак тогава ще им вярвам.
30
5
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До Време за промянаВажното е БСП да е начело................изпитано е......