Ангелов убеден: Ваксини ще има за всички!

От препарата на "Астра Зенека" очакваме 4.5 млн. дози
146
Ангелов убеден: Ваксини ще има за всички!
Снимка: Правителствена пресслужба

В България ваксинираните са вече общо 11 200, съобщи здравният министър Костадин Ангелов в Гоце Делчев.

Той е на посещение в местната болница заедно с премиера Бойко Борисов.

В лечебното заведение днес ще бъдат ваксинирани още 30 души. Здравният министър категорично опроверга твърденията, че ваксините няма да стигнат.

Още по темата
"Говори се, че ваксините няма да стигнат за българските граждани, очакваме като дойде ваксината на Астра Зенека - още 4,5 милиона ваксини, които ще стигнат за още 2,5 милиона български граждани. Първата доставка е 500 000 дози, така че няма никаква опасност да не стигнат", посочи министър Ангелов.

"Ваксинирате и се подготвяте, дойдат ли вече големите количества ваксини, да може масово да измунизираме -  безплатно и по желание", заяви от своя страна премиерът Борисов.

Изпълнихме обещаното, за да осигурим скъпоструваща апаратура, която спасява човешки животи, заяви министър-председателят в рамките на посещението си в МБАЛ "Иван Скендеров".

През изминалата година правителството отпусна 600 000 лева за лечебното заведение за закупуването на ангиограф за отделението по кардиология. Така на пациентите от Гоце Делчев и от съседните общини ще бъде на разположение най-модерната техника за диагностика и терапевтични процедури за лечение на коронарните кръвоносни съдове.

Премиерът предложи на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата и изрази готовност правителството да отпусне допълнителни 1,5 млн. лв. за друга необходима апаратура за лечебното заведение. Министър-председателят изтъкна подкрепата на държавата не само за големите градове, но и за малките населени места в страната.

Министър-председателят напомни и за финансовата подкрепа, която правителството отпуска за българските пенсионери в пандемията. От вчера е започнало изплащането на добавката към пенсиите от 50 лева за този месец, като за целта правителството отпуска по 106 млн. лв. месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ся са почва другата плоча-ще се отчитат броя на ваксинираните, ще ги броят като оффце. Днеска 20, утре 33...И така ще се точат години. Я Израел прави по 150 000 на ден. Ама кога България беше 8,5 милиона души, Израел немаше и 3 милиона....А сега!?
35
9
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Защото руската ваксина не е алтернатива!
34
3
 
0
 
! Отговори
Ф преди 3 години
То е ясно че ще има. По важния момент е Кога?
33
1
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Повечето българи не ги искат обаче...Какво ще правите излишъка, който ще бъде за стотици милиони изглежда?Ще го подарите на РСМ?
32
0
 
6
 
! Отговори
Как мислите преди 3 години
Ромите дали ще се ваксинират?
31
0
 
7
 
! Отговори
Нане преди 3 години
костадинка ангеловна, ще бъде увесена на шведска стена и, ще праи раз два...
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До отговарямКато се има предвид огромното търсене е вероятно да направим печалба, ако поискаме, но най-вероятно пак ще се юркаме на помагаме на Северна Македония, докато те мачкат българите там.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той комисиона и индулгенция от началниците е взел и е напълнил шкафчето от държавните кредити и суми от ЕС и хич не му дреме реално за ваксините, затова е и ларж. Надява се да запази парите в шкафчето и да се измъкне без съд
28
3
 
21
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Ваксини ще има за всички, но никой не ги иска.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ананиев поне можеше да брои, а този не знам дали и 3-ка е имал по математика.
26
4
 
2
 
! Отговори
СТОЙО преди 3 години
аз искам МОДЕРНА ама НЯМА
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е наред. Израел ваксинира по 150 000 души на ден, а ние ще имаме 150 000 ваксини април. НЕма проблем, всичко е точно!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ангелов убеден: Ваксини ще има за всички!"Вместо да се правиш на ударен, първо си направи проучване за приблизителния брой на желаещите и тогава поръчвай ваксини. Ваксини за всички означава милиони левове хвърлени на вятъра.
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Особено всички като умрат от чакане, тогава и една ще е достатъчна за всички
22
1
 
3
 
! Отговори
отговарям преди 3 години
До Анонименнеизпозваните ваксини ще се продадат на половин цена срещу комисионна на трета страна
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим пак, какво се казва от марионетката?"Ваксини ще има за всички" - това ли? Че те далеч не всички ги искат, дори повечето очевидно не ви ги щат. Редно би било да се изказват по-грамотничко, нищо, че повечето дами и господа управляващи са неграмотнички, да си намерят съветници. Трябваше да оещае, че ще има ваксини за всички, които "искат"!И това неграмотните изпълнители-писачи в жълтата медия да сложат като заглавие.Поредна нескопосана манипулацийка. Ама толкова си можете.
20
0
 
0
 
! Отговори
1-n преди 3 години
Ще има когаЗа колела ли?
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За повече от триста милиона ,ще и хартисат )но ако има трета вълна в ЕС ,означава ваксините са ментета
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНеграмотните българи само далавери са им в главите.:))))))

Спонсорирани публикации