Ангелов убеден: Ваксини ще има за всички!

От препарата на "Астра Зенека" очакваме 4.5 млн. дози
146
Ангелов убеден: Ваксини ще има за всички!
Снимка: Правителствена пресслужба

В България ваксинираните са вече общо 11 200, съобщи здравният министър Костадин Ангелов в Гоце Делчев.

Той е на посещение в местната болница заедно с премиера Бойко Борисов.

В лечебното заведение днес ще бъдат ваксинирани още 30 души. Здравният министър категорично опроверга твърденията, че ваксините няма да стигнат.

Още по темата
"Говори се, че ваксините няма да стигнат за българските граждани, очакваме като дойде ваксината на Астра Зенека - още 4,5 милиона ваксини, които ще стигнат за още 2,5 милиона български граждани. Първата доставка е 500 000 дози, така че няма никаква опасност да не стигнат", посочи министър Ангелов.

"Ваксинирате и се подготвяте, дойдат ли вече големите количества ваксини, да може масово да измунизираме -  безплатно и по желание", заяви от своя страна премиерът Борисов.

Изпълнихме обещаното, за да осигурим скъпоструваща апаратура, която спасява човешки животи, заяви министър-председателят в рамките на посещението си в МБАЛ "Иван Скендеров".

През изминалата година правителството отпусна 600 000 лева за лечебното заведение за закупуването на ангиограф за отделението по кардиология. Така на пациентите от Гоце Делчев и от съседните общини ще бъде на разположение най-модерната техника за диагностика и терапевтични процедури за лечение на коронарните кръвоносни съдове.

Премиерът предложи на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата и изрази готовност правителството да отпусне допълнителни 1,5 млн. лв. за друга необходима апаратура за лечебното заведение. Министър-председателят изтъкна подкрепата на държавата не само за големите градове, но и за малките населени места в страната.

Министър-председателят напомни и за финансовата подкрепа, която правителството отпуска за българските пенсионери в пандемията. От вчера е започнало изплащането на добавката към пенсиите от 50 лева за този месец, като за целта правителството отпуска по 106 млн. лв. месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФенКой ги спира да си я набавят?
55
1
 
5
 
! Отговори
Фен преди 3 години
Има хора, които искат руската ваксина.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До православен патриотПак ли велики народни въстания ще вдигате с яйца и *** от контейнерите за смет?
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато едни политиканстват Борисов работи.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и ще останат ваксини, като гледам колко мераклии има да се ваксинират. Народа масово вярва, че 100 литра ракия годишно ще го предпази по-добре от някакви си ваксини.
51
2
 
16
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Патриоти и свободни хора ,време е да се организираме в Съпротива ...Вижда се какво ни готвят тия фашисти...Слепи ли сте !?!?? Които не желаем да ни жигосат , трябва да се обединим и да дадем отпор на този предстоящ геноцид ...Не мога да повярвам , че толкова много хора са зомбирани вече ,и не виждат какво предстои да се случи ....Свобода или Борба !!!!!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много смущаващи елементи на една снимка:- болницата е търговско дружество, удебелено е на табелката- да се знае, че Гоце Делчев е град, на същата табелка- три тyлупa с подгизнали маски на снимката- разлепени некролози на входа на болницата...
49
1
 
7
 
! Отговори
ВСЕКИ 6 МЕСЕЦА БОЦ преди 3 години
Ако имунната система създава нетрайна реакция към вирусна инфекция, защо би създала различен отговор към ваксинно-индуцирана имитация на същата инфекция. След половин година - пак ваксина!
48
0
 
10
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Според изискванията на ваксината , не трябва ли да се считат за ваксинирани тези, на които е сложена и втората доза от ваксината до 21 дена след първата?! Тези какво точно броят?!
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се отказвам, нека има за другите1Аз не съм опитна мишка!
46
0
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Тиквата ваксинира ли вече?????
45
3
 
9
 
! Отговори
Владимир Илич Ленин2 преди 3 години
Руска или Китайска ВАКСИНА? КОГА? Искам да знам? Нали е ... Демокрация? И имаме право на избор? НЕ искам Западноевропейска или Американска. КОГА ЩЕ ЗАКУПИТЕ И ЩЕ ДОСТАВИТЕ ?!?!
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди два часа на мегданя в Банско, сега директно от Гоце Делчев, после в Сандански? С хеликоптера явно са днес.
43
1
 
16
 
! Отговори
Селянина с Колелото преди 3 години
А Ангелов ... който или които ... НЕ искат ваксини ?!?! У дома си имаме едни много по яки "ваксини". 55 градуса. Убива всичко. Всяка вечер жулим здраво по 200 - 300 грама. Да хванем ли бас , че нашата "ваксина" е по - добра от вашата ?!?!
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВАКСИНИ ЩЕ ИМА АМА КОЛКО ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАТ. СТИГА СТЕ МАНИПОЛИРАЛИ ХОРАТА ПЪРВО ВАКСИНА НЕ СЕ ПРАВИ ЗА ГОДИНА ИЛИ ДВЕ .ВТОРО ДО КОГА ЩЕ СМЕ ЗАЩИТЕНИ ОТ НЕЯ НЕ СЕ ЗНАЕ .ТРЕТО НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ..
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ще има ли всички за ваксините?
40
1
 
4
 
! Отговори
Владимир Илич Ленин преди 3 години
Тия Американски и Западноевропейски *** , може да си ги тикнете там , където Слънце никога НЕ огрява !!! Бих се ваксинирал. И не само аз. Само и единствено с ваксините на РУСИЯ И КИТАЙ !!!!! След като е "Демокрация". Трябва да има ИЗБОР... Това е ИЗБОР!!! Когато закупите и внесете РУСКИ или КИТАЙСКИ ВАКСИНИ. Отиваме да се ваксинираме. Иначе си се ваксинирайте вие... Това си е ваша работа. И ваш избор. !!!.
39
1
 
2
 
! Отговори
избирател преди 3 години
...от сърце!!!
38
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комуниста ще умре но НЯМА да се ваксинираБългарска Социалистическа Партия''много умни''
37
1
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Близкото бъдеще на Бг, не се очертава добро.Доброто Старо Време мина и замина.

Спонсорирани публикации