Драстичен ръст на новите безработни в Пловдив, Варна и Благоевград

Само за седмица на трудовата борса са излезли над 15 000 души
27
Драстичен ръст на новите безработни в Пловдив, Варна и Благоевград
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За драстичен ръст на регистрираните безработни през първата работна седмица на Новата година, съобщи БНР като се позова на данни от НСИ.

От четвърти до 10 януари записалите се в бюрата по труда са 15 700 души, а започналите работа са през същия период са пет пъти по-малко - едва 3300 души.

За сравнение в седмицата между 28 декември и трети януари новите безработни са 1600 души, толкова са и устроените на работа чрез бюрата по труда.

Специализираното наблюдение на пазара на труда заради пандемията се извършва от 3 февруари 2020 година насам. За това време новорегистрираните безработни в цялата страна са малко под 397 000 души, а постъпилите на работа 240 хиляди.

За седмицата 4-10 януари най-много са новите безработни в област Пловдив - малко над хиляда души, следвани от Варна и Благоевград, съответно с 960 и 882 новорегистрирани.
 


27
Още от Страната
Децата и коронавирусът: Заразяват се, колкото възрастните
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 ден
В интерес на истината драстичен ръст имаше по времето на управлението на Орешарски. Тогава, въпреки, че нямаше пандемия, която да затваря цели отрасли безработните бяха 456 000 души. Докато сега, при втората вълна на пандемията безработните са под 397 000 души.
25
1
 
15
 
! Отговори
а преди 1 ден
Работа има много, но благодарение на алчността, цялото производство се премести в най-неподходящата държава-Китай. Обучиха ги, дадоха им ноу-хау и машини и сега не могат да върнат нищо назад, САЩ, Европа, Русия, даже японците всички се прецакани. Сега безработицата ще се вдига, докато засегне всички и ще изчезнат някой професии, други ще се появят. Ние сме си оставили най-рисковите сектори за гръбнак на икономиката-далавери, туризъм, барчета, сергии, услуги като заварки с Аргон или манекюр.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
A, няма страшно. Бат Тиква каза, че икономиката ни е 6, няма инфлация и България е отличникът на Европа. Я да ги махате тия платени статии, не ви е срам, да петните името на вожда. Освен това, той дава пари на пенсионерите и безработните, от спестяванията на родителите си, не от нашите данъци. Да не си помислите, че нещо...
23
6
 
7
 
! Отговори
Малкият Рук преди 1 ден
Поне банани изкарват ли редовно на пазарите
22
3
 
15
 
! Отговори
van zant преди 1 ден
Още го търпете другаря Борисов,има какво да краде и да се вали как добре живеете.
21
2
 
16
 
! Отговори
Валю Мънито преди 1 ден
Дръгарят Борисов ще ви оправи!
20
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Създадоха световна криза и безработица / с обикновенния вирус грип/.Хора с висше образование безработни или чистачки. Защо тогава са тези университети в които сме учили - да ги затворят, като след това няма работа и развитие. Ниски заплати ,а големи изисквания.В България всичко става с връзки!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ами запчова се ....
18
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Противните гастарбайтери които плюеха години по България се връщат и се записват директно на борсата, защото са свикнали да точат социалните системи на запада.
Кризата ще се задълбочава и още повече ще бъдат изгонени от Англия, Германия, Белгия и другите дестинации където работеха неквалифицираните, некреативните и нагли "българи"
Скоро с кеф ще изкупя доста неща от тях на безценица.
17
5
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 1 ден
Как няма да се увеличават като нас най добре ни управлява простия
16
4
 
24
 
! Отговори
42 преди 1 ден
Важното е, че ГеЕРБ уверява, че са единствените способни да управляват. Той и Нерон си е мислел, че е единствен и неповторим.
15
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Сивия сектор загива! Сервитьори, бармани, бакшиши и всякакви тарикати, които никога нищо не са декларирали сега не получават никакви помощи. Записвайте се да карате курсове за преквалификация и се хващайте на работа!
14
12
 
7
 
! Отговори
Бау преди 1 ден
продължавайте да треперите от ваксината и това ще продължи.
13
2
 
22
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 ден
При ГЕРБ безработни няма!!!
12
1
 
23
 
! Отговори
Любо питен преди 1 ден
От кои браншове излязоха тия безработни?
11
0
 
3
 
! Отговори
мадрид преди 1 ден
До 10. Е че те пуснаха
10
4
 
25
 
! Отговори
SS преди 1 ден
Въоръжавайте се нищо хубаво не ни чака.Не бъдете овце. Не чакайте държавата да се погрижи за вас.Скоро няма да има и къде да се емигрира.Прогнозирам анархия.
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Днеса - някоя имотна статиика няма ли да ни пуснете днес? Как цените на панелките много се качили от началото на годината?
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
60на 40 като свърши март безработните може и двойно да скочат
7
8
 
1
 
! Отговори
а програмистите преди 1 ден
а програмистите продължават да гмуцат пари.

вижда им заплатите - "varna24 най-добрите български програмисти доходи"